Sovsalongdekorationsidéer

sovsal matta

Vissa elever har djupare fickor – eller mer generösa föräldrar – än andra.

Ta den 33-åriga Negev, som flyttade från Israel till staden förra månaden med sin fru och barn för att börja en magisterexamen i datavetenskap i Columbia. (Han bad om att identifieras med sitt förnamn bara av sekretessskäl.)

sovsalskuddar

Med en budget på cirka 20 000 dollar per månad landade de ett rymligt fyrrum med en förstklassig förebyggnad i Upper West Side. Eftersom hans familj bara kommer att vara i stan i två år anställde han Sean Juneja från Decor Aid för att klä hemmet på 3200 kvadratmeter för att passa de vuxnas ljusa, moderna känsla samt tvååriga tvillingar Adam och Mileys behov för säkerhet, önskan om kul och förkärlek för röran.

sovsal dekorera väggkonst

Dekorationsbudgeten? 28 000 dollar. Dessutom kommer alla möbler att doneras när familjen återvänder, så det måste hålla ordentligt.

Vad Negev & Co. fick var ett färgstarkt utrymme utan skarpa kanter. Midcentury moderna bitar finns i överflöd, som en båggolvlampa och Eames-inspirerade röda matstolar från LexMod, blå fjärilsstolar, marockansk puffar och glittrande grodeavtryck från AllModern och en abstrakt matta från CB2. Roliga, avtagbara dekaler från Etsy spiffar upp lekrummet vita väggar.

Det var inte ett genomsnittligt projekt. ”För många studenter går designarna hela tiden till loppmarknader; de har sina favoritbutiker, säger Juneja. Men några erbjudanden gjordes. ”Negevs matsalsstolar är klassiker”, konstaterar han (med tanke på att den ursprungliga Herman Miller-versionen säljs för 419 dollar vardera), ”och vi fick dem till ett rimligt pris.”

sovsal för inredning

Det är inte ovanligt att dormdekorationsbudgetar uppgår till tiotusentals dollar. Efter att ett kanadensiskt par har fått sin dotter till NYU köpte de en lägenhet med ett sovrum nära Gramercy Park. Då fick Taylor Spellman, grundare och partner för inredningsföretaget August Black, att göra utrymmet lämpligt för en student – med en budget på 60 000 $ för renovering och direktivet att det så småningom skulle fungera som en pied-à-terre.

”Låt oss skaffa henne det här fantastiska utrymmet, och låt henne få det ultimata unga-flickan-i-New-York-City-livet, och sedan när hon examen tar vi det över”, berättar Spellman. ”När du tänker på sovsalar är det vanligtvis betongväggar. Du köper ett nattduksbord från Target. Vissa föräldrar skulle säga, ’Vi kommer inte att bygga 10 000 dollar anpassade golv-till-tak-bokhyllor så att du kan få en riktigt trevlig plats att ordna dina anteckningsböcker.’ Det är intressant att para ihop, ung design med en lägenhet på 1,5 miljoner dollar. Vi gjorde det flickaktigt och lite nyckfullt. ”

sovsal matta

Spellman upphöjde sängen ovanför köket och gjorde ”sovrummet” till ett bibliotek för skolarbete med en stege för att nå böcker och förnödenheter lagrade i höga hyllor och i skåp. Mönstrade kastkuddar och fönsterskärmar är från Robert Allen, ett märke som Spellman gillar eftersom det inte är alltför täppt.

Det är inte det enda eleganta och dyra projekt som Spellman har skapat för en student. År 2012 arbetade Spellman med en infödd i Hong Kong som var på väg att studera på Fordham. Hennes föräldrar beskickade sig för en pad på 2 miljoner dollar nära FN (”den här lägenheten var som” Vi har mer pengar än vi vet vad vi ska göra med ””), plus 200 000 dollar extra för Spellmans makeover.

sovsal för sovsal

Hon turnerade NYC-nykomlingen runt dekorations- och designbyggnaden och fungerade som ”medlaren mellan sin far, alias verklighet, och hennes drömmar och önskningar och nycklar” – som en huvudgavel på 5000 dollar.

En stor förändring: Spellman tog två garderober i det enda sovrummet, rensade dem och kombinerade dem för att skapa ett ”skrivbordskommandocenter” med dörrar som stängdes för tystnad och integritet. ”Med en normal New Yorker är garderobsutrymme allt, men vi var tvungna att prioritera”, säger Spellman. ”Som student är det viktigaste att se till att du har ett ordentligt skrivbord. När föräldrarna checkar in vill de veta att det inte kommer att bli en festkudde. Det översätts till, ”Det här är inte bara där jag kommer att slösa bort, det är också där jag ska studera.”sovsal för sovsal