Spelstolar

Spelstolar har kommit långt under de senaste åren. Tidigare var de reserverade för några få, men nu kommer de in i allmänheten med sina konkurrenskraftiga priser och de olika märkena och modellerna som används av din genomsnittliga Joe.

Men vad är spelstolar exakt och varför ska jag köpa en om jag inte är en hardcore-spelare?
Spelstolar är i princip stolar / säten designade och utvecklade för att förbättra din spelupplevelse. För att underlätta läsningen har vi delat upp denna artikel i avsnitt för beskrivningar, varumärken och andra användningsområden.

beskrivning
Även om spelstolar finns i olika former, storlekar, färger och specifikationer, har alla i princip samma kärnelement och varierar i pris.
De är extremt bekväma med extra mjuk stoppning, andningsbart nätfoder och ett rörligt nackstöd. Några av toppstolarna, som X Rocker Deluxe, ser faktiskt ut som en lat pojke med vinyl i läder-look.

Några av de coolaste är PM Series Pyramat Gaming-stolar som sitter på golvet som en gungbräda. De stöder ryggen och ger en bra spelposition för timmar med spel.

Tekniskt sett är dessa stolar verkligen lastade. Vi pratar om flera surroundljudhögtalare, enorma subwoofrar, en trådlös anslutning till spelkonsoler, laddningsbara batterier, en iPod / MP3-ljudingång, multiplayer-ljudutgångar, iPod-dockningsstationer och hörlursuttag.
Naturligtvis hittar du inte alla dessa funktioner på alla spelstolar. De som du inte hittar i den nedre delen av prisklassen inkluderar: trådlöst, laddningsbart. Hörluraranslutningar och dockningsstationer.

Detta bör inte avskräcka dig, och om du är en nybörjare, se till att börja med dem.

De avancerade spelstolarna, som Pyramat PM450WR, är designade för avancerade spelare och därför ganska dyra. Du behöver inte köpa dessa stolar när du precis börjar.

Spelstolmärken
Det finns för närvarande flera märken av spelstolar tillgängliga. Tekniken är ganska lik, med den största skillnaden är den faktiska utformningen av dem.

Det första varumärket är Pyramat. Pyramat erbjuder en mängd olika modeller, inklusive PM-serien, S-serien, spelväskor och PC-spelstolar.

De mest populära modellerna är pm450, pm400, PC-spelstolen och Gamebag 2.1
Stolarna liknar designen som gungstolarna som sitter på golvet och ser mycket gamla och ergonomiska ut.

Det andra varumärket är SlouchPods. Slouchpods har inte samma teknik som Pyramat Gaming Chairs, men är fortfarande ganska avancerade. Deras design liknar funky beanbagar med upprättstående ryggar.

Spelplatser är främst för bilspel. De har en racing look och vissa har även pedaler. Dessa rekommenderas, men bara om du spelar huvudsakligen eller bara racingspel.

X gungbrädor
X Rockers, av vilka det finns två modeller, är i princip mycket högkvalitativa spelstolar. De ser ut som lata pojkar och är täckta med läderliknande vinyl. De har en extremt hög specifikation men är också mycket dyra. Dessa rekommenderas endast för äldre avancerade spelare som vill ha lite mer sofistikerade spelrum.

Annan användning av spelstolar.
På grund av sin design och teknik används inte längre spelstolar enbart för detta primära syfte. De är lika hemma och tittar på filmer (surroundljud bidrar till bioupplevelsen), lyssnar på musik och kopplar av i allmänhet. Underskatta aldrig vikten av en extremt bekväm stol som visar tekniken.