Steve Alans hembutik

Steven Alan är en av våra favoritbutiker för att leta efter nya kommande designers. Den samordnade butiken öppnade 1994 med fokus på eklektiskt mode. För bara två år sedan öppnade Steven Alan Home i New Yorks Tribeca och just i sommar packade de upp butiken och flyttade till Brooklyn Boreum Hill. Armaturerna i Tribeca-butiken designades av den New York-baserade designstudion Fort Standard och medan några av dessa bitar gjorde resan över East River, är den nya butiken utrustad med bitar skräddarsydda av en lokal snickare för Brooklyn-platsen .

Oavsett om det är på Manhattan eller Brooklyn är butiken fortfarande en av våra favoritplatser att handla allt från kuddar till handgjord keramik. Och inuti är det inte bara små dekorativa föremål, Steven Alan samarbetade med designern Jason Pickens för att designa möbelstycken som soffor efter beställning och små bord. Butiken är full av fantastiska fynd! Se nedan för våra designers favoriter från Steven Alan.

Minimal hyllstyling

minimal trähylla detaljhandelsdesign

Bild ovan via @StevenAlan

Granitbokstöd

svart granit bokstöd

Vi har redan konstaterat att vi går gaga för trianglar – både skapa triangulära designmönster och faktiskt använda trianglar i design. Dessa rejäla granitbokstycken har maskinutskurits från en enda bit granit. De är designade av Field, ett amerikanskt varumärke som arbetar med ett nätverk av designers för att skapa Made in USA-objekt.

Cross filt

svartvitt korsfilt

Denna stora korsfilt är det perfekta sättet att ge en liten grafisk touch till ett utrymme och är en stylistfavorit. Designad av Pia Wallén, denna ekologiska bomullsfilt visas ofta i tidningar och designbloggar. Vi älskar det också! I svensk folkkonsttradition är korset en stark symbol för hopp, och det har blivit ett signaturmotiv för Pia Wallén.

Skärbräda

minimalistisk träskärbräda

Denna Rowan Wood skärbräda designades av Samuji, en kreativ studio och designhus baserat i Helsingfors, Finland som fokuserar på att skapa funktionell men ändå tidlös och hållbar design.

Glödande glödlampa

glödlampa

Detta är också det finska designföretaget Samuji, det här är det slags kreativa objekt som vi alltid tycks avslöja hos Steven Alan. Det här är en glödlampa – fyll den, och den vattnar långsamt och elegant dina husplanter!

Keramisk skål

keramisk skål

Våra designers älskar texturkvaliteten hos dessa naturliga glasade stapelskålar. Handgjord i New York City av Eric Bonnin Ceramics, varje skål kastas för hand och formas sedan till en oval form. Varje bit är unik.

Ljus hållare

ljusstake av koppar

Den här enkla moderna ljusstaken är designad av Shane Schneck, en amerikanskfödd, Stockholm-baserad designer vars arkitekturbakgrund är tydlig i de formbaserade bitarna han skapar.

Kopparkokare

kopp vattenkokare

Designad i Japan av Sohdo, gör denna kopparkokare oss vill starta en tedrinkritual. Den har en vaxfinish och kommer med åldern att utveckla en vacker bärnstenpatina.