Stillektioner från Portugal Luz House

Luz House Exteriör

Resor är ett av de bästa sätten att få kreativ inspiration, särskilt för designers. När allt kommer omkring finns det inget bättre sätt att bli utsatt för nya färgkombinationer, mönster och arkitektoniska detaljer än att gå ut ur din vanliga miljö. När vi inte kan komma undan är det näst bästa att titta på arbetet hos en av våra favoritresefotografer, Sivan Askayo. När hon inte reser världen delar hon sin tid mellan Tel Aviv och New York City. Hennes arbete har dykt upp i Conde Nast Traveler, Elle Decor, AFAR Magazine och mer. Så hon vet en sak eller två om att avslöja vackra hotell. Vilket är allt att säga att vi nästan svimmade över hennes bilder av färgkombinationerna vid Luz Houses, som ligger i staden Fatima, Portugal.

Det lilla miljöhotellet har bara 15 rum och var och en är omtänksamt designad. Mästarna bakom utrymmet är Pedro och Ana, som bor bredvid med sina två små döttrar. Ana är en professionell arkitekt och hon tänkt på möblerna, färgschemat och alla små detaljer som gör detta till en magisk plats.

Luz Hotel Exteriör

silver vespa portugisisk design

Luz Hotel Dining

mynta matsal inredning

Interiörens färgschema bärs till och med utomhus där den turkosa lampan är ihop med de röda väggarna i huset.

Luz Hotel Dining Space

live edge matbord

Levande kantplattans bord ger visuell textur och vikt in i utrymmet medan de turkosa stolarna och bordsfoten hindrar det från att kännas för tungt. Strängen av kopparhänglampor ger den perfekta dekorativa accenten.

Luz Hotel Design Detaljer

alla vita vardagsrum och matplats

Vit behöver inte vara tråkigt! Det finns så mycket fantastisk konsistens i detta utrymme. Lägg märke till den grova jutmattan i lager på den släta betongen. Och sedan mjukas bordets och stolarnas hårda kanter med kuddar och kuddar. Det är en bra påminnelse att överväga struktur såväl som färg och mönster.

Luz Hotel Pentry

mintgröna matstolar

Hjärtat huggen ut från stolens baksida är bara en av de många speciella detaljerna som gör att detta utrymme känns unikt.

Luz hotellrum

kök och matsal idéer

Varje rum har ett litet pentry. I den här är de turkosa detaljerna lite mer subtila och vitt spelar en större färgroll.

Luz Hotel dekorativa detaljer

accent vägg hotell sovrum

Platsbesparande taklampor spelar rollen som nattduksbord i detta sovrum. Observera badrummet med öppen planlösning – badkaret ligger alldeles intill sängen.

Blomma matbord mittpunkt

blomma matbord mittpunkt

Även blommorna fungerar inom färgschemat! Och marknadsväskan är en perfekt dekorativ touch.