studio lägenhet planlösning idéer

En av utmaningarna som människor ofta står inför när det gäller att förverkliga planlägenheter i studiolägenheter är det begränsade utrymmet. Att ordna möbler är tillräckligt svårt, men tänk dig att alla dina saker har fastnat i ett enda utrymme. Men bara för att ditt utrymme är begränsat betyder inte det att dina designmöjligheter ska vara. Om du bor i en studiolägenhet och du inte verkar räkna ut hur du kommer igång med din studiolägenhet, har våra inredningsarkitekter på Décor Aid delat 10 sätt på hur du kan få ut det mesta av dina studiolägenheter. .

Använd förvaringsstycken för att separera områden

studiolägenhet planplan guide

En av de mest effektiva planeringsidéerna för studiolägenheter är att använda förvaringsdelar och skrymmande möbler för att separera vissa områden i din studio. Du kan till exempel placera en bagageutrymme bredvid din säng för att skilja din sovplats från ditt vardagsrum. Förutom att vara en delare kan en bagageutrymme eller konsol också fungera som ett extra lagringsutrymme, vilket ytterligare sparar utvecklar ditt utrymme. Och istället för att ha en soffa i ditt vardagsrum kan du ha det bättre med en enda bekväm stol istället. Den här golvdesignen i studiolägenheten är utrymmesbesparande och ett utmärkt sätt att hålla din sovplats dold när du har gäster över.

Skapa en sittplats

studiolägenhet inredning

I ett försök att spara utrymme avstår vissa från tanken på att ha en sittgrupp när de kommer med planlösning för studiolägenheter. Det är inget fel med det om du är bekväm med att låta dina gäster sitta på din säng. Men om du inte är det ska du tilldela en sittgrupp när du planerar din studiogolv. Men behöver inte investera i skrymmande vardagsrumsmöbler. En grundläggande kärleksstol, soffa eller schäslong borde räcka. Bortsett från att ha en plats för dina gäster att sitta på, kan detta också hjälpa till att ditt utrymme känns större än det faktiskt är.

Dela dina två huvudstycken

guide för studiolägenhetsdesign

Bland de mest effektiva studiolägenheterna är 300 kvm att dela upp de två huvudsakliga möblerna i ditt rum. Du kan till exempel ordna sängen och soffan på motsatta väggar. Denna golvdesign för studiolägenheter kan fungera bra för utrymmen så små som 300 kvadratmeter eftersom det hjälper till att definiera utrymmen i din lilla lägenhet och eliminerar känslan av att vara i ett hotellrum där du sitter på en soffa bredvid en säng.

Investera i tydlig inredning

studio lägenhet planlösning möbler

Om du vill få ditt utrymme att se större ut än vad det egentligen är, överväga att dekorera med genomskinliga möbler i akryl, lucit och plast. Andra möbler som fungerar bra för små planlösningar i studiolägenheter är korgstolar och soffbord gjorda av transparent glas eller akryl. Enligt våra inredningsarkitekter kan dessa möbler bidra till att ditt utrymme verkar större eftersom de lätt smälter in i omgivningen och inte har någon visuell vikt.

Skär ut en sovplats för dig själv

studio lägenhet planlösning säng idéer

Om du tittar på några av planlägenheterna i studiotyp med dimensioner handlar de flesta idéerna om att använda en befintlig möbel för att definiera en studiolägenhet. Du kan till exempel använda en bokhylla för att skapa ett legitimt sovrum på ena sidan av din lägenhetsvägg. Du kan sedan ordna en soffa med ett konsolbord bakom bokhyllan. Denna idé hjälper till att definiera övergången mellan sovrummet och vardagsrummet.

Låt din soffa flyta

studio lägenhet inredning

För dem med ett utrymme på 500 kvm och mer är en av de mest effektiva planlösningarna i studiolägenheten 500 kvm att låta din soffa flyta bort från dina väggar. Att göra detta kan räcka för att skapa en känsla av att ha ett separat vardagsrum. Bara för att din lägenhet är på den lilla sidan betyder inte att alla möbler måste krama väggarna. Våra inredningsarkitekter på Décor Aid tror att genom att flyta soffan mitt i rummet kommer din plats att se större ut. Dessutom hjälper den här golvdesignen till att öppna upp mycket mer utrymme för dina studiogolv.

Använd ett hörn för att sova

studio lägenhet planlösning hackar

Ett annat effektivt sätt att få ett mindre utrymme att se större ut är att använda ett hörn av ditt utrymme för att sova. Välj ett hörn i din studiolägenhet och placera din säng i den, ordna sedan en bokhylla vid foten av din säng. Det här är en av dessa planlösningslägenheter för studiolägenheter som kan hjälpa till att göra din lägenhet mer rymlig. Eftersom du bara upptar ett hörn av rummet för ditt sovrum, kommer det att finnas mer utrymme att avsätta för vardagsrum och kök.

Parets reträtt

parets studiolägenheter planlösning idéer

Om du letar efter planlösningar i studiolägen 480 kvm som kan fungera bra för par, för denna layout skapas ett extra garderobsutrymme tillsammans med en rymlig dubbel garderob. Ett litet bord är undangömt i ett hörn som fungerar som matplats medan byrån fungerar som nattduksbord. Bekväma stolar är ordnade på ena sidan för gästerna att sitta på. Allt i denna studiogolv planeras väl för att rymma mer plats för två personer.

Gå till en Murphy-säng

modern Murphy-säng

De bästa idéerna i studiolägenheterna är de som effektivt utnyttjar det lilla utrymmet. Att vara effektiv innebär att du får ut det mesta av varje hörn i en lägenhet. Således är en av planlösningens studiolägenheter som våra designers föreslår en konvertibel Murphy-säng. Genom att få en Murphy-säng blir det mer utrymme kvar för kök och vardagsrum.

Executive-svitlayout

modern studioplanplan

Executive-svitlayouten är en av de planlösningslägenheter som våra inredningsarkitekter skulle föreslå för dem som tillbringar lite tid i sin lägenhet. Denna layout har en stor konsol vid ingången som också fungerar som ett skrivbord. Sängen är placerad så att den är vänd inåt, vilket skapar symmetri för utrymmet. En soffa placeras sedan vid sängens fot, som också fungerar som extra sittplats för besökande gäster. Den minimala mängden möbler som används i denna golvdesign ger en illusion av ett mycket större utrymme.

Bilder via Pinterest