Svart och vit ränder dekor

Svart vit randig trapplöpare

Svarta och vita ränder är ett klassiskt, tidlöst utseende som har använts på allt från mattor till fönstermarkiser till (ahem) gammaldags fängelseuniformer. Men även om denna kombination har funnits sedan det som verkar som designens början, verkar det på något sätt alltid friskt och modernt. Kanske beror det på att designers kontinuerligt återuppfinner utseendet och visar det på oväntade platser. Så du kanske är van vid att se randiga väggar, men hur är det med ett randigt tak?

Om du inte är så säker på ränder, vänta bara tills du kolla in dessa käftande underbara sätt att dekorera med detta mönster. Dessa utseende är inte för de ödmjuka, men oavsett om du är redo att göra ett starkt uttalande eller bara börjar testa dina gränser, kan du inte låta bli att le och bli inspirerad av dessa djärva utseende.

Svartvit randig duschplatta

svart vit randig duschplatta

Ju tunnare ränder, desto större är uttalandet, så det är en bra idé att begränsa livligare mönster till mindre utrymme, som denna dusch. Glasdörrarna visar mönstret, och genom att hålla väggarna vita, dyker den randiga plattan ännu mer. Och, men förlänga ränderna hela vägen till taket, betonar det väggarnas höjd.

Via Mimi + Meg

Svart & vit randig trappa

svart vit randig trappa

Ett levande mönster av tunna och breda ränder skapar nästan en optisk illusionseffekt på denna trappa, och den blir ännu mer slående vid den punkt där de två riktningarna av ränder möts i en diagonal i trapphuset. Det svarta och vita konstverket som hänger på väggarna har mer friformsformer som förhindrar att utrymmet ser för svårt ut.

Via MyDomaine

Svart & vit randigt tak

svartvitt randigt matsalstak

Minimalistiska eller maximalistiska ränder fungerar i alla rum. Och i fallet med den här eklektiska matsalen är det precis rätt sätt att gå ut med mönster och design. I ett rum fullt av visuellt intresse dras ögat mot taket, som har breda svarta och vita ränder. Men rummets andra starka designelement, som dramatisk guldkrona och grafisk tapet, balanserar utseendet utan att konkurrera med varandra.

Via förenklad bi

Svart & vit randig Backsplash

svart vit randig köksplatta backsplash

Vit tunnelbana har varit ett vänteläge för köksdesign på sent, men om du slits mellan en önskan att hålla saker enkelt och en rädsla för att ha ett tråkigt kök kan det här graderade randmönstret vara precis rätt för dig. Trä accenter tillför värme i utrymmet och gula accenter – inklusive moderna avföring – lägger till en färgfärg i utrymmet.

Via designfilerna

Svartvitt randigt pulverrum

svartvita randiga väggar pulverrum

Fet randig tapet, särskilt i ett litet utrymme som ett pulverrum, är kanske inte en unik idé, men att byta upp rändernas riktning och täcka taket är en bestämd spelväxlare. Den nyckfulla spegeln och trumhänglampan gör att utrymmet känns ännu mer fantastiskt.

Via Birmingham Home & Garden

Svartvita randiga planteringsmaskiner

svartvita randiga planteringar träd

En rad randiga blomkrukor är söt, men en stig kantad på varje sida av träd i stora svartvita randiga planteringar? Det är nästa nivå. Det här är inte precis en blick som de flesta kan dra i sina gårdar, men för rätt utrymme är det magiskt.

Via Studio M

Svart & vit randig pool

svart vit randig kakel pool

För den ultimata randentusiasten ger vi dig denna otroliga svartvita kakelpool. Ränder kanske inte är ett otroligt nytt utseende i pooler (och de tjänar en funktion – fråga bara alla som simmar varv), men svart kakel är definitivt utanför normen. Och om du har budgeten för att skapa en pooldesign som ingen annan har, varför skulle du inte göra det?

Via Luxury Abodes