Takdesignidéer

takdesignidéer 2019

Kallat den femte väggen, kanske ditt tak inte är det första du tänker på när det gäller att uppdatera ditt hem för extra lyx, men takdesignidéer kan göra en världsskillnad i att få alla hem att känna sig enastående. snäll. Från klassiska välvda tak till ett modernt minimalt glaspläterat tak, det finns en stil som passar alla hem.

Och som med alla hemuppdateringar är allt som krävs lite forskning och intuition. För att hjälpa dig inspirera samarbetade Décor Aid-renoveringsexperter och inredningsarkitekter för att utforska de bästa designdesignerna för taket från 2019 åt dig.

Sillben tak

sillben tak design idéer

För något som är lite annorlunda än ditt vanliga målade tak, vad sägs om ett invecklat träpanel med sillben? Takdesignidéer är ofta vanliga och försummade, men en slående trädesign kommer att göra en värld av skillnad i ditt utrymme.

Det kommer att lägga till en elegant kontaktpunkt i ett rum utan att det är ansträngande, och det kommer att vara ett underbart mysigt tillskott till takidéer för både ditt vardagsrum, den och ditt sovrum. Ett sillbenstak ökar också värdet på ditt hem eftersom det är ett dyrt alternativ att överväga.

Träbjälke välvt tak

välvda takdesignidéer

Ett välvt tak med synliga träbjälkar ger alla hem en stor och traditionell känsla med lätthet. Om du har plats för det i ditt hem (eller har turen att bygga ett nytt hem från grunden) är takdesignidéer som detta ett otroligt sätt att lägga till uttalande karaktär i ditt hem.

För att förhindra att det känns för imponerande, se till att det finns gott om naturligt ljus och att du har målat väggarna och taket mellan balkarna i en ljus och ljus färg. Ditt hem kommer att ha ett kyrkligt liknande tilltal, vilket gör detta till en av de mer dramatiska idéerna för takdesignen från 2019.

Exponerad tegelsten

tegeltak designidéer

Vem älskar inte utseendet på utsatta tegelstenar i något rum? Oavsett om du lämnar dem naturliga eller täcker dem i ett lager färskvit färg, kommer exponerade designtips för tegelsten säkert att ge en tröstande känsla av värme och struktur direkt.

Nyckeln här är att se till att ditt exponerade tegeltak är belagt så att skräp inte faller från taket.

Ljust målad

ljusa färgtak designidéer

Energisera ett rum med ett oväntat lager färsk färg med en unik och uttalande färg för extra visuellt intresse. Från djärva elektriska blues till sackarinerosa är himlen gränsen här.

Det andra fantastiska med färg när det gäller idéer till takdesign är hur överkomligt och lätt att få en lösning det gör. Var bara säker på att du väljer en färg som inte är för stimulerande för att hålla utseendet lätt i ögat.

Panel

panelidédesigner i tak

Om du letar efter spelförändrande takdesignidéer slår ingenting ett dramatiskt panelerat tak, särskilt när det är böjt. Genom att lägga till paneler ovan får du ett rum att känna sig lyxigare och välbedömt i ett slag.

För att få utseendet rätt måste du ta med dig den bästa lokala fabriksarbetaren så att det håller på genom åren eftersom symmetri och sömlös kvalitetskonstruktion är avgörande här.

Shiplap

shiplap takdesignidéer

Mycket billigare än idéer för design av takpaneler, förklippta shiplapbrädor är utmärkta för att dölja ojämna ytor och de är relativt enkla att installera och är billiga att starta.

Plus, shiplap passar bra med flera populära designstilar, inklusive modern bondgård, rustik och kustinredning.

Glansig

glänsande takdesignidéer

Precis som en spegel skulle högblank takfärg lägga till en känsla av vardaglig glamour i ett rum samtidigt som det blir ljusare, större och lyxigare. Som sagt, om ditt tak har några oegentligheter eller fläckar, kommer de att förstoras av en blank päls, som i slutändan kommer att göra någon galen.

Så se till att ditt tak är i bra skick innan du börjar uppdatera det med en blank färg.

Slående kontrast

kontrast tak design designidéer

Kanalisera den pragmatiska andan av inredningen från 40-talet genom att måla dekor och forma i en hög kontrastfärg, som en dramatisk blank svart för extra effekt. Den bästa delen? Takdesignidéer som kontrastlister är enkla och billiga att slutföra, och de tar inte mycket tid eller ansträngning.

Träpanel

träpanel takdesign idéer

För en modern Mid-Century-inspirerad känsla, överväga att ha ditt takpanel med naturligt trä som hjälper till att absorbera ljud medan du ger ett elegant rum.

Art déco

art deco-takdesignidéer

Lägg till lite dramatisk känsla i dina takdesignidéer genom att ta en kö från den berusande och oändligt eleganta art deco-eran för ett rikt och dekadent utseende. Detta kan komma genom filigranstryk, neoklassiska lister och livliga tryck och mönster som bara har en handfull gratis färger.

Målad väggmålning

väggmålning tak design idéer

Om du vill att ditt hem ska se utöver lyxigt och unikt, är idéer till takdesign med en målad väggmålning den ultimata vägen. Vi har inte sett många rum som drar ut det här utseendet, men när de gör det gör de det verkligen bra.

Högt i tak passar bäst för denna idé, eftersom det annars kan göra att ditt rum känns litet och klaustrofobiskt. Från livliga scener till idylliska landskap och till och med en invecklad världskarta, möjligheterna är oändliga med målade takmålningar. Lag en målad takmålning med enkla och enkla väggar i en kompletterande färg.

Stoppat tak

mörka målade takdesignidéer

Vi kommer inte skylla på dig om du har gått igenom livet utan att ha sett ett stoppat tak. Ett stoppat tak kommer att ge en enastående textur i ditt utrymme som du inte kan få med någon annan typ av takdesignidéer.

Vi föreslår ett enkelt tyg som ger ditt rum en subtil rikedom, men utan att det är för vibrerande mönstrat och för påträngande. Vi tycker att den här designen fungerar bäst i takidéer för ditt sovrum – du kan till och med fortsätta den här designen nerför dina väggar eller använda samma tyg för att skapa en sänggavel – ditt rum blir rent lyxigt. Dessutom hjälper det till att absorbera ljud för en bättre natts sömn.

Glastak  

designtips för glastak

Vårt arkitektgrupp föreslår ofta glastakspaneler eftersom de är slående moderna och livskraftiga. Glastak är perfekta för att släppa in ett överflöd av ljus och bada ditt hem i en underbar glöd. Takdesignidéer som detta är perfekta för ett väl använt utrymme, där alla kan njuta av himlen ovan, som i ditt vardagsrum.

Det här är också en av våra favoritidédesignidéer för ett kök, eftersom hela familjen kan sola i solens värme och äta middag under stjärnorna på natten.

Djupfärg

mörka färger tak design designidéer

Vänd din rumsinredning upp och ner (bokstavligen) och gå efter mörk färg i taket och en ljus och ljus färg på väggarna. Detta är en enkel uppdatering, men det är effektivt dramatiskt och det kommer att skapa en stor inverkan i ditt rum. Det är en av våra favorittakdesignidéer för 2019, eftersom den kan uppnås för alla.

Allt som krävs är ett enkelt färgjobb (inga snygga strukturerade tak här) och du kan skapa ett fantastiskt utrymme som kommer att kännas unikt för ditt hem utan att behöva spendera en liten förmögenhet.

Barvvalvad tak

fat välvda tak designidéer

Ett tunnvalvigt tak ger smidiga kurvor i ett rum, vilket ger ditt tak en bågliknande effekt som påminner om en kyrka eller till och med en tunnelbana. Ett tunnvalvigt tak skulle se bra ut kaklat för att verkligen omfamna tunnelbanainspiration.

Måla ditt tak vitt för att öka höjden och öppna ditt stora utrymme eller panel det med trä för något med en mysigare känsla. Men du väljer att utföra dina tunnvalvade takdesignidéer, det ser inget mindre än fantastiskt ut.

Faux takbjälkar och balkar

träbjälkar tak design idéer

Synliga takbjälkar och balkar ger ett stort antal karaktärer till ett rum, men inte alla tak har utsatta takbjälkar eller bjälkar att erbjuda. Lyckligtvis kan du lägga till faux takbjälkar eller balkar till dina takdesignidéer utan alltför mycket besvär.

Detta ser bra ut i både högt i tak och lågt i tak rum, vilket ger storhet eller skapar mysighet respektive. Rafters skulle se underbara ut i ett ombyggt loftutrymme, där du har olika vinklar och dimensioner att leka med, och de skulle se fantastiska ut i ett platta takrum för visuellt intresse (en av våra bästa takdesignidéer för ett sovrum för att få det att känna sig extra mysig). Och de passar också bra med alla designstilar, speciellt om du är inspirerad av rustik inredning.

Dekorativ geometri

geometriska idéer för takdesign

Geometri går fortfarande starkt när det gäller inredningstrender, så varför inte presentera det i dina takdesignidéer för 2019? Tillsammans med ett enkelt utformat rum kommer det att ge djup och intresse för ditt utrymme igen, utan att det är för högt och uppenbart.

Geometrisk gjutning kommer att se underbar ut i alla träfärger, från djupa och mörka toner till något ljusare och ljusare. Detta passar bättre i ett hem med högre tak, eftersom att lägga till en sådan design i ett rum med lägre tak kommer att stänga av det.

Kaklat tak

designidéer för kaklat tak

Ett kaklat tak ser man inte ofta i heminredningen, men kakel är perfekta takdesignidéer för både kök och badrum. Ett kaklat tak kommer att lägga till en annan dimension i ett rum, med de reflekterande egenskaperna hos glänsande kakel som studsar ljus runt rummet på ett sätt som inget färgjobb kan.

Ett kaklat tak ger ett uttalande på ett helt annat sätt än ljusa eller djärva färger samtidigt som det hjälper till att ljudisolera utrymmet. Våra inredningsarkitekter rekommenderar en neutral ton för ett kaklat tak eftersom det kommer att smälta fint med resten av ditt rum, så att fokus kan vara på plattorna, snarare än färgen. Och för ett badrum kan du till och med använda samma badrumsplattor för alla ytor för en tröstande känsla av kontinuitet.

Helvitt välvt tak

välvda vita takdesignidéer

Om du vill lägga till höjd i något utrymme i ditt hem, kommer ett välvt tak säkert att få jobbet gjort samtidigt som ditt hem återförsäljningsvärde ökar. Takdesignidéer som detta kommer att lägga till fysisk höjd i ditt utrymme och att måla ditt tak i en vit (snarare än att lämna naturliga balkar exponerade) kommer bara att öka den höga.

Det finns ingen bättre färg för att öppna ett rum och hjälpa till att hålla det rymligt än vitt, och ditt tak är inget undantag från regeln. Ibland är klassiska mönster de bästa, och det fungerar verkligen för idéer till takdesign under 2019.

Takfönster  

vita välvda takdesignidéer

Det finns mycket att säga om den inspirerande skönheten i en takfönsterinstallation. Oavsett om du vill ändra utseendet på ditt tak, lägga till en kontaktpunkt eller släppa in naturligt ljus, är takfönster ett utmärkt alternativ. Det finns många olika takfönster som du kan använda för att släppa in ljus i ditt hem, från platta takfönster till välvda eller välvda versioner. Var och en ger dig ett annat utseende eller en annan känsla.

Takfönster kan bli en avgörande funktion när det gäller takdesignidéer eftersom de är mycket mer dramatiska än ett enkelt fönster.  Takfönster är också bra för att lyfta upp en matsal eller hall eller så kan du göra dem till en del av dina takdesignidéer för vardagsrummet.  

Randigt tak

randiga takdesignidéer

Ett randigt tak kommer att ge något mer unikt och oväntat än en vanlig takkonstruktion och det fungerar med alla takhöjder. Gå efter ljusa och neutrala ränder för att öppna ditt utrymme eller gå efter något djärvare med mörkare färger för att ge ett rum en känsla av spännande drama medan du får det att se mer vackert ut.

Oavsett vilket sätt du väljer att ta med ränder för att få ut mesta möjliga av dina idéer till takdesign, kommer ditt tak säkert att se unikt ut.

Speglad

speglade takdesignidéer

Långt borta är dagarna med speglade tak som framkallar ett snuskigt motell vid vägen. Istället, precis som väggspeglar, kommer ett elegant spegeltak att göra att varje utrymme ser ut och känns större och ljusare än det är, och det borde inte kosta en förmögenhet att installera.

Använd dem till din fördel i gemensamma utrymmen som en matsal, familjerum eller entré för en känsla av vardaglig glamour som blir oemotståndlig. Dessutom passar de bra med nästan vilken designstil som helst, från traditionell till minimal.

Bilder via Pinterest