Teen sovrum idéer

inspirerande teen sovrum sovrum idéer

Eftersom vi vet att det inte är lätt för de flesta föräldrar att hitta de perfekta idéerna för ungdomssovrum för att göra alla fester lyckliga, för att komma igång med att skapa det perfekta, inspirerande sovrummet för dina unga vuxna, överväger vi dekoratörstecken för att ge en känsla av liv och stil in i deras dagliga liv.

Det bästa sättet att komma igång med idédugnad för sovrumsidéer för tonåringar är att tänka på de saker som din tonåring verkligen älskar. Sätt dig i tonårens skor och titta på deras sovrum och värld genom deras perspektiv.

Tonåringar tenderar att ha olika åsikter än vuxna, så du bör inte förvänta dig att de omedelbart gillar de sovrumsidéer du tänker på, så utforska alternativ med dem på ett sätt som får dem att börja närma sig inredning i ung ålder. Du måste också komma ihåg att ditt barns sovrum är mer än bara en plats att sova. Det är en plats där de studerar och kopplar av efter en hård dag i skolan. För inspiration i att dekorera ditt tonårings sovrum, notera dessa spännande idéer för ungdomssovrum från teamet på Décor Aid.

Beach Look

strand tonåring sovrum idéer

Ett strandtema framkallar den ultimata avkopplande känslan, vilket gör det till ett livskraftigt alternativ när man överväger de bästa sovrumsidéerna att ta ledtrådar till för din tonåring. Detta är också perfekt för tonåringar som älskar att åka till stranden ofta. Börja med att måla väggen i nyanser av turkos, pulverblått och vitt för att framkalla rekreation vid stranden.

Tillbehör med dekorativa skal, surfbrädor och andra extratillbehör för kustnära teman. Det finns också strandinspirerade väggbeklädnader om ditt barn inte vill ha neutrala väggar till sitt sovrum.

Vardaglig glamour

moderna mode teen sovrum sovrum idéer

Eftersom de flesta tonåringar är besatta av popstjärnor och glamorösa handlingar, kan du överväga att integrera antydningar om Hollywood-glamour för sina teen-sovrum-idéer. Detta tema handlar dock inte bara om att dekorera med pin-ups eller foton av deras favoritpopstjärnor.

Inkorporera iögonfallande färger i sovrummet och låt dem dekorera sina väggar med vallmo med affischer och väggbeklädnader som väcker deras ständigt föränderliga smak. Och uppmuntra din tonåring att föreslå sina egna rumsdekorationsidéer för att göra detta tema levande.

Boho sovrum

boho teen sovrum sovrum idéer

De flesta tonåringar älskar den bohemiska livsstilen och föredrar att följa samma utseende för sitt sovrum. I själva verket är det bohemiska temat en av de mest populära idéerna för sovrumsflickor som vi ofta ombeds att bli gravid. Och eftersom boho-teman är rika på färger, föreslår vi att du tar in ljusa och mönstrade sängkläder, gardiner, mattor och levande kuddar.

Inredningen i ett boho-sovrum innehåller vanligtvis rotting ottomaner och nödställda bitar för rumsdekorationer som är lyxiga och lager.

Glada toner

färgglada teen sovrum sovrum idéer

Ett annat smart sätt att dekorera din tonårs sovrum är att överväga deras favoritfärger. Om ditt barn älskar en gul nyans, kan en körsbärsgul vara en bra ledning att följa och även om könsneutralt, fungerar det också för flickor sovrum idéer. Vi föreslår dock att du är försiktig när du söker efter övermättade toner till ditt barns sovrum.

Om du överdriver användningen av gult eller en ljus nyans kan detta dämpa rymdens allmänna atmosfär och de kan tröttna på det snabbare. Tona ner ljusa färger genom att måla den nedre tredje delen av väggarna i vitt för en slående kontrast och dra in ytterligare accentfärger via gardiner, sängkläder och inredning.

Färgglada och funktionella

färgglada teen sovrum sovrum idéer

Flickor brukar ofta be om en mängd olika livliga färger för sitt sovrum. Så om du letar efter tjejerummet för inspiration, gör det färgglatt och funktionellt. Om du går för djärva nyanser, var noga med att para ihop dem med vita sängkläder, möbler och tillbehör som ska ge en elegant och mysig tillflyktsort för din tonårsflicka att känna sig tröst i.

Det finns också smarta sätt att förbättra funktionaliteten i ditt barns sovrum utan att offra stilen. Våra designers föreslår att du hänger en väggmonterad TV som blandar sig med en gallerivägg för att skapa en look som är både funktionell och snygg.

Hoppa inte över lagring

lagring tonåring sovrum idéer

De flesta föräldrar håller med om att tonåringar och ordnade rum är en sällsynt kombination. En bra lösning på detta är att inkludera smarta lagringsalternativ för din tonårs rumsdekorationer. Och du behöver inte investera i dyra sovrumsmöbler.

Nyckeln är att ha platser att lagra alla dina tonårs saker, även om det är så enkelt som ett bröst eller låda där de kan förvara sina saker.

Mönster spelar

mönstrade teen sovrum sovrum idéer

Blommor och intressanta grafiska mönster är bland de mest populära sovrumsidéerna för flickor för sent. De flesta tonårsflickor föredrar färgstarka och pastellfärgade blommönster för sitt sovrum. För att bemästra detta, införliva djärva blommor och mönster och välj även känslig inredning.

Håll dock blommönster i mått för att undvika ett rörigt, alltför romantiskt utseende. Till exempel, om deras kuddar är mönstrade, väljer du enkla färgade sängkläder. Och balansera alla element som används för den här inredningen av tonårsrum för att få ett visuellt tilltalande och lugnande sovrum för ditt barn att älska.

För den djärva och eklektiska tonåringen

eklektiska teen sovrum sovrum idéer

Djärva och eklektiska tonårssovrumsidéer består ofta av mörka färgpaletter i kombination med modeinspirerade tillverkningar och vintagebitar.

Du kan också använda flerfärgade sängkläder, färgglada mattor och mönstrad tapet för att få dessa sovrumsidéer att leva upp.

Rolig stuga stil

stuga stil tonåring sovrum idéer

Stugstil är kanske inte en av de mest populära idéerna för tonårsrum idag, men om din tonåring älskar den raffinerade och enkla charmen med stugainredning, överväga denna dekorationsstil för sitt sovrum.

Du behöver inte följa reglerna för stuga inredning när du integrerar en stuga stil i ditt barns rum. Gör det roligt och färgglatt genom att lägga till charmiga blommatryckta sängkläder.

Denim Look

sängkläder för ungdoms sovrum idéer

De flesta tonårspojkar älskar denim. Så om du letar efter sovrumsidéer för tonårspojkar kan ett denim-utseende vara en bra utgångspunkt. Eftersom denim är ett mångsidigt tyg bör detta utseende också vara enkelt att ta med. Leta efter denimfabriker och tillbehör av denim.

Hängande sängar

säng stilar tonåring sovrum idéer

Om dina barn kommer att dela ett sovrum med begränsat utrymme, är en av de mest unika sovrumsidéerna som du kan ta inspiration från att använda platsbesparande våningssängar och hängalternativ.

Det finns massor av resurser online för att hjälpa dig med detta DIY-projekt. Framför allt överväga säkerheten för dina tonåringar när du inkluderar hängande sängar för dina tonårs rumidéer.

Slå väggen med fet design

minimal teen sovrum sovrum idéer

Medan de flesta vuxna föredrar att deras rum är lugna och diskreta, är de flesta ungdomsrumsidéer levande färgade och fulla av energi. Fokusera på väggar för att skapa ett djärvt och livligt utseende eftersom detta vanligtvis är det största området i deras rum.

Häng anpassad tryckt väggdekor, ljusfärgade väggdekaler, eller om du eller ditt barn är konstnärligt begåvade införliva sina egna konstverk.

Håll det avslappnat

inspirerande pojkar tonårs sovrum idéer

För pojkars sovrumsidéer kan ett avslappnat utseende visa sig vara en bättre idé än att gå över toppen. Om din tonåring gillar att läsa, fördela ett hörn av rummet för att skapa en mysig läshörn. Placera en bokhylla i ett hörn, en bekväm loungestol och bord i det andra.

Se till att hålla möblerna enkla för att bibehålla ett avslappnat utseende. Välj färger och mönster som utstrålar en behaglig känsla. Du kan alltid ändra det vid en senare tidpunkt om din tonåring ändrar sina preferenser.

Frodig och glam

glam ung vuxen tonåring sovrum idéer

Fashionabla tjejer älskar enkel sofistikering och glamour. Ett frodigt och glamoröst utseende är en av de mest populära sovrumsidéerna för tonårsflickor för eleganta unga kvinnor. Detta utseende kräver användning av lyxiga tyger och inredning.

Investera i ultra-glam-tillbehör för att göra utseendet komplett. Till exempel, istället för en traditionell bordslampa som är vanlig i de flesta tonåringars sovrum, kan du hänga ett stiliserat hängsmycke för en touch av vardaglig förfining.

Multifunktionellt rum

multifunktionella tonårs sovrum idéer

Din tonårings sovrum är mer än bara en sovplats. När de börjar utforska sitt oberoende behöver de en plats där de kan studera, sitta och umgås med vänner. För sovrumsidéer för flera ändamål, inkludera ett studieområde och ett utrymme där ditt barn kan sitta tillsammans med sina vänner.

Om sovrumsutrymmet är begränsat finns det många kreativa idéer till rumsdekor till denna adressutmaning. Du kan till exempel ha ett vertikalt studieområde eller ordna en liten bänk mot sängen där de kan sitta med vänner.

Vit ut

vita tonåring sovrum idéer

Vem säger att du inte borde gå helt vit med sovrumsidéer för ungdomar? Om din tonåring är någon som är bra på att hålla sitt rum organiserat, ger ett helt vitt sovrum tidlösa flickrumsidéer att ta inspiration från. Och det fantastiska med ett helt vitt sovrum är att det hjälper till att få utrymmet att se större och ljusare ut.

Om din tonårsflickas rum saknar lite utrymme kommer helt vita sovrumsidéer att fungera bättre. För att få ut det här utseendet, lägg till en blandning av texturer och metalliska tillbehör för att undvika att rummet blir tråkigt och tråkigt.

Håll det neutralt

neutrala pojkar tonårs sovrum idéer

Om din tonårspojkes föredragna färgpalett är neutral, börja med en neutral färg när du dekorerar hans sovrum. För dessa pojkar rumsidéer, fokusera på användningen av grått, beige, vitt och brunt. Men begränsa dig inte med dessa färger. Och gör dessa sovrumsidéer roligare och livligare genom att lägga till inslag av neon och metall.

Det bästa med de neutrala färgerna är att de inte är könsspecifika, vilket innebär att neutrala är ett av de sovrumsteman som kan fungera för både tonårspojkar och flickor.

Preppy-utskrifter

preppy teen sovrum sovrum idéer

För flickors sovrumsidéer är ett av de mest populära sovrumsteman att använda preppy-tryck. De flesta tonårsflickor uppskattar roliga och färgglada tryck på lakan, gardiner och väggar.

Börja med en eller två mättade färger som marinblå och djup magenta. Du kan dra ihop looken med skarpa vita sängkläder och accentbitar med ett roligt chevron-tryck.

Tidlösa bitar

tidlösa tonårs sovrum idéer

Ditt barn kan rynka pannan på idén att dekorera med tidlösa bitar. Det finns dock gott om tidlösa bitar som har ungdomliga accenter som kan smälta bra in i tonårsrumsdekor. Det bästa med att investera i tidlösa bitar är att du kan använda dem om och om igen medan du blåser nytt liv i rymden.

Ett bra exempel på ett tidlöst stycke som kan fungera bra för din tonårs sovrum är en klassisk sängram som är målad i en naturlig nyans. När ditt barn blir vuxen och vill att utrymmet ska bli mer moget kan sängen helt enkelt målas och utformas på ett annat sätt.

Håll det enkelt och söt

enkla teen sovrum sovrum idéer

Inte alla tonåringar föredrar ljusa färger och livliga tonårssovrumsidéer. Ofta kan det vara bäst att hålla allt sött och enkelt. Du kan tillbehör med tillverkningar och tillägg som har avslappnad, lättsam design.

Om din tonåring föredrar en lugnande och välorganiserad miljö, investerar du i smarta förvaringslösningar för att få sitt sovrum att se estetiskt rent och stökfritt med flytande hyllor och krokar eller ett tredelat nattduksbord.

Bilder via Pinterest