Textilkonstnärer

Fringe Textile Art Moodie

Historien har en tendens att upprepa sig själv. Åtminstone det vill säga när det gäller design. Populariteten för vilken stil som helst, dekorativt motiv eller material som avtar och flyter över tiden – jugendens blommiga mönster såg en återuppkomst på 1960-talet; de utopiska idealen för Midcentury Modern Design undersöktes på nytt i början av tiden. det postmoderna upproret på 1980-talet verkar återigen komma över oss. Även om denna upprepning av stil inte alls är förvånande, har den ett sätt att smyga på oss på oväntade sätt.

Ta till exempel den senaste explosionen av fiberkonst. Det som för bara fem år sedan kan ha verkat vara en död-och-begravd relik från 1970-talet, en som tillhörde fast i kitschiga Palm Springs-motell eller hyllor till sparsamhetsbutiker, har nu återanvändts för modern tid – med mer glans, skönhet och konstnärliga experiment än någonsin tidigare. Nu, en av dagens hetaste inredningsvaror, kan textilkonst hittas som pryder väggarna i några av våra favorithem, dess färg och struktur är ett nytt sätt att få liv till ett utrymme. Nedan följer åtta av våra favorit aktuella textilartister.

Louise Gray

modern pastell täcke

Louise Gray grundades av Alexandra Gray och Jocelin Johnson och skapar slående moderna, konceptuella täcken med traditionella hantverksmetoder.

Maryanne Moodie

färgstark textilkonst med fransar

Lesh

handvävd halsband

Blockera butik

vägghängande textil

Caroline Z. Hurley

färgglada textilvägghängen

Catskill Kiwi

vävstolstextilkonst

Heddle & Needle

kantad textilvägg hängande

Doug Johnson

neutral fiber väggkonst

Meg Callahan

modern minimalistisk täcke design