Tips för konstgalleriväggdekor

hur man skapar en konstgallerivägg

Så vanliga som de är, vi slår vad om att du har stött på några bra, dåliga och helt enkelt fula galleriväggar eftersom det är lätt att bli lurad och överdriva ett rum med fel placering och lite för mycket symmetri. För att hjälpa dig att värma upp ett rum med personlighet och knyta ihop allt, vände vi oss till Décor Aid inredningsarkitekter för att skaffa tips om konstgalleriets väggdekorationer för beprövade och sanna metoder för att skapa en slående harmoni i hela ditt hem.

Använd inte rekvisita / gör experiment

vad man inte ska göra när man hänger konst

När vi överväger tips om konstgallerier för väggdekorationer, var våra inredningsarkitekter enhälliga i att ge bort sin frustration över kunder som begärde rekvisita för att dekorera sina väggar och komplimangera deras konstverk.

För att undvika att din hemspegel är en TGI-fredag, hoppa över på den rostiga trombonen och trehjulingen du har sparat sedan barndomen och experimentera med mer sofistikerade element, säg en överskalad skulptur eller ett handgjordt porslinsföremål. Och medan bilden ovan illustrerar en lämplig känsla av harmoni, lägg märke till hur barnsligt tillbehören hänger på har du omedelbart tänkt – varför?

Var inte stel i placeringen / gör ett uppfinningsrikt uttalande

kreativa hem konstgalleri vägg idéer

Bara för att det är inramat betyder det inte att det måste spendera hela sitt liv med dig på en vägg. Tänk istället på olika sätt när du placerar dina omhuldade konstverk från golvet uppåt.

Som rummet ovan illustrerar, närmar sig ett av våra favorit tips på konstgalleriet väggdekorationer med en oväntad twist. Även om vi kan föreställa oss att placeringen ovan inte ser så bra ut från utsidan, märker du hur varje bit dyker upp och lyfter upp rummet med en stor, men ändå avslappnad gest. Även om utsikten kan vara fantastisk, skulle rummet framkalla en mycket mer intetsägande energi utan dem. När du är på en vägg föreslår vi att du följer konstgallerier genom att placera allt i ögonhöjd, men du kan också placera dina verk nästan var som helst som känns rätt, från golvet till ovanför en dörr.

Tvinga inte symmetri / spela med skala

Smarta konstgallerietips för väggdekorationer

Ett av de vanligaste misstagen vi såg när vi undersökte konstgalleriets väggdekorationstips var övningen med för mycket symmetri. Under andra omständigheter kan symmetri i inredningen vara lugnande och balanserande, men när det gäller konstplacering kan det se överflödigt och tråkigt ut.

Lägg märke till att även om rummet ovan kan ha mycket på gång visuellt, överväldigar inte konstutbudet eller konkurrerar med några andra element i rummet. Vi föreslår ett liknande tillvägagångssätt när vi vill skapa ett något kluster av konstverk, eftersom en varierad grupp av olika storlekar men ändå kompletterande verk hjälper till att få ett rum till liv snarare än att bara smälta in.

Använd inte en tung hand / gör det försiktigt

Tips för att skapa en gallerivägg

Här är ett perfekt exempel på att enkelhet är nyckeln. Medan vardagsrummet ovan har dussintals fantastiska, uttalande väggbeklädnader, måste du erkänna att allt tillsammans är det bara för mycket av ett uttalande. Var ska du titta? Hur mycket kan du älska och komma ihåg? Det händer alldeles för mycket.

Även om vi beundrar deras maximala samling, skulle rummet kännas mer imponerande om varje konstverk inte var så unik. För att maximera deras samling, skulle det vara bäst att ha blandat in mer minimala bitar medan du byter ut de mer speciella verken så ofta för en snabb rumsuppdatering.

Gå inte efter teman / Skapa en mix

Art Gallery Wall Do's and Don'ts

När du använder våra konstgallerietips för väggdekorationer i områden runt ditt hem för att göra ett visuellt uttalande, föreslår vi att du undviker teman av något slag eftersom du blir trött på dem och missar märket på en sofistikerad blandning. Och medan vi måste applådera hemmets ovanstående symmetri och snäva färger, finns det något billigt och obemärkligt med den effekt du bör undvika.

Istället, ta dig tid och dekorera långsamt eftersom att skapa en stimulerande konstgallerivägg helt säkert aldrig kommer att hända över natten och du kommer att kunna kurera bitar som sjunger för dig över tiden. För att skapa den perfekta blandningen av element med en känsla av harmoni, håll dig till cirka fem gratis toner eftersom du har fler alternativ utan att allt är lite för slumpmässigt.

Bilder via Pinterest