Tips för kontorsinredning

New Yorks mottagningsområde

Filmer som ”Office Space” fick arbetet att se ut som ett straff, med trånga bås, tråkiga färger och oförlåtlig belysning. Men ”Mad Men” glamoriserade inredningen på arbetsplatsen med sin snygga stil från mitten av århundradet. Och Nancy Meyers film ”The Intern” tog sakerna till nästa nivå med en nuvarande, drömmande design på kontorsinredning, med ett luftigt, loftliknande utrymme för sin fiktiva modestart.

Tack och lov (åtminstone för anställda) flyttar företag bort från själlösa, utilitaristiska kontor till förmån för ljusa, livliga utrymmen som speglar deras företag och uppdrag. Att gå till jobbet betyder inte längre att gå in i en dyster, dåligt upplyst designöken i åtta plus timmar varje dag. Vi är alla för inspirerande kontor och vi strävar efter att göra varje kommersiellt inredningsprojekt så personligt som möjligt. Här är några tips för att utforma ett kontor som speglar ditt företag.

Bilden ovan: Mottagningsområde för ett kontordesignprojekt av Decor Aid.

Skapa ett multitasking-gemensamt område

grå tuftad soffa kontor

På Bulldog Gin-kontoret skapade vi ett gemensamt område som kan användas för både lagmöten och för värd för evenemang. En blandning av klassiska och moderna möbler ger utrymmet en avslappnad känsla (liksom baren).

Lägg till organiska element

blått och vitt konferensrum

Konferensrum behöver inte vara täppa, så vi designade B2R-kontoret runt ett anpassat live-edge-bord, som placerades ihop med de moderna vita kontorsstolarna. Stora krukväxter sitter på varje fönsterbräda och två ormbunkar flankerar konsolen framför rummet.

Håll dig trogen mot varumärket

mottagningsområde för eklektisk musikstudio

Det var viktigt att vi skapade ett utrymme som verkligen passar identiteten hos vår musikindustriklient, SweetSounds Studio, så vi arbetade med konst och möbler de hade redan för att skapa en avslappnad, eklektisk atmosfär. Det finns inget sådant som inredningsdetaljer för kontor, så det är viktigt att varje utrymme återspeglar varje företags personlighet.