Trägolv för kök

Köket är det vanligaste området i ett hus. Spilla, stampa och springa, ditt kök tar allt. Med regelbunden skötsel och användning av rätt trä- och ytbehandling kan du använda hållbara trägolv i ditt kök.

Här är några saker att tänka på innan du använder ditt trägolv i köket.

Det bästa träslaget för köket

För golvbeläggningen i ditt kök rekommenderas att du alltid använder det hårdaste träet. Ek och ask är några av de starkaste inhemska träslag som används vid tillverkning av trägolv. Den största fördelen med att använda dessa arter är att deras vackra och starka korn och delikata struktur inte bara gör ditt köksgolv vackert, utan också kamouflerar de små repor och bucklor som kommer att uppstå över tid.

Det finns andra starkare träslag som jatoba och santos mahogny på marknaden, men den största nackdelen med att använda dem är att de tenderar att missfärgas och mörkna över tid. De är också mycket mottagliga för fuktfluktuationer.

De bästa träytorna för köket

Trägolv i köket måste täckas med en skyddande beläggning för att förhindra absorption av fukt och fläckar. Även om de flesta trägolv som finns tillgängliga idag är lämpliga för kök rekommenderas ofta en vattenbaserad klarlack eftersom de bevarar träets färg och lätt kan läggas om. Den bästa vattenbaserade ytan är en fabriksapplikerad akrylimpregnerad yta som diffunderar genom träet snarare än att bara kvar på ytan. Även om akrylbelagda golv är dyrare är de starkare och kräver mindre underhåll. Användningen av satinglans finish hjälper också att dölja smuts.

Målar ytor

Polyuretanbeläggningar är mycket starka och hållbara. De är mer än tillräckligt för någon inredning. Men om skadan är för stor måste delar av golvet eller i vissa fall hela sektionen bytas ut. Delarna nära handfat, ugn och kylskåp är de mest mottagliga för skador från droppar och spillt material. Du kan använda mattor för att säkra dessa delar.

oljning

UV-härdade oljefärger är inte lika hållbara som färger, men fördelen med att använda en oljefärg är att de skadade områdena snabbt kan repareras eller återställas. Fläckreparationer kan utföras med sandpapper. Ett oljat trägolv är ett lämpligt alternativ för ett kök där utspillt material omedelbart kastas.

Matchande köksskåp med trägolv

Köket ser tilltalande ut när golvet och skåpen har ett kontrasterande utseende. Om du till exempel väljer ett mörkt golv kanske du vill ha skåp i ljus färg eller ljust trä.

Skötsel av trägolv i ett kök

• Som tidigare nämnts har kökgolv vattenläckor och fläckar. Därför måste dessa trägolv förses med några lager tätningsmedel för att förhindra att fukt tränger in.

• Om något spills ut, torka av det omedelbart och låt aldrig vatten stå på träytan länge.

• Se till att du inte använder hårda kemikalier för rengöring. Använd produkter som rekommenderas speciellt för trägolv för att återställa den ursprungliga glansen på golvet.

• Det är också viktigt att svepa eller dammsuga golven med jämna mellanrum för att hålla dem fria från smuts och smuts som kan repa träet och attackera ytan.

• Om golven är skadade kan du avsluta dem. Under denna process slipas ytan och skyddslagren appliceras på nytt.

Fördelar med trägolv i köket:

• Trä är ett varmt material som ger viktig energi i ditt kök. Och om du använder trägolv i alla andra utrymmen kommer du att mäta enhetens enhetlighet genom att använda dem för ditt kök. Detta märks särskilt i hem med öppna kök, där köket verkar vara en förlängning av vardagsrummet.

• Trägolv är lång reflekterande och lovar ett graciöst åldrande.

• Trägolv är miljövänliga och de hälsosammaste golven som skapar en ren miljö.

• Köket är ett område där en eller flera människor tillbringar mycket tid stående medan de lagar mat. Och det är därför golvets komfort är oundgänglig. Trägolv ger ett mjukare och mer bekvämt ståutrymme. Studier har visat att trägolv är bra för ryggraden och lederna i din kropp!

Nackdelar med trägolv:

• Trägolven måste poleras regelbundet vart tredje år för att hålla ytan även i stora trafikområden som köket. Och kostnaden för polering är höga.

• Trägolv skadas när vatten rinner över eller rinner av, vilket är vanligt i kök. Läckor kommer att vara ett vanligt problem när du installerar trä i ditt kök. Det enda sättet att motverka detta hot är att säkerställa att all utrustning hålls ordentligt och att alla rör är stabila och fria från läckor.

• Ytbehandlingen av trägolvet är betong för att skrapa tung trafik och sällskapsspikar i köket.

• En annan stor nackdel är att efterbehandlingsprocessen är en kaotisk process. Det kräver att man tar ut nästan allt ur köket och sedan använder enorm, bullrig utrustning som blåser sågspån genom luften.

Äkta trägolv kan vara ett slående och lysande tillskott till ditt kök. Jag är säker på att den här artikeln skulle ha gett dig en beskrivande kunskap om trägolv i kök. från valet av rätt trä till vård av ditt köksgolv. Så om du är säker på att integrera trägolv i ditt kök kan du bli kreativ och leka med olika färger för att skapa ditt unika kök.