Trappa Idéer

bästa trappa idéer 2019

När det gäller välbedömda trappidéer tycker våra inredningsarkitekter ofta att de har blivit helt förbises i många av våra kunders hem, vilket är synd eftersom trappor kan användas för att ge en känsla av snygg vardaglig glamour till alla hem, eller arbetsyta. Tänk på det här sättet; någon sveper alltid dramatiskt nerför en stor trappa i dussintals klassiska filmer, så varför inte skapa din egen fantastiska trappa för att utnyttja detta hårt trafikerade område på bästa sätt?

Oavsett om du har en stor trappa att arbeta med, eller något lite mindre och mer traditionellt, det finns gott om smarta dekorationsidéer för trappor och korridorer som är långt ifrån tråkiga. För att bli inspirerad undersökte vi Décor Aid inredningsarkitekter för att ta de bästa trappidéerna och uppdateringarna för varje utrymme.

En vinkällare under

idéer om vinkällartrappa

Om du är en ivrig vinkännare eller samlare, varför inte använda utrymmet under för att skapa en dedikerad källare för dina mest uppskattade flaskor?

Som när det gäller allvarliga smarta trappidéer kom ihåg att använda det utrymmet under till din fördel. Dessutom gillar vi hur källaren som visas här skapades med glasväggar som gör att området ser ljust och luftigt ut.

Ett modernt guldräcke

idéer om guldräcke trappa

Om du vill uppdatera ditt trapphus, gå efter ett modernt utseende med en matt guldstång som kommer att vara i trend i många år framöver, eftersom det kommer att bli ett elegant alternativ till mer vanliga trä. Håll räckeutseendet minimalt i design och para ihop det med något väsentligt och oväntat, som de mattsvarta väggarna som dessa trappor skryter om.

Flytande trappaidéer

flytande trappupplägg

Håll utseendet på din trappljus genom att överväga moderna flytande steg som har en nästan osynlig överklagande som gör att ditt utrymme ser ljust och öppet ut. Men kom ihåg att flytande trappor betjänas bättre i ett hem utan barn eller äldre familjemedlemmar.

Ett skulpturellt band

idéer till skulptural trappa

När det gäller dramatiska trappupplägg kommer ett svepande skulpturband att skapa en mycket minnesvärd effekt på alla som går in i ditt hem. Dessutom kommer det säkert att öka värdet på ditt hem samtidigt som det blir ännu mer unikt.

Inbyggda hyllor

inbyggda bokhyllor trappupplägg

Om du har bredare steg än det vanliga hemmet, kommer nivåer av bokhyllor att hjälpa dig att utnyttja utrymmet på bästa sätt samtidigt som det skapar en tröstande bibliotekskänsla. Ännu bättre om du kan skapa en intim läskrog på landningen. Och om dina trappor inte är tillräckligt breda kan du också använda avsatser för att visa dina favoritalbum, konstböcker och tryck.

Upplysta trappor

upplysta trappupplägg

Ytterligare ett tag på dramatiska trappupplägg som ökar värdet på ditt hem samtidigt som det är helt praktiskt. Att lysa upp varje steg ger ett coolt, ultramodernt utseende.

Målade trappor

målade trappupplägg

Om du vill kunna uppdatera din trappa till ett överkomligt pris några år eller så kan du göra det med lätthet genom att använda slitstark golvfärg för en snabb hemuppfriskning som du kan göra själv.

Pappersteg

papperade trappupplägg

En annan prisvärd DIY-idé om trappuppgångar är att köpa sofistikerat kontaktpapper som du kan placera på egen hand inom mindre än en timme. Och för att hålla utseendet unikt älskar vi hur olika utskrifter användes för varje steg i trapphuset som visas ovan.

En hängande mobil

konstnärliga trappupplägg

Ett brett trapphus är också ett utmärkt ställe att visa konstverk och skulpturer som du vill lyfta fram från din samling. Vi älskar hur en elegant och minimal mobil anskaffades för trapporna som visas här.

Panelled vägg trappor idéer

paneler vägg trappa idéer

För en mer traditionell upplevelse av moderna trappidéer kommer en panelerad vägg säkert att ge en känsla av tidlös, vardaglig elegans till alla hem. Dessutom hittar du symmetrin lugnande när väggarna lämnas nakna.

Betong trapphus

konkreta trappupplägg

En annan modern design på trappuppgången, slitstark betong, kommer säkert att lyfta ditt hem med visuellt intresse. Tricket här är att para ihop betongytor med både organiska element som trä och material med hög glans.

Kids Gallery Wall

barn galleri vägg trappa idéer

Kämpar du för att hitta en plats för att lyfta fram de konstnärliga verk som skapats av dina barn? Sedan skapar en gallerivägg en fantastisk dekoration för trappor som håller dem stolta och inspirerade regelbundet. Om du har tagit slut på rummet på ditt kylskåp och på hyllorna och vill utvidga din barns konstverk, så är det här ett bra sätt att göra det.

Det är en rolig idé som låter dig visa ditt barns konst för alla att ta med. Gör utseendet ännu mer lekfullt genom att välja bildramar i en mängd olika färger, storlekar och former för att kontrastera olika konstverk.

Familjefotogalleri

galleri vägg trappa idéer

Det kan vara svårt att hitta ett elegant sätt att visa dina favoritfamiljefoton, men att rama in dem och hänga dem på en gallerinspirerad vägg som kantar dina trappor är ett smakfullt sätt att överväga. Låt dem skrivas ut i olika storlekar och inramas i matchande ramar för en konsekvent trappdesignidé, eller, om du vill ha ett mer traditionellt tillvägagångssätt, kan du skriva ut foton i samma storlekar och låta dem hänga på väggen i symmetriska linjer som en linjär look ger en tilltalande funktion.

Trappstenciler

idéer till stenciltrappa

Även om det finns gott om fula stenciler tillgängliga, med korrekt forskning, kommer du mer än sannolikt att stöta på ett arresterande och väldesignat alternativ för ditt hem. Stenciler är ett roligt sätt att lägga till ett mönster i din trappa och de är också relativt överkomliga också. Och du kan använda stenciler för att dra ögat till din trappdesign.

Res uppför trappan

moderna trappupplägg

Om du tar massor av foton när du reser är det ett effektivt sätt att visa upp dina semesterbilder samtidigt som du skapar en vandringslust.

Välj ett urval av dina favoritfoton för den här bilden på en visuellt stimulerande trappdesignidé och tryck och inrama dem och visa dem så att du kommer ihåg alla de fantastiska tiderna du hade när du gick upp på övervåningen.

Stig upp en regnbåge

färgglada trappupplägg

Idéer för trappdekorationer handlar inte bara om vad som går på väggarna. Att måla dina trappor är ett utmärkt sätt att lägga till lite färg och en oväntad känsla av spel i ditt hem.

För ett eklektiskt tillvägagångssätt, måla och måla varje steg i olika färger, men håll fast vid endast en handfull nyanser för att hålla ögat avslappnat. Du kan börja med en mörk färg längst ner och bli ljusare och ljusare när du går upp (blues och grå färger fungerar bra för detta) eller blanda och matcha färger som du känner fungerar bra med varandra.

Fet vägglampor

vägglampa trappa idéer

Belysa dina trappor dekorationsidéer med några väldesignade vägglampor för att punktera utrymmet. Dessa kommer att göra din trappa ljusare med en stiliserad effekt. För att hålla utseendet intressant, källkammare som har spännande silhuetter och skalor. 

Moody Blue

blå trappa idéer

En djupblå trappa ger ditt hem en bländande medelhavskänsla. Eftersom en lynnig blå är mörk, bada din trappa i en varm glöd genom att gränsa till den med vit dekor för att få din trappuppsättning att se så ljus ut som möjligt i motsats till det blå.

Nautiskt tema

nautiska trappupplägg

Trappidéer med nautiskt tema är fantastiska om du bor vid havet eller om du bara älskar allt nautiskt. En längd rep som är fäst vid väggen är ett roligt alternativ till det vanliga ledstången och ett ankare monterat på väggen fungerar bara för att punktera utseendet för en charmig effekt.

Du kan till och med måla de inre trappräckena i en marin nyans av blått, vilket skulle se bra ut mot en vit trappa och väggar. Men för en mer unik uppfattning av ett nautiskt tema älskar vi hur trapporna som visas ovan bara innehåller tre enkla målade ränder som förmodligen bara tog några minuter att genomföra. 

Dekorativa tallrikar

dekorativa tallrikar trappa idéer

När det gäller dekorativa tallrikar, var är det bättre att visa dem än på din trappa? De kommer att arbeta för att lägga till en retroinspirerad och tidlös vintage-känsla i ditt hem, och de är ett fantastiskt alternativ till inramad konst. Välj tallrikar i liknande stil och skala för ett mer symmetriskt utseende, eller mixa och matcha dem för en mer eklektisk, avslappnad trappuppsättning.

Nivåer av mönster

mönstrade trappupplägg

Var inte blyg när det gäller mönster när du överväger levande idéer för trappor. Var modig och gå efter en mönstrad löpare uppför trappan och en mönstrad tapet också. Tveka inte att blanda och matcha olika mönster för att skapa en lockande kontrast på din trappa.

En rikt mönstrad trappa kommer att se bra ut, speciellt om det är det första du ser när du går i ytterdörren.

Statement Lighting

uttalande belysning trappa idéer

Vem älskar inte att göra ett uttalande med belysning och var är det bättre att göra det än med trappor? Ett stort, slående taklampa ger en sofistikerad effekt, antingen längst upp eller längst ner i trappan – något djärvt eller ljust och färgstarkt gör att ditt hem känns ännu mer inbjudande.

Om du letar efter något mer underskattat som fortfarande lämnar ett bestående intryck, vad sägs om en liten vintage-ljuskrona? Som när det gäller belysningsidéer finns det en oändlig mängd riktningar du kan gå.

Svartvitt  

svartvita trappupplägg

Om du vill dekorera idéer för trappor och korridorer som är tidlöst eleganta utan att vara för imponerande, kommer en svartvit design att ge ett fantastiskt och imponerande utseende. Gå efter vita väggar och målade svarta trappstänger för att ge djup och en känsla av vardaglig glamour.

Team vita väggar med minimala svarta tillbehör och ett tryck i svart och vitt för att göra utseendet levande.

Levande tapeter

eklektiska trappupplägg

Gör en unik och fascinerande effekt med en unik, djärv, storskalig tapet. Det finns ingen bättre plats för detta än i trappstegsdesign; Det är ett litet övergångsområde, så det kan enkelt och vackert skriva ut.

Välj en invecklad geometrisk design med metallik eller ett djärvt blommönster med mycket upprörande färg. Vad sägs om en tapet täckt av djungelboende djur? Eller ett abstrakt papper som det som visas ovan?

Styrkan av guld

idéer till guldtrappor

För en elegant upplevelse av moderna trappupplägg är en högglansig guldtrappan säker på att glädja. Det finns inget som varmt guld som gör att ett utrymme känns inbjudande, och det kommer att dekorera dina trappor desto mer glamorösa. Gå efter en mjuk, neutral väggfärg och pryd den i konstverk inramade i guld.

En guldramad spegel skulle också se bra ut, liksom en guldkrona. Håll resten av utrymmet tyst, så allt fokus ligger på tillbehören. Eller gå en mycket effektiv väg genom att investera i en trappa i mässing.

Stålhöjningar

stål trappa idéer

Prisvärd och lätt att köpa, stiger med stigande stål ger din trappdesign en industriell anteckning samtidigt som den skyddas mot slitage och vardagligt slitage.

En speglad alkov

spegel alkov trappa idéer

En spegel gör att alkoven ovanför din landning verkar större och ljusare i det som annars skulle vara ett kallt, mörkt och dött utrymme.

En arbetsyta under

arbetsytan trappa idéer

När det gäller fördelaktiga trappidéer skapar du en arbetsyta under den smarta utrymme samtidigt som du får en något privat zon att arbeta i.

Eklektiska trappupplägg

eklektiska trappupplägg

En annan ovanlig uppfattning om trappupplägg är att gå efter en helt eklektisk och off-kilter känsla genom att perfekt matcha varje steg med ett kontrasterande mönster. Tricket för att få utseendet att fungera är att hålla färgschemat begränsat till högst tre nyanser, eftersom du inte vill förvirra ögat och komma ut som tunghänt.

En skulpturell alkov

alkov trappa idéer

Med en liten investering borde du kunna ta med lokala entreprenörer och renoveringsspecialister som hjälper dig att skapa en elegant alkov för att enkelt visa din favoritskulptur.

Speglade trappidéer

speglade trappidéer

Ta en kö från Coco Chanels legendariska parisiska lägenhet och fodra din trappa med golv till takspeglar för det ultimata i strålande elegans.

Ett glasräcke

glasräcke trappa idéer

En annan uppfattning om moderna trappidéer som gör att ditt hem känns öppet är att bygga en glasstång som kommer att skryta med cool lockelse i många år framöver.

Ett utrymme för växter

planterar trappupplägg

Även om din landning inte är upplyst med naturligt ljus är det ett utmärkt område att lägga till lätta att hantera växter för en mysig atmosfär.

Bilder via Pinterest