Träsängramar

De flesta träramar står på benen och inte på hjul eller hjul och är ofta högre än metallramar. Förvaringsutrymme ingår också i vissa träbäddar med lådor under sängen, som antingen är inbyggda eller avtagbara. Vissa modeller har vackert snidade stolpar i hörnen för extra dekoration. Enkla våningssängar ligger lågt på golvet och kan bära antingen en futon eller en låda med fjädrar. Det finns också treramar och slädbäddar med en utåtriktad baktopp längst upp i varje ände. De vackra ytorna körsbär, merlot, lönn, furu rustik, antik vit eller ek gör billiga sängar ser rika och eleganta.

Stilar varierar från enkla klassiker till moderna till staplade sängar för barnens sovrum och stora våningssängar i eleganta stilar. Vita lackerade träramar har varit på mode i årtionden och är lika populära som de är idag. Vissa har headboards och sidfot i stilar som Old English, Shaker och andra har endast headboards. Plattformsängar finns i många olika varianter, inklusive Windsor-plattformen, Manhattan-plattformen och Murray-plattformen. Det finns Captain's stilhylla med hylla och höga sidor som är bra för barn. Detta inkluderar också barnsängar och dagbäddar.

Sängramar gjorda av trä kan vara dyra, men håller i flera år och kan användas i generationer. Det finns också fanér av lövved jämfört med billigare trä, som ger samma intryck som en massiv ram. På lång sikt är det en bra investering. En högkvalitativ barnsäng kan föras senare i ett rum. Tillgången till hållbart trä från hela världen har minskat kostnaderna avsevärt. Storlekarna inkluderar tvåbädds-, tvilling-, drottning-, kung- och Kaliforniens kungssängar och har sänggavlar, löpbrädor, lameller för att stödja madrassen och sidoskena vid behov. Det finns sänggavlar med inlagt imiterat läder eller äkta läder som ett stiluttalande.