trender för flickor inredning för 2019

När det gäller de trendigaste inredningarna för tjejerum för 2019 finns det massor av inspirerande nya stilriktningar som överraskade vårt team av inredningsarkitekter och med goda skäl. Och inte bara på grund av en enkel ny nyans eller ett alltmer efterfrågat tryck. Istället verkar det som om inredningsvärlden äntligen har kommit i smak och livsstil hos en yngre generation beväpnad med fördelarna med ett öppet sinne och en nyfikenhet på det oväntade.

Från den klassiskt vackra och rosa passformen för en prinsessa till en mjuk, mysig och tröstande inredning med en helt oberoende anda, det finns mycket mer frihet att utforska när man utforskar flickors sovrumsdekorationer än man kanske hade förväntat er. För att ge dig en bättre kontroll över alla de bästa trenderna för flickorumsdekorationer för 2019, lyfter vi fram de bästa tagningarna medan vi illustrerar smarta rutter för att få ut det mesta av de bästa trenderna för tjejerumsdekorer som de kommer att älska i många år framöver.

Gå skandinaviskt

tjejerum inredning trender 2019 skandinaviska

För ett modernt tillvägagångssätt för tjejerumsdekor som aldrig kommer att gå ur stil, kommer ett helt vitt skandinaviskt inspirerat sovrum att hålla utrymmet inspirerande och snyggt ute i många år framöver. Dessutom, om deras rum är kort på utrymme, kommer det att se desto större ut i en tonal färgpalett.

Nyckeln här är att hålla utseendet minimalt och enkelt med inslag av det oväntade som samtida grafiska tryck och spelar på tröstande konsistens. Föreställ dig hur annorlunda och mindre det smala rummet som visas ovan skulle kännas om det föreställdes i en djärv färg och överfylld med tryck och mönster? Det skulle omedelbart komma ut som litet och tungt, istället för rent och fridfullt som det gör nu.

Lägg till spännande tapeter

flickor rum inredning trender 2019 tapet

Även om den är placerad på en enda accentvägg, ta med dig spännande tapeter som håller dem nyfikna, informerade och utforskande som den grafiska världskartan som visas ovan. Som när det gäller modern inredning av tjejerum finns det många smarta metoder som hjälper dig att öppna deras sinnen för möjligheterna i världen utanför.

Vi älskar hur inredningsarkitekten i rummet ovan använde den visuellt viktiga tapeten för att jämföra ännu mer tryck och färgspel för en rikt rik eklektisk känsla. Observera dessutom de två enkla bilderna ovanför varje säng. De är lätta att göra på egen hand, kommer inte att bryta banken, och bäst av allt kommer dina barn att vårda dem för alltid.

Gå könsneutral

könsneutrala flickor inrednings trender 2019

När det gäller moderna trender för flickorumsdekorationer, vem säger att allt måste vara rosa och ultra-flickaktigt? Istället för att utrusta sitt sovrum i öppet sackarin-klädsel, gå till en könsneutral miljö som kommer att hålla dem lyckliga under en längre tid än en helt rosa palatskänsla någonsin kommer att göra.

Nyckeln här är att hålla utseendet tvetydigt, eftersom det inte finns något särskilt maskulint med grått och pläd när resten av möblerna har en traditionell designstil.

Markera deras hobbyer

idéer för trender för flickrumsinredning 2019

Perfekt för flickors sovrumsidéer för små rum, genom att använda kalt väggutrymme för att lyfta fram sina passioner är det ett smart sätt att anpassa sitt rum med omhuldade föremål de redan har och älskar.

Oavsett om det är penslar, trumpinnar för ett trumset eller en samling vintage ukulele, få grafik och installera dem i ett framträdande och lättillgängligt område som de härligt färgglada pilarna som visas ovan. De tar lite visuellt utrymme och bäst av allt, var inte en extra dekorativ funktion som du var tvungen att gå ut och splurge på.

Var lekfull

konstnärliga trender för flickorum inredning 2019

Precis som du gör i alla rum i ditt hem som är reserverat för vuxna, tänk på sofistikerade sätt som du kan göra ditt flickrumsinredning unikt för ditt hem för en minnesvärd upplevelse överallt.

Ta till exempel rummet med dess djärva men ändå eleganta tapeter, överdimensionerade fyllda giraff och plyschsoffa eftersom allt kommer ihop för att ge effekten av ett välbedömt flickor sovrum. Tänk bara på hur annorlunda och livlösa flickornas sovrum skulle känna sig utan dem. Följ efter och ta med dig det oväntade för det ultimata i samtalsstartande dekorativa extrafunktioner.

Skapa ett musikområde

spelområdet flickrums inredningstrender 2019

Förkämpa deras passioner när det gäller tjejerumsdekorationer med en modern känsla, eftersom du är säker på att ge dem ett välbehövligt uppsving av självförtroende när du använder deras hobbyer för att informera deras sovrumsdesignriktning.

Vi älskar att sovrummet ovan har både en inspirerande svarta tavelvägg som håller dem upptagna i flera timmar, men också en mini-hemstudio som deras vänner kommer att älska att komma över för en improviserad jamsession med.

Håll det vuxet

trendiga flickor inrednings trender 2019

För att få ut så mycket som möjligt av deras inredning i tjejerummet, samarbeta med dem på de bästa vägarna för att hålla den tidlös medan du förblir barnvänlig. Vi säger inte att kontrollera alla aspekter eller diktera din egen designstil, utan snarare än att dekorera sitt sovrum med unga fynd som de kommer över på nolltid, varför inte tänka framåt och arbeta med det de tänker sig att de tycker om mer än bara ett flyktigt ögonblick?

För att få utseendet rätt, arbeta med dem på färgscheman, inredningsval och möbelplacering så att alla blir nöjda med det slutliga resultatet. Ännu bättre om ni alla ser dem njuta av utseendet långt in i sina vuxna år. Dessutom lär du dem glädjen att uppskatta vuxen sofistikering och fantastisk design i ung ålder.

Trädhusinspirerad säng

intressanta flickor inredning trender 2019

Kommer du ihåg hur kul du skulle ha byggt fort med vänner som barn? För det ultimata roliga sängkonceptet kommer en trädhusinspirerad säng att förbli höjden av allvarlig svalhet. Du kan ha en trädhusinspirerad loftbädd som ser autentisk trä ut eller gå efter något lite mer minimalt och skandinaviskt, i vitt. Du kan gå till en säng som ligger högt upp från marken med en söt liten trädstege som leder upp till den – det här är en snygg idé eftersom du kan införliva lite extra förvaring i din flickrumsinredning nedan.

Alternativt, gå efter något närmare golvet, men ändå med en söt woodsy atmosfär också det. För att sätta igång hela utseendet, lägg till några sängtäcken med naturtema för att lägga till den naturliga känslan.  

Klädda huvudgavlar

färgglada flickor rum inredning trender 2019

Stoppade sänggavlar är alltid en smart investering och det finns inget undantag när det gäller trender för flickor. Klädda huvudgavlar finns i alla former och storlekar och är perfekta för en flickas sovrum i alla åldrar eftersom de omedelbart lägger till vardagens elegans i alla sovrum.

Sammetgavlar är också raseri just nu, och de kommer att utgöra en fantastisk kontaktpunkt för alla flickor sovrum. Ännu bättre i överdådiga juveltoner mot en vägg i en kontrasterande färg för en subtil men sofistikerad effekt.  

Pappersväggar

könsneutrala flickor inrednings trender 2019

Lysande väggbeklädnader är tillbaka och de ger en fantastisk inredning för flickor. Ju mer levande desto bättre när det gäller att leva upp trender för rumsinredning för flickor 2019, med små, rikliga mönster som regerar.

Pastellfärger har också starkt mönstrade tapeter för tillfället, med de djärva och ljusare utskrifterna från det förflutna som tar baksätet.

Entrétak

cenopy bed flickor rum inredning trender 2019

Om du utformar ett rum för en liten prinsessa är en dramatisk och romantisk himmelssäng ett måste. Det finns massor av olika typer av himmelsängar du kan investera i, från lyxiga himmelssängar med material som hänger från dem till kronhöljen, där du bara har en söt kronformad baldakinsram med lite gasigt, rent material draperat från det för att skapa drömens prinsessbädd.

Baldakinsängar är alltid perfekta för tjejer för sovrumsinredning, särskilt eftersom de väcker en känsla av oväntad elegans och inte kostar en förmögenhet.

Tee-Pee Area

bibliotek idéer flickor rum inredning trender 2019

Om du inte har sett en tee-pee-säng har du gått miste om det. Tee-kissa sängar är ett så roligt tillskott till alla rum och de kan vara så vackra eller så lekfulla som du vill att de ska vara. Lägg till blommiga sängöverdrag och älvljus för ett avkopplande och flickaktigt utrymme eller lägg till djärva eller geometriska mönstrade sängkläder för något lite mer modernt.

Du kan till och med sätta in några söta fauxblommor runt den övre stödbalken eller någon färgstark bunting för att lysa upp din flickas sovrumsdekor. Dessutom har massor av tee-pee-sängar monterade rullande sängar under dem, vilket gör dem perfekta för sömn.

Geometriska pasteller

sovrum färger flickor rum inredning trender 2019

Pastellfärger är perfekta för rumsinredning och vilket bättre sätt att införliva pastellfärger än i ett geometriskt mönster? Använd den på ena väggen (så att den inte är för överdriven) och välj ett vackert pastellfärgschema, som rosa, lila och grå – vi älskar väggbeklädnaderna med guldmetalliska detaljer på dem just nu.

Väggbehandlingar som dessa kommer att vara perfekta för en dekoration för tjejerum som är lite äldre och letar efter något lite mer sofistikerat.

Franska vita möbler

möbler flickor rum inredning trender 2019

Om du vill skapa vackra flickor sovrum inredning, är vita möbler i fransk stil alltid en tidlös vinnare. De har en elegant känsla om dem, samtidigt som de är vackra och romantiska, så de kommer att fungera bra i sitt rum när de växer upp.

De kan utformas med massor av rosa och blommor för ett riktigt lugnande sovrum eller moderniseras med svala gråtoner och vitt för ett rum med lite mer diskret elegans.  

Fluffiga mattor

sovrum idéer flickor rum inredning trender 2019

Att ha en fluffig matta under fötterna gör varje rum till ett paradis när det gäller flickorumsinredning. Ett litet tillskott av en fluffig matta i en tjejerumsdekor kommer att göra hela skillnaden, vilket gör det från ett standardutrymme till något mer tröstande och mysigt. De ser plysch och lyxiga ut och kommer att lyfta ett tråkigt sovrumsgolv till 2019.

Oavsett storleken på ditt sovrum finns det en fluffig matta som passar dina behov, så de är perfekta för flickor sovrumsidéer för små rum. Om du har lite mer utrymme, vad sägs om skiktmattor för en hemtrevlig känsla med den extra extra känslan?  

Djärva ränder

randiga flickor rum inredning trender 2019

Ränder är ett utmärkt sätt att lägga till en grafisk funktion i ett rum, oavsett om du vill att ljusa och soliga färger ska lysa upp din flickors sovrumsdekor eller något mjukare och mer i linje med nuvarande trender för flickor.

Horisontella ränder är perfekta för att få ett rum att se bredare ut och vertikala ränder är bra för att få en vägg att se högre ut. Använd grå, rosa och vita för att vara på trend, eller en vacker vattenblå vit för något fräschare och ljusare.

Söta strängljus

trendiga flickor inrednings trender 2019

Vem älskar inte ett strängljus? Fairy-lampor lägger till en härlig mjuk, flickaktig känsla i alla rum och kommer att mildra alla hårda färger, som vitt. De ser bra ut ihop med mjuka och neutrala färger, vilket ger ett mysigt inslag i din flickorumsinredning.

De ser vackra ut för att skapa ett mysigt läshörna med en bekväm stol eller för att drapera runt din himmelssäng för att få det att se ut som om du sover under stjärnorna.

Grå och rosa

moderna flickor inredning trender 2019

Grå och rosa är en så cool färgkombination, vilket gör dem idealiska för flickorumsinredning. Grå och rosa ser bra ut med vita möbler och ljusa träslag – speciellt om du vill ha en mer minimal skandinavisk atmosfär.

De ger också ett snyggt alternativ till den traditionella rosa i ett flickaktigt sovrum. Flickor sovrum inredning kan ha en tendens att vara alltför flickaktig (vilket inte är för allas smak) och detta tar en del av ”rosa” bort från ett traditionellt flickrum.

Krongavel

bästa trender för flickor inredning 2019

Om en himmelssäng är för imponerande för dig, vad sägs om ett kronhuvudgavel för att tillfredsställa dessa flickors rumsinredning? Ett kronhuvudgavel kommer att få en allvarlig inverkan i ett sovrum och du kan bli så stor eller djärv som du vill.

Gå in med ditt flickrumsinredning med en glamorös huvudgavel i guldkrona eller gå efter något lite mer diskret med en grå eller vit överföring. Gör detta till ditt rums kontaktpunkt och skapa det ultimata prinsessrummet som kommer att rocka flickor rumsdekor trender 2019.

Bilder via Pinterest