Trender för hemdesign

lyxiga vardagsrumsdesignidéer

Med varje nytt år kommer nya inredningstrender och modeflickor att överväga och till och med ompröva så att du kan uppdatera ditt hem med självförtroende och lätthet. Förra året såg vi en ökad kundförfrågan på rosaguld, tunnelbana kakel och exponerad belysning eftersom dessa var några av de bästa heminredningstrenderna 2018.

Men med ett nytt år kommer nya dekorationsmönster och idéer tillsammans med snygga, tidlösa bitar för fräscha klassiska stilar. Och som våra inredningsarkitekter nyligen noterade kommer 2019 att ta med sig några fantastiska trender för hemdesign att ta hänsyn till. Läs vidare och se upp för dessa inredningstrender som våra seniordesigners tror kommer att ta sig in i ditt hem.

Konsthantverk

konsthantverk designtrender

Liksom skräddarsydda föremål har många inredningsarkitekter märkt en förändring i belysningen och att fler av våra kunder är partiella för inventarier från lokala konstnärer och småföretag för att skapa unika miljöer.

Hantverksarmaturer med en handgjord känsla kommer att anpassa ditt hem bättre, och som naturliga element hjälper de dig att flytta ögat i fokus runt rummet för att skapa en tröstande och inbjudande känsla.

Bild via: Gabriel Scott

Naturliga element

designtrender naturliga element

Steg bort från de tekniskt besatta inredningstrenderna som vi såg dominerar designtrenderna 2018, 2019 går mot nya, naturliga material som sten, koppar, betong och granit.

Dessa element hjälper till att ge en organisk och lugn atmosfär till alla utrymmen samtidigt som de speglar världen runt ditt hem. Få några idéer om hur man gör lägg till naturliga element i din stadsbostad här.

Bild via: South Shore Decorating

Sammet möbler

sammet designtrender

Tro det eller ej, sammet sågs som gammalt och täppt, och det ses nu som en lyxig och tröstande tillverkning. Detta flerdimensionella tyg har redan börjat få stor uppmärksamhet, vilket ledde många interiördesigners att dra till sammetsdekor eftersom det kommer att bli en av de mest eftertraktade inredningstrenderna för 2019.

Bli inspirerad av vår designers urval av sammet soffor att överväga.

Bild via: franska efter design

Blommönster

blommönster designtrender

Denna klassiska dekorationstrend har funnits sedan tidens början, men för det kommande året har blommorna blivit grundligt uppdaterade och moderniserade. Och du kommer snart nog att se blommönster i ett nytt ljus.

Dekoratörer förväntar sig att hitta överdrivna proportioner, lekfulla skalor och kontrasterande färger för att få det här tidlösa dekormönstret att känna sig uppdaterat.

Bild via: DigsDigs

Koppar accenter

koppardesigntrender

Rosaguld var en av 2018: s mest setta dekortrender, men för 2019 förväntar vi oss att se mindre roseguld och fler koppar accenter, tillsammans med en blandning av andra metaller och ytbehandlingar.

Med sina röda och orange toner och övergripande jordfärg ger koppar en välbehövlig frisk luft för det nya året. Glöm inte att kolla in vår guide för att inkludera Metalliska föremål in i ditt hem.

Bild via: Michel Arnaud

Rikare färgpalett

designtrender färger

Även om dämpade färger kan hjälpa dig att undvika att utrymmen känns överväldigande och visuellt tunga, tror våra inredningsarkitekter att 2019 kommer att bli ett år där djärvare färger föredras.

Rikare nyanser i hela ditt hem kan göra att dina mer dämpade och naturliga möbler och dekorativa element omedelbart dyker upp och känns på nytt. Håll utkik efter dramatiska röda, uttalande rosa, djärva gula och frodiga gröna.

Bild via: Jonathan Alder

Mässingsdekor

mässing design trender

2019 håller på att bli ett år där vi säger adjö till rostfritt stål, krom och polerat nickel och välkomnar mässings accenter tillbaka till våra hem.

Mässing är ett överraskande varmt och subtilt alternativ till de förväntade stålacenterna och kommer säkert att lägga till en vardaglig känsla av elegans till även de enklaste utrymmena.

Bild via: Interiorzine

Svart & vit inredning

svartvita designtrender

En verkligt tidlös designtrend, svarta och vita möbler bör vara på din lista över trender för att införlivas i ditt hem inredning för 2019 och därefter.

Den visuella kontrasten i svart och vitt ger en känsla av balans och djärvhet till känslan av ditt hem medan du lånar ut det till ett grafiskt slag som är tidlöst att starta. Behöver du lite inspiration? Läs våra tips att dekorera med svartvitt.

Tusenårsrosa

tusenåriga rosa designtrender

En enorm hit 2018, denna trendiga nyans får mycket uppmärksamhet igen tack vare den härligt moderna känslan.

Vi har redan sett denna rosa nyans ta sig in i heminredning och mode, men för 2019 gör dig beredd att införliva denna nyans på nya kreativa och unika sätt, som ett enkelt sätt att uppdatera alla utrymmen med dekorativa accenter, tillverkningar och väggbeklädnader .

bild via: Style & Minimalism

Tonala röda

röda färgtrender

De senaste åren har vi sett båda eller inredningsarkitekter och kunder dras mot svalare färger som blues och greener, så vi är glada över att varmare toner kommer att vara inför det nya året.

Tonal röda är ett utmärkt sätt att lägga till komplimangerande kontrast samtidigt som den ger den värme som kommer att göra ditt hem känns mer inbjudande och energigivande.

Geometriska mönster

geometriska mönster designtrender

I likhet med blommönster och mässingsdekor är det ingen ny trend att integrera geometriska mönster. Ändå förväntas geometriska mönster för det nya året bli en dramatisk närvaro. Färgerna kommer att vara djärvare med stora mönster.

Detta är en trend som kommer hjälp med att göra ett djärvt uttalande i alla rum. Ett elegant och enkelt sätt att integrera detta mönster i din heminredning är att lägga till geometriska kast.

Bild via: House of Turquoise

Betong accenter

konkreta accenter designtrender

Vissa kanske undrar varför betong har lämnat byggzonen, men ändå kommer 2019 att vara året det går in i många heminredning. Att ge ett skarpt, rent utseende som är lätt att komplettera Betong är inte bara för bänkskivor.

Geometriska betongplattor kommer att bli alltmer populära och para två av de kommande årens hetaste designtrender i ett snyggt stycke.

Bild via: Real Style New York

Vintage belysning

designtrender vintage belysning

En trend som många kommer att bli chockade över att se tillbaka till det nya året. Vintage lamporna vi förväntar oss kommer att vara mindre exponerad belysning och mer av vintage hängen och lampetter, i mässing och kopparfinish kommer 2019 att vara ett år där trendiga mönster samlas ihop.

Bild via: Pinterest

Bucket Sinks

hink sänker designtrender

Även känd som Trough-sinks, hinkar sjunken med i listan över vintage designtrender som förutses göra en massiv comeback nästa år.

Gårdshusinspirerade, dessa kokkärl är familjevänliga och kommer att ge personlighet och en touch en nostalgi till alla kök eller badrum.

Bild via: Pinterest

Bränd gul

brända gula designtrender

Tidigare sågs denna gula nyans som alltför överväldigande och dramatisk, men under det kommande året desto djärvare desto bättre. Gul är en färg som utstrålar lycka, självförtroende och glädje.

Oavsett om det används i accenter eller uttalande, kommer bränd gul att göra ditt hem känt glädjande 2019. Om du tycker att det här är en riskfylld färg, läs vår designguide för att införliva gula accenter

Bild via: Redigera hem

70-talet Chic

70-tals designtrender

Med många gamla designtrender som kommer tillbaka i stil under 2019, som sammet och geometriska mönster, förväntar sig våra designers att se många nickar till 70-talet. 70-talets eleganta inredning är alla varma paletter, skraj texturer och abstrakta silhuetter.

Att integrera denna trend i ditt hem kommer att få fram en fantastisk personlighet i alla vardagsrum eller sovrum design.

Bild via: Trend Scout

Agat Bakgrund

agata tapetdesigntrender

Många verkar hålla sig borta från tapeter i allmänhet, men 2018 var ett år som såg tapeter i fler hem. 2019 kommer inte att vara annorlunda och allt är på tryck.

Agat tapet gör ett stänk för sina färger, och dess naturliga ojämna linjer och färger gifter sig perfekt med både de djärva och naturliga trenderna vi förväntar oss för 2019.

Matt finish

matt möbler

Från skönhetsprodukter till kundanpassade bilar har tekniska framsteg gjort matt finish desto mer lockande och livskraftigt. Jämfört med den dramatiska effekten att högglansfinisher trollar ut, ger matt finish en mer avslappnad, men futuristisk utmaning.

Ta den här snygga konsolen till liv med en sensationell gul och periwinkle färgkombination. I en mer traditionell färgkombination skulle den ha kommit ut som standard. Och om den färdigställdes med högglanseffekt skulle den bli alltför högljudd. Istället, tack vare sin matta patina, ger den alla rum en tyst känsla av värdighet och nåd samtidigt som den är extremt cool.

För en liknande effekt, leta efter matta färdiga möbler som kan skryta med oväntade nyanser och silhuetter, eller gå för klassisk styling som när en bit är färdig med en matt teknik, förblir den för evigt cool.

Entrétak

baldakin i järn

Även om de inte har varit på modet sedan slutet av 80-talet, har vi sett en stadig ökning av kunder som begär uppdaterade tar på stora baldakiner. Det kan bero på att hotellinspirerade sovrumssviter har varit ilska under det senaste decenniet, eller det kan mycket väl vara att människor söker den ultimata tröstande oasen.

Oavsett fall är minimisynta himmelsängar tillgängliga i ett oändligt utbud av alternativ. Och eftersom de vanligtvis har en tunn silhuett och element, kan de nu enkelt passa in i alla rum utan att bli överlägsna och onödiga.

För att få ett att fungera i ditt sovrum följer du efter och köper en himmelssäng som är tyst och tunn för att säkerställa att den inte tar för mycket utrymme eller någonsin går ur stil.

Bild via: Murals Wallpaper