Trender för kökinredning

2019 kökstrender

Förra året såg vi en återuppkomst i helt vita kök, bänkskivor i rostfritt stål och granit. Men 2018 verkar emellertid redan vara ett år med helt andra trender. Formgivare visar att de inte är rädda för att införliva färg i sitt kök, hårdmetallfärger och nya, innovativa bänkskivmaterial. Våra designers har sammanställt en lista över kommande kökinredningstrender. Läs vidare och följ vår köksinredningsguide för att få ett trendigt kök för 2018.

Mer färg i kök

köksinredning trender färgglada kök

Även om helt vita kök kan ge en känsla av klass och sofistikering i ditt hem, förutspår designers överallt att 2018 kommer att bli året vi ser fler färger läggas till i kök. Trots dess charmiga kvaliteter kan ett helt vitt kök komma som kallt, sterilt och tomt av personlighet. Om du vill prova något nytt eller hålla koll på trenderna för hemdesign vill du integrera varma, inbjudande nyanser som tonala röda, djärva gula och jordnära gröna.

Bild via: Hus vackert

Tapetliknande kakel

2018 kök tapeter kök inredning trender

Skulpterade plattor och tunnelbana har tagit uppmärksamheten hos designers och husägare under de senaste åren, och i år framstår tapetplattformar som den trendiga designen för köksinredning. Erbjuds i olika mönster och färger, det här är ett utmärkt sätt att lägga till välbehövlig färg och karaktär i ditt hem, samtidigt som det är mer hållbart än den faktiska tapeten. Du kan torka rent med funktionalitet och stil, en kombination som kan vara svår att hitta när man tänker på sätt att få dina väggar att springa. Dessa enkla köksdesignbrickor ger extra känsla till en backsplash eller en uttalande vägg. Kolla in magin i dessa tapetdesigner.

Bild via: Brewster

Definiera kök i öppna planritningar

2018 köksplaner trender för inredningsdesign

Öppna planritningar är fantastiska för att öppna upp små köksutrymmen. Trots detta plus har vi redan börjat se en förskjutning från öppna planritningar, och i utrymmen med dem skapar designers ett definierat område som sticker ut från resten av hemmets utrymme. I en öppen planlösning kan du definiera ditt köksutrymme genom att byta ut golvet och ombelägga väggarna eller till och med lägga till en halv skåpvägg. Trender för hemdesign 2018 kommer att handla om att låta ditt hems kök vara mer än bara den plats där maten tillagas. Läs våra expertråd om hur du kan ombygga och definiera ditt kök.

Bild via: Houzz

Dedikerade hackstationer

2018 kökshackstationens inredningstrender

Det är inget fel med den genomsnittliga diskhöjden, vilket är bra för de avslappnade vardagliga måltiderna, men när du förbereder och lagar mat för speciella evenemang och fler människor än vanligt kan diskutrymmet begränsas. Så om det är dags att göra plats i ditt kök, överväg att följa den senaste trenden för köksinredning och lägg till en dedikerad huggstation i ditt kök. Att toppa hackstationen med marmor gör det enkelt att integrera med befintliga ytor, antingen som komplement eller kontrast. Dessa dedikerade platser tenderar att vara lägre än de andra ytorna, men våra designers säger att det inte finns någon regel förutom att se till att höjden är rätt för dig och effektiv.

Bild via: AKDO

Antibakteriell bänkskiva

2018 kök antibakteriella bänkskivor inredning design trender

2017 var ett år där mycket heminredning inspirerades av och införlivade ny teknik. Trots att inredningen i 2018 siktar tillbaka mot naturen, drar tekniken framåt. En futuristisk designtrend som förutspås bli enorm i år är bänkskivor gjorda av antibakteriella material. Genom en process som kallas fotokatalys kunde Porcelanosa Grupo skapa en bänkskiva som inte bara eliminerar bakterier vid kontakt utan också kan rena luften. Tänk dig att! En räknare som dödar bakterierna när du förbereder din familjs kycklingmiddag. Var noga med att hålla koll på teknik som hjälper dig att göra ditt kök renare och mer effektivt, som med de flesta tekniker är vi säkra på att det här är något som kommer att bli enormt.

Bild via: ArchiExpo

Matbord i köket

2018 matbord kök inredning trender

Köksöar är en enkel köksdesignidé som är utmärkt för att lägga till diskutrymme i hjärtat av ditt hem, och trots deras popularitet väljer många husägare och designers att placera matbord i ett kök, särskilt de med begränsad sittplatser. Jämfört med öar gör ett matbord måltiden mer intim och ger alla chansen att vara ifrån middagssamtalet. Hur engagerande kan samtalet vara om ni alla har samma riktning? Matbord kan fortfarande fungera som diskutrymme och kommer att vara mer inbjudande för din gäst.

Bild via: Homedit