Trender för vardagsrumsinredning

Trender för vardagsrumsdesign 2019

Oavsett om du är en nybörjare eller en känd designälskare kan det vara en utmaning att utforska de bästa vardagsrumsinredningstrenderna för 2019, speciellt om du inte hade turen att utforska de senaste designanvisningarna på de senaste mässorna som vår team av inredningsarkitekter. Om du letar efter att dekorera ledtrådar till ditt vardagsrum som hämtar inspiration från designtrender från 2019, illustrerar vi våra samlade utdrag nedan för att hjälpa dig att föreställa dig ditt hem med självförtroende.

Upptäck våra höjdpunkter från de bästa trenderna för vardagsrumsdekorationer för att hålla dig före kurvan, samtidigt som du lägger till strålande nya inredningsdetaljer som är säkra på att göra ditt hem unikt för dig. Från de bästa hållbara designmetoderna till smarta färgscheman, här är allt du behöver veta om de bästa trenderna för vardagsrumsinredning för att uppdatera alla rum i ditt hem med.

Hållbarhet

hållbara vardagsrumsinredningstrender 2019

Med alla ögon på klimatförändringarnas verklighet kanske hållbarhet inte är en flyktig designtrend, men det är definitivt rätt direktiv att överväga för tillfället och därefter. För att komma ombord, överväga var dina möbler kommer ifrån, hur de tillverkades och ur vad och vilken påverkan de har på världen omkring oss.

Trender för vardagsrumsinredning designar mer och mer på hållbarhet och genomtänkt design och metoder – oavsett om det är att göra möbler av återvunna material, cykla förälskade föremål eller köpa miljövänliga material på ett mer ansvarsfullt sätt. För att komma ombord med den gröna rörelsen, överväga de bästa sätten att ta med återanvända, organiska, etiskt framställda och hållbart producerade möbler i din  vardagsrumsdesign för att minska din miljöpåverkan.

Naturliga material

naturliga material Vardagsrumsinredning Trender 2019

Starkt trendiga under de senaste åren, vardagsrumsinredningsidéer fortsätter att få ut det mesta av naturmaterial och miljövänliga material som en tillrättavisning mot de snabba möbleringstrenderna i början av 2000-talet. För när allt kommer omkring, vem säger att en byrå eller en soffa bara borde hålla några år innan den måste kastas ut utan någon form av återvinning?

Detta naturliga och organiska tillvägagångssätt kopplar in sig med kurvorna och de jordnära tonerna vi ser trendiga i modern vardagsrumsdekor. Från trä och natursten till naturliga tyger, naturliga material finns överallt och ger en välkommen återgång till möjligheten till framtida arv. Tänk på råa träbordsunderlägg utrustade med  naturstenplattor och mattor och möbler gjorda av naturfibrer. De kommer säkert att lägga till en naturlig känsla av skönhet och patiner i ditt vardagsrum och är också bra för små vardagsrumsidéer, eftersom du kan bli grön i även de minsta doserna medan du fortfarande gör skillnaden. Observera dock att det lönar sig att ha en liten andel syntetiska fibrer i vilken tillverkning som helst, eftersom de kommer att hålla längre medan de är lättare att rengöra.

Böjda silhuetter

böjda vardagsrumsinredningstrender 2019

Efter år med raka linjer sträcker sig kurvor i hela hemmet för 2019 och därefter. Borta är de styva boxiga linjerna av silhuetter som vi har sett trenden kraftigt under de senaste tio åren och sedan några.

Slät krökning, böljande linjer och mjuka kanter är tillbaka i favör, i linje med de jordnära tonerna, naturmaterialen och retrostilarna som blir mer och mer populära. För att få utseendet utan att behöva gå i full kraft, tänk på att lägga till några böjda sidostolar som har en unik silhuett, en rundad spegel här och där eller en organisk belysningsarmatur med en mer amorf form. 

High-Shine Metallics

metalliska vardagsrumsinredningstrender 2019

Eftersom det ofta är rummet som lyfter fram det bästa av vardaglig glamour, är det bara meningsfullt att se högglansiga metallik och ytor som är starkt med i de bästa trenderna för vardagsrumsinredning 2019. Rosguld har glidit av radaren för nu och ersattes med brons metall, guld och krom. Metallics har den otroliga förmågan att lägga till en touch av lyx i alla rum direkt via tapeter, möbler, mjuka möbler, speglar och tillbehör.

Ett av våra favorit sätt att integrera metall i din vardagsrumsdekor är genom möbler med metallben och dekorativa föremål som inte ger en tunghänt känsla. Stolar, soffor, soffbord och sidobord ger omedelbart en mycket mer glamorös känsla till alla rum när de har reflekterande metallben; lägga till lite extravagans i ditt vardagsrum. Plus, i allmänhet, kommer de också att göra att hela utrymmet känns desto mer lyxigt och välbedömt. 

Cue The Earthy Tones

neutrala vardagsrumsinredningstrender 2019

Med en nick till skandinavisk och Hygge-inriktning, märkte våra inredningsarkitekter en seriös återgång till subtila jordnära färger för att hjälpa dig att skapa en mer minimalistisk känsla av de bästa trenderna för vardagsrumsdesign. Tänk dämpade höstfärger med mycket djup. Bruna, apelsiner, röda och mjukare neutrala delar kommer säkert att göra smarta tillägg i alla designscheman.

De noterade också naturliga men ändå tyst humöriga blues och greener, åtföljda av terracotta och lera toner för extra effekt när så önskas. Dessa klassiska jordtoner är till sin natur varma, tröstande och mysiga och utgör ett välkommet alternativ till de svalare färgscheman som vi har sett överallt de senaste åren.

70-talet inspirerat

70-talsinspirerade vardagsrumsinredningstrender 2019

Eftersom mode- och inredningstrender ofta går hand i hand stilistiskt är det bara vettigt för oss att se en återgång till andan på 70-talet, eftersom en känsla av avslappnad glamour tar sig in i vardagsrumsinredningstrender. De klassiska gula, apelsinerna och bruna vi känner och älskar från 70-talet är tillbaka med en mer modern twist och vi ser dem få retroinspirerade möbler, färgfärger och mjuka möbler att känna sig fräscha igen.

Denna stil överensstämmer perfekt med de jordnära färgtonerna som vi ser öka i popularitet, liksom de naturliga materialen som blir mer och mer trendiga. Dessutom ger de ett utmärkt par i kombination med evigt populära moderna möbler från mitten av århundradet och för rustik inredning.

Sammetstillverkning

sammet vardagsrum inredning trender 2019

Sammet, sammet, sammet; vi kan inte få nog av det. Sammet är en trend som vi för med oss ​​från 2018 och vi kunde inte vara lyckligare med det. Det finns något så dekadent med sammet och vi tror inte att det finns ett lyxigare klädsel där för tillfället.

Vi älskar de klassiska juveltonerna som vi är vana vid att se sammet i, men vi är så ombord med de mjukare tonerna vi ser mer av i vardagsrumsdekor. Från blåsig blues, till mjuka rosa och gröna, sammet är klädseln för 2019.

Retro blommor blommar

moderna blommiga vardagsrumsinredningstrender 2019

Oväntade blommor var raseri i vardagsrumsdesignen vid de senaste utställningarna, och ju mer retroinspirerade de var desto mer visuellt intresse lade de omedelbart till i ett utrymme. Tänk abstrakta blommönster, med massor av blommor i överraskande skalor och spännande mönster. Färgschemat för dessa uppdaterade blommiga tryck gjordes huvudsakligen i dämpade pastellfärger, med några metalliska influenser och utsmyckningar som ger en touch av vardaglig glamour. 

Oavsett om det är tapeter, klädsel eller mjuk inredning, intressanta blommor är det perfekta idylliska tillskottet till alla vardagsrumsdesigner. 

Geometriska spelningar

randig geometri Vardagsrumsinredningstrender 2019

Geometriska mönster och silhuetter presenterar hela 2019s vardagsrumsdesignidéer. Från sexkantiga soffbord till geometriska tapeter och geometriskt designade mattor skapade geometri en känsla av cool lockelse och tidlös estetik på designutställningarna. Det smarta med geometrisk vardagsrumsdekor är att den kan vara så diskret eller så dekadent som du vill.

Du kan integrera geometriska spel på små sätt, med mjuka färger eller vita sexkantiga badrumsplattor, eller så kan du bli djärv och ljus med en hög matta eller tapet. Vi älskar också de guldfärgade accenterna som vi ser via slående geometriska tapeter och till och med sängkläder, så att du enkelt kan smälta flera trender inomhusdesign.  

Rotting Extras

moderna boho vardagsrumsinredningstrender 2019

Trender för vardagsrumsdesign 2019 välkomnade återkomsten av naturlig rotting för ett tydligt spel på texturer. Rotting innehåller briljant många andra vardagsrumsdekorationer som vi ser, från geometri till naturmaterial, till hållbarhet.

De varma tonerna i rottingmöbler fungerar särskilt bra med de jordnära färgscheman vi har sett, liksom retrostilarna. Dessutom är de också fantastiska när de står i kombination med de varmare nordiska designen vi ser mycket av, liksom mörkare finish och trim.

Art Deco-ledtrådar

art deco Trender för vardagsrumsdesign 2019

Art Deco omfattar trenderna för geometriska mönster och metalliska på ett tidlöst och ultra-elegant sätt som ingen annan designstil någonsin kunde. En lista över trender för vardagsrumsdesign för 2019 skulle inte vara komplett utan ett ord om de estetiska fördelarna med Art Deco-inspirerad design.

Krom, guld och glas, tillsammans med djupa, juveltoner och geometriska mönster, förkroppsligar allt vi vet om det bästa av Art Deco-design. En av de mest överdådiga, glamorösa och imponerande inredningsstilarna du kan föreställa dig, det finns daglig glädje att hitta med även de minsta tipsen Art Deco-design. Tänk snidade och inlagda skogar, plyscha sittplatser, glamorösa silhuetter och extra glansiga tillbehör.

Hygge-lutningar

hygge Living Room Interior Design Trends 2019

När det gäller de livligaste trenderna för vardagsrumsinredning för det kommande året kommer hygge (uttalad ”hoo-ga”) att göra vinterens kyla allt varmare eftersom det väcker en känsla av mysig komfort och välbefinnande genom att njuta av de grundläggande aspekterna av vardagen.

Tänk varm minimalism med en nick till vardaglig, organisk skönhet i kombination med moderna silhuetter i mitten av århundradet och praktiskt taget lite mönster eller färg. Istället kommer visuellt intresse från spel på tonade nyanser och olika strukturer.

Terrazzo Allt

terrazzo Living Room Interior Design Trends 2019

Terrazzo har toppat alla våra interiördesigners önskelistor de senaste säsongerna och med goda skäl. Som vi också har noterat de extravagant djärva höjdpunkterna i den ständigt populära Memphis-eraens återgång till frukten, är det bara meningsfullt för de lekfulla egenskaperna hos Terrazzo-tryck och material som gör ett definitivt märke på vardagsrumsdesignen.

Även om det kan vara bäst att undvika att säga, ett rum täckt av Terrazzo tapeter, små doser via kast, kuddar och till och med mattor hjälper dig att hålla dig trendig utan att behöva investera för mycket intresse för något så fullt av karaktär.

Lugnande glassfärger

pastell vardagsrum inredning design trender 2019

Denna trend är bortom lugnande och vi älskar idén att dämpat godis och pastellfärger har trender i vardagsrumsinredningstrenderna 2019 som ett alternativ till standard duvgrå. En känsla mer dyster än dina djärvare alternativ, dämpade färger ger en extra känsla av drama och djup för att ge ditt vardagsrumsdesign en varm, inbyggd känsla.

Apelsiner, rosa, neutrala, gröna och till och med blues ser lika otroligt ut på vardagsrumsväggarna, speciellt när de kombineras med en övergripande, total designstil, för konsistens och för att hålla ögat i rörelse.

Subtila rodnadstoner

blush tones Living Room Interior Design Trends 2019

Grundneutral är just det – grundläggande. Men dämpade sminktoner och rodna nyanser känns mycket mer uppfriskande. Var inte blyg med denna färgpalett; makeup nyanser är perfekta för att lägga till lekfulla element medan du har kul med tonal spel genom att använda flera nyanser av samma färg bredvid varandra. Ett rum som detta kommer att göra en allvarlig inverkan och är symbolen för en grundligt samtida inredning i vardagsrummet.

Trots all färg är vårt inredningsförslag här att hålla det enkelt – för att bara använda en färg gör det enkelt för ett vardagsrumsdesign, eller hur? Välj 3 eller 4 färger från en rodnad färgkarta och upprepa dem i hela ditt rum, vilket resulterar i ett underbart varmt och inbjudande vardagsrum.

Bilder via Pinterest