Uppvärmda luftgardiner

Luftgardiner finns med olika alternativ som uppvärmda och ouppvärmda luftgardiner. Både uppvärmda och ouppvärmda serier har olika användningsområden och fördelar. Uppvärmda luftgardiner tillverkas med olika värmealternativ som gasledning, varmvattenånga och elektriskt uppvärmd.

Alternativ för luftgardinuppvärmning – Hur man väljer rätt värmealternativ

Den allra första frågan är om du behöver en uppvärmd luftdörr eller inte.

Svaret kan vara nej. En luftdörr skapar effektivt en styv partition mellan två atmosfärer. Det är cirka 80% – 90% effektivt att bygga en sådan barriär. Detta görs genom att bilda ett styvt luftutlopp, till exempel en stråle som blåser från luftutgångens munstycke till golvet. Denna luftstråle skapar en dold barriär som skyddar de två miljöerna.

Anställda kanske arbetar nära den rörliga luften och de känner en stark vind. Detta kan leda till en kall kyleffekt, liknande kyleffekterna av en fläkt på sommaren. Användning av en uppvärmd luftkomponent minskar denna konsekvens och resulterar i en lyckligare och mer dynamisk arbetsplats för dina anställda och kunder.

Om din bransch eller enhet befinner sig i kallt vädermiljö, finns det en betydande temperaturskillnad mellan utsidan och inuti temperaturen. En uppvärmd luftgardin hindrar effektivt de två miljöerna från att blandas med varandra. Det förbättrar komforten och hjälper till att kontrollera temperaturen. Bakom kulisserna reduceras dina energiförluster genom att minska risken för luftkonditioneringsförluster och generera låga energikostnader.

Okej, om du behöver en uppvärmd luftgardin, vilket värmealternativ är rätt för dig?

I de flesta fall är det en allmän regel att du använder samma uppvärmningsalternativ som redan används för den specifika byggnaden, enheten eller rummet. Det kan dock finnas några undantag, t.ex. Till exempel, om ditt system värms upp med ånga, men ångledningarna är för långt borta och kan inte användas. I detta fall är ett annat värmealternativ mer lämpligt. Att minska energikostnaderna är det som är viktigast för ditt företag, så välj det mest kostnadseffektiva alternativet i regionen.

För ett expertutlåtande om värmealternativen, kontakta fabriken eller återförsäljaren av luftgardinen. Med tanke på alla möjligheter är ett klokt och långsiktigt beslut möjligt.