Utomhus trädgård idéer

de bästa trädgårdsidéerna utomhus

För att få dig inspirerad av fräscha trädgårdsidéer utomhus, vände vi oss till våra huvudentreprenörer och landskapsexperter för att hjälpa oss att sammanställa den ultimata listan som lyfter fram de bästa trädgårdstrenderna utomhus för att hjälpa dig att höja ditt yttre utrymme under kommande år.

Från modern monokrom tar med sig minimalism utomhus, till roliga och djärva ljusa tillskott, intressanta möbelidéer och uppfriskande antagande om klassiska tillvägagångssätt som kommer att kännas nya den här gången, här är allt du behöver veta för att få ut det mesta av din trädgårdsdesign utomhus i stil.

Kontrasterande staket

Staket för trädgårdsidéer utomhus

Om du har varit tvungen att skapa extra integritet med ett imponerande trädgårdsstaket, finns det ingen anledning för att det ska se ut som standard eller tråkigt. du kan enkelt ta itu med dess blidhet genom att måla den i en kontrasterande färg eller ett mönster, som mörkblå och grå ränder eller så kan du få utrymmet att se ut större genom att måla det helt vitt. Du kan använda ditt staket till din fördel genom att göra det till en funktion med hängande växter, vackra utomhusbackspeglar, lampor och till och med trädgårdsredskap utomhus som hängs konstnärligt från det.

Den sticker ut, kontrasterar och kompletterar din trädgård samtidigt som den ger extra visuell inverkan, konsistens och perfekt finish. Låt inte stängsel hindra dig från att använda det till din fördel och använd färg för att påverka; en lysande kreativ utomhus trädgård idé för att göra det bästa av ett staket.

Och om du startar en ny, älskade våra huvudentreprenörer tanken på att spendera lite mer pengar och tid på att skapa ett skiktat utseende med kontrasterande stakettyper i olika höjder. Detta kommer omedelbart att lägga till nödvändig trottoarkant till alla hem samtidigt som det ger ett mycket mer rikt och definierat utseende som ett typiskt tillvägagångssätt för stängsel inte skulle. Precis som i trädgården som visas ovan, kommer intilliggande stängselidéer att göra din trädgård mer dramatiskt och spännande att promenera genom.

Järnmöbler

Utomhus trädgård Idéer möbler

Mer och mer ofta fortsätter vi att notera att metalltrenderna med hög glans inte bara stannar i hemmet, utan de tar sig också in i trädgårdstrender utomhus. Och med goda skäl har trådtrådsmöbler omedelbart förmedlat en modern kant och cool lockelse, vilket ger en oväntad touch till vad som kan bli ett praktiskt och maskulint utrymme som är neutralt.

Traditionella möbler för trådverk ser också alltid stiliga ut i svala gråtoner, svart, grönt, blått och bäst av allt, metalliskt silver. Utomhusmöbler med hög glans ger ditt utrymme en polerad sofistikering som är övertygande samtidigt som den ger reflekterande beröringspunkt för att gnista ljus över hela området. Dessutom kan du enkelt måla metallmöbler utomhus eftersom trender passerar för lite pengar.

Ta inomhus utomhus

Trädgårdar för utomhusträdgårdar 2019

Om du har utrymme för det, skapar du det bästa av en intim rumsmiljö i din utomhusträdgård för en oändligt trevlig idé. Ett särskilt område som ger känslan av ett komplett bostadsutrymme är säkert det perfekta underhållningsutrymmet för gästerna och kommer säkert att få alla att känna sig bekväma och hemma.

Skapa dedikerade underhållande zoner under ett stort paraply eller tältstruktur och ett vardagsrum med ett lågt soffbord, omgivet av en avkopplande soffa och stolar, och en matplats komplett med ett stiliserat bord och stolar. Och om du har extra pengar att investera, kommer det bara att öka värdet på ditt hem att lägga till en färdig struktur som ett lusthus.

Tropisk vridning

tropiska trädgårdsidéer utomhus

Om du vill lägga till en glamorös tropisk twist var som helst i ditt hem, borde det säkert vara i din trädgård? Tropiska färger kommer omedelbart att lägga till ett spännande slag av upprörande energi till ditt utomhusutrymme, med rosa, lila och apelsiner som lyser upp området samtidigt som de ger en lysande livlighet.

Några festliga sittdynor, kuddar och dekorativa tillbehör som skulpturer och porslin fungerar bara för att stärka påverkan här, vilket gör det till ett utmärkt alternativ väg för trädgårdsidéer utomhus med en budget eftersom de inte kommer att bryta banken när de hämtas resurskt.

Svartvit

Utomhus trädgård idéer järn möbler

För att trolla den snygga känslan av vardaglig glamour av art deco-eran i din utomhusträdgård, överväga ett minimalt monokromatiskt färgschema som den perfekta utgångspunkten.

Vita, gråa, neutrala och symmetriska geometriska linjer och mönster gör att din trädgård känns sval och enkelt elegant, samt hjälper till att göra området mer expansivt än det egentligen är. Grå utemöbler ser också fantastiska ut, tillsammans med mjuka neutrala möbler, ett parasoll och utomhustillbehör. Nyckeln här är att behålla inramningen av möbler och avsluta en solid matt svart för en extra dramatisk effekt.

Eldstaden

moderna utomhus trädgård idéer

Om du älskar att underhålla och vill skapa en fördelaktig kontaktpunkt i din utomhusträdgård, vad sägs om en modern eldstad? Eldgropar är fantastiska för de långa dagarna, där du har grillat och några flaskor vin med vänner – när kvällen håller på att börja, blir det lite svalare och det är då eldstaden kommer till sin rätt som en utomhus viktigt.

De ser inte bara vackra ut utan de är också bra för att hålla dig varm – vad sägs om praktiska trädgårdstrender? Dessutom finns det några allvarligt snygga eldstadsdesigner tillgängliga på en mängd lovande prispunkter. Vi älskar det tysta drama som den snyggt designade eldstaden presenterar ovan ger utrymme – vilket gör det perfekt för en särskilt elegant rustik atmosfär.

Nautiskt tema

nautiska trädgårdsidéer utomhus

Vem älskar inte ett nautiskt tema när det gäller att väcka friluftsandan? Och var är det bättre att leka med detta tema än i din utomhus trädgård. När det gäller trädgårdsidéer utomhus är dekoration nyckeln, så tänk på detaljerna och de bästa vägarna för att använda ditt tema och färgschema i hela ditt utomhusutrymme med en parad bakhand.

Alla vita trädgårdsmöbler, accentuerade med djupblå kastkuddar, antyder lätt mot en kuststämning. Lägg till några repdetaljer här och där, eller en cirkulär spegel, så att den är så enkel som möjligt. På det här sättet undviker du att gå för långt in i en trend som kan komma att vara daterad och felbedömd. För att vara säker, tänk på gammaldags Hollywood-elegans och håll fast med solida mönster och uppdaterade silhuetter.

Skorstenar

eldstaden utomhus trädgård idéer

Eldgropar är underbara, men de kan ta enormt mycket utrymme och om du letar efter utomhusidéer för små utrymmen, kommer en eldstaden inte att fungera för dig. En skorsten är ett lika elegant alternativ till en eldstad eftersom den släpper ut mycket värme, så att du kan underhålla dina gäster långt ut på kvällen, men utan att ta upp någonstans nära utrymmet i en eldstad medan du skjuter bort rök bättre.

Dessutom kan du flytta ut dem när du inte använder dem för att rensa utrymmet för något annat. Och du kan flytta dem med dig om du flyttar hem.

En landsmatsupplevelse

lantliga trädgårdsidéer

I varje klassisk brittisk landsbygdsbok eller film äter familjen på en avundsjuk härlig gräsmatta någon gång. Men låt inte denna typiska brittiska middagsupplevelse gå förbi dig – invester i några vackra, klassiska trädgårdsmöbler och gör denna romantiserade dröm till verklighet.

Föreställ dig ett traditionellt överdimensionerat bord och stolar, prydda med gingham-sittdynor och matchande bordslinne, bordet toppat med slumpmässigt placerade färska blommor och kannor med hemgjorda drycker – den perfekta trädgårdsidén utomhus för att underhålla i solen om det någonsin fanns en. Och för ännu mer dagtidsdrama älskar vi hur husägarna ovan avslutade sin utomhusdekoration med ett elegant hängande ljusljuskrona.

Blanda och matcha stolar

blanda och matcha utomhus trädgård idéer

En annan eklektisk och rolig trädgårdsidé utomhus är att blanda och matcha dina stolar för en informell och intressant inställning till dina sittlösningar. Välj ett färgschema och käll ett urval av unika stolar som du kan placera vid sidan om ditt trädgårdsbord för en rik och skiktad effekt.

Välj några traditionellt utformade trädgårdsstolar, några mer moderna och några helt oväntade – vad som helst som passar dig. Det bästa med detta är att det lägger till ett uppmärksamt element i din trädgård, vilket är enkelt och lätt att uppnå. Dessutom kan du med största sannolikhet hitta en komplett uppsättning av ojämna trädgårdstolar billigt. Tricket här är dock att grunda miljön med ett stort enkelt och klassiskt matbord som är tidlöst i överklagande.

Glaslyktor

moderna eleganta utomhus trädgård idéer

Om du letar efter ett enkelt knep för att höja din trädgårdsdesign direkt utan att behöva dela med för mycket pengar, är överdimensionerade glaslyktor en bra idé för din utomhusträdgård. Välj en uppsättning glaslyktor med djärva överdimensionerade silhuetter för att lysa upp ditt utomhusutrymme eller gå efter några klara glas för att skapa en kontaktpunkt som inte är för överdriven.

Att tappa te-lampor i dem är ett mjukt och intimt sätt att tända ditt utrymme på kvällen och de ser fortfarande fantastiska ut på dagen – vad sägs om kreativa trädgårdsidéer utomhus? Men vi älskar symmetriens styrka som de robusta maskulina som visas här skryter.

Ljusa accentstolar

färgglada trädgårdsidéer utomhus

Om din utomhusträdgård är full av frodig grönska och du inte vill ta bort det för mycket, överväga att göra en kraftfull inverkan med några ljusa accentstolar eller stolskydd. Enkla stolar utformade för att släppa igenom ljuset och inte blockera din trädgård är de bästa trädgårdsidéerna för detta.

Blanda och matcha färger, välj vad som passar bäst i din trädgård, för att skapa en kontaktpunkt i din utomhusträdgård som inte tar bort det fantastiska lövverket som du har så noggrant hanterat över tid. Som sagt, ett annat knep för att låta din trädgård prata allt är att köpa glasbord, eftersom de inte blockerar värdefulla kvadratmeter och i sin tur kommer att hålla ditt utomhusområde så stort och lyxigt som möjligt.

Svängande säte

swing patio lounge stol Outdoor Garden Ideas

Finns det ett mer perfekt ställe att sitta och njuta av en bra bok på eftermiddagsbrisen än på ett svängande säte eller klassisk hängmatta? Svängbara säten är alltid en av våra favoritträdgårdar utomhus och med goda skäl. Ditt yttre utrymme borde handla om avkoppling och en svängbar plats är avkopplingen.

De finns i en oändlig mängd färger och stilar, från traditionella vita till korgäggsformer till utsmyckade rotting. Våra inredningsarkitekter räknar kokongformer bland de mest efterfrågade av våra kunder och letar ofta efter intressanta 60-talsinspirerade Mod-silhuetter för att skapa en verkligt fantastisk miljö i deras utomhusutrymmen.

En charmig bistrouteplats

Utomhus trädgård Idéer modern bistro set

En annan bra idé om du bara har ett litet utomhusutrymme att arbeta med och du vill få ut det mesta av, bistroinspirerade utomhusbord som är enkla att köpa är den bästa vägen för omedelbar charm och karaktär. En bistro uteplats i en ljus färg gör att du kan skapa ett roligt och energiskt utrymme i din trädgård – välj en effektfull färg som röd, rosa, grön eller blå och omge den med kompletterande och kontrasterande trädgårdstillbehör som lyktor och dekorativa tillbehör.

Bäst av allt är att bistroborden är tidlösa i stil, de är billiga, har precis rätt storlek och är lätta att packa och lagra – vilket gör dem till ett geni i huvudsak för stadsbor i små kvarter när du är på språng.

Bilder via Pinterest