Vad gör en inredningsarkitekt

Grå trä konsistens

Konstnärer hämtar inspiration från alla livets tvärsnitt ?? och inredningsarkitekter är inte annorlunda. Vare sig från en konversation, en film, en promenad längs en stadsgata eller en enkel solnedgång, inspiration kan komma var som helst ?? och för inredningsarkitekten kommer det ofta från var som helst. Mode och inredning har mycket gemensamt och har ofta ett symbiotiskt förhållande. Många av samma designelement tillämpas på både mode och interiörer: proportion, balans, struktur, mönster och placering. En inredningsarkitekt kan hämta inspiration från modevisningar och modedesigners från hela världen – från den senaste trenden med varma färger till de mest berörbara tygerna och texturerna.

Naturen ger ständiga möjligheter till konstnärlig inspiration. Ett träd, en flod, ett fallande blad, en regnskur ?? all den färgen, ljuset och konsistensen väntar på att bli synad av designers öga. Naturen är faktiskt det perfekta stället att hitta inspiration för en inredningsarkitekt, för de ljusaste och mest intressanta färgerna och materialen som används i inredningen förekommer naturligt ute. Saker som vildblommor och trädblad är designklammer är naturinspirerade. Även till synes vanligt förekommande och allestädes närvarande föremål som detta stormflöde kan främja kreativitet i formgivarnas sinne. De geometriska linjerna i kombination med det mjuka organiska skräpet och färgstyckena skapar en levande bild. Människor är också inspiration för design – ögon, hår och hud finns i en mängd olika färger och nyanser. Även djur – som en zebra- eller tigerrand eller en leopards fläckar – har använts som mönster för mönster.

Inredningsarkitekter letar alltid efter nya idéer och inspiration. Det finns många designbloggar som ger insikt och exempel, och många av dessa bloggar är skrivna av designers själva och förmedlar förstahands kunskap till alla som är intresserade av dekor. Designarna på Decor Aid är inget undantag. De är ett begåvat team av artister som ständigt inspireras av sakerna omkring dem. Om du vill anlita hjälp av en professionell inredningsarkitekt för att hjälpa dig på din designresa, kontakta Decor Aid för att skapa en konsultation.

Om Décor Aid Décor Aid använder en egen teknikplattform och högklassiga inredningsarkitekter för att erbjuda en lösning på det moderna designdilemmaet genom att göra det enkelt och prisvärt för alla att bo i ett väldesignat hem. Décor Aid levererar sofistikerade, prisvärda inredningstjänster med full transparens och garanterad kundnöjdhet. Medgrundare Sean och Markus har mer än 20 års erfarenhet av finansiella tjänster och teknik. Décor Aid-teamet innehåller seniordesigners från toppdesign- och arkitektföretag världen över samt specialister inom konst, arkitektur, byggnad och landskap. Besök Decoraid.com för mer information.