Väggdekor Idéer

25 bästa väggdekorationsidéer

När det gäller att stimulera ett hem med en härlig känsla av personlighet utan att behöva spendera en liten förmögenhet, slår ingenting lätt på att klä upp dina väggar med livliga tillägg. Men väggdekorationsidéer finns det att ens överväga, och hur kommer utseendet i ditt hem att se ut?

För att inspirera dig tittar vi på de bästa väggdekorationsidéerna som du kan tänka på som säkert kommer att höja andan i alla rum med slående fynd och uppdateringar. Från ljusförstärkande speglar till att installera nya uttalandehyllor, här är de bästa väggdekorationsidéerna du borde veta om, enligt Décor Aid inredningsarkitekter.

Storskalig konst

modern konst bästa väggdekor idéer

Ett av de mest tidlösa tillvägagångssätten för minnesvärda väggdekorationsidéer är att använda storskaliga konstverk för att verkligen få dina väggar att sjunga. Och ju större, desto bättre.

Tänk grafiska uttalande-skapare som kommer att täcka hela väggen med livfulla färger och tryck. Och om du har en budget kan du fejka utseendet genom att måla en stor duk med en pigmenterad färg för att behöva konsistens, eller så kan du måla rektangulära former direkt på dina väggar för extra djup och visuellt intresse.

Gallerivägg

galleri vägg bästa vägg inredning idéer
Få dina väggdekorationsidéer till liv med en rik gallerivägg med en massa sidopositioner och slående tryck och fotografier. Och det fantastiska är att du inte behöver gå för ett helt tema eftersom du kan hänga vad du vill, så länge du samordnar ramar för konsistens.

Väggdekorationsidéer som inspirerar dig att ta in flera konstverk i olika skalor borde inte heller behöva bryta banken. Och de kommer inte att samlas över natten så ta dig tid att hitta fynd som fångar ditt öga. Och ha kul med placeringen eftersom det inte finns något ”fel sätt” när det gäller att skapa en intressant gallerivägg.

Visa textilier

textil bästa väggdekor idéer

Ta en sida ur en storslagen gammal herrgård och käll vintage och antika gobelänger och textilier för att låna ditt hem konstnära detaljer som kommer att förbli unika för dig i många år framöver.

Ännu bättre om du kan utforska sätt att också hänga dina väggtextilier på ett unikt sätt, till exempel med en matt färdig stav eller kristallkroppar.

Ta med skulpturella speglar

spegel bästa väggdekor idéer

När det gäller prisvärda väggdekorationsidéer slår nästan ingenting det glamorösa tilltalet av rumsdefinierande speglar och högglansfunktioner.

Att dekorera med speglar är fantastiskt eftersom de är billiga, de kommer att fånga och reflektera ljus runt ett rum så att det ser ljusare och större ut, och bäst av allt är det faktum att du enkelt kan hitta intressant formade och inramade speglar från nästan var som helst.

Lägg till en bildkant

bildhylsa bästa väggdekor idéer

Bildhylsor och skenor är fantastiska i alla utrymmen, men ännu bättre i små utrymmen eftersom de gör att du kan utnyttja dött väggutrymme på bästa sätt utan att ta upp för mycket visuellt utrymme eller behöva kosta en förmögenhet.

Och de är perfekta för att visa samlade samlingar av skivomslag, böcker, utskrifter och konstverk, som du snabbt kan växla ut och flytta runt för en omedelbar uppdatering av rummet utan att behöva spendera någonting alls.

Gör ett uttalande med din eldstad

eldstad mantel bästa väggdekor idéer

Om du har turen att ha en öppen spis i ditt hem, använd den till din fördel för att utnyttja moderna väggdekorationsidéer som råkar vara oemotståndligt tidlösa på bästa sätt.

Och eftersom det finns så många smarta väggdekorationsidéer som är bortom ett enkelt inramat tryck, överväga att ha din eldstad och mantel refaced med en vuxen fasad för att öka sofistikering av ett rum. Och de bästa materialen att göra är via en neutral marmor eller ljusreflekterande speglade paneler. Och gör din manteldekor om så ofta så att allt känns uppdaterat och välbedömt. Genom att göra det kanske du bara stöter på en bättre layout.

Stil det med antikviteter

antika vintage bästa väggdekor idéer
Om du letar efter billiga väggdekorationsidéer kommer en resa till din lokala begagnade butik eller antikmarknad att ge några helt unika fynd.
Från vintage speglar till tidlösa konstverk, begagnade fynd kommer att ge personlighet i alla utrymmen och de görs mycket bättre än dagens fynd är. Och de hjälper dig att skapa perfekt övergångssammansättningar när de kombineras med modernare möbler och dekorativa tillbehör.

Väggskulpturer

skulptural bästa väggdekor idéer

Skapa visuellt intresse med väggdekorationsidéer som kräver skulpturella element snarare än enkla inramade tryck och konstverk. Dessa kommer i sin tur att vara mycket mer intressanta att ta in varje dag och bör också fungera som spännande konversationsstartare.

Tänk på skikt i skikt i metall och till och med färgglada mobiler för att verkligen injicera en känsla av liv i alla rum.

Style En konstfull bokhylla

bokhylla bästa väggdekorationsidéer

Som du säkert redan vet är bokhyllor inte bara för böcker. Använd istället ytorna för att också hysa dekorativa figurer, kärl, vaser och till och med inramade tryck.

Och för ett mer konsekvent och minimalt utseende, para ihop allt tonat, till exempel att ha dina bokomslag ihop från mörkt till ljus.

En tonal tegel accentvägg

tegelvägg dekor idéer

Om ditt hem har tegelväggar kanske du inte ens behöver fler väggdekorationsidéer eftersom tegelväggar är bra för att ge visuellt intresse och behövs konsistens i vilket utrymme som helst.

Och lämna dem inte bara röda eller i terrakottafärg. Låt dem istället se äldre ut med vitkalkning eller måla dem alla vita för att få ett utrymme att se större ut än vad det egentligen är.

En speglad accentvägg

speglade accentväggdekorationsidéer

Som vi sa, slår inget speglarnas skönhet och hur de kan hjälpa till att omdefiniera och förlänga alla rum. Men de kommer också att skapa en glamorös accentvägg när de verkligen vill göra ett rumsdefinierande och minnesvärt uttalande.

Och återigen bör en fullspeglad accentvägg inte kosta en förmögenhet eller vara svår att skapa. För att spara pengar kan du till och med panelera en accentvägg med speglade plattor eller metallbelagda tennförskurna paneler.

Vintage tapet

vintage tapet vägg dekor idéer

Om du letar efter tidlösa idéer till väggdekorationer som kommer att stå igenom trenderna är en vintage tapet en uppenbar väg att överväga. Använd den för att ge en rymdkaraktär och klassiska designelement och motiv.

Hoppa dock över färgscheman som är för specifika så att du inte tröttnar på din vintage tapet alltför tidigt.

Använd den för kontrast

kontrasterande väggdekorationsidéer

Även i ett minimalt, tonalt rum, använd väggdekorationslägenheter för att injicera mer djup i utrymmet samtidigt som du skapar en spännande kontaktpunkt. Detta kommer i sin tur att göra att utrymmet verkar större än det egentligen är.

Ikonisk bakgrund

ikoniska idéer för tapetväggdekor

En ikonisk och omedelbart igenkännlig bakgrund kommer säkert att charma gästerna och utlösa samtal. Tänk dig hur energisk man kan vara i ditt hem, som Scalamandres ikoniska zebra-tryck.

Det har varit i massor av filmer och har sin stolthet i många av världens storslagna hem.

Skapa en skiktad effekt

skiktade väggdekorationsidéer

Återigen är konst och väggdekorationer utmärkta för att låna ut ett rymddjup så att det verkar större. Och när det gäller konsttryck, kommer en triptych eller en skiktad känsla bara att betona effekten.

Och för att hålla det lätt i ögat och inte distrahera, para objekt som är likartade eller som till och med matchar varandra för en känsla av lugnande enhet.

Bli experimentell

unika väggdekorationsidéer

För att verkligen göra ett rumsdefinierande uttalande, varför inte gå till det helt oväntade och djärva? Som när det gäller att skapa minnesvärda stunder i ett hem kan tänkande utanför lådan ge underbara resultat.

Med det sagt, håll dig till en mer klassisk väg för att se till att du kommer att njuta av den i många år framöver.

Lean Pieces

mager konst vägg inredning idéer

När det gäller vägginredning idéer lägenhet, kan det vara utmanande minst sagt. Du har redan lite utrymme och det praktiska är avgörande. Så hur gör du det visuellt intressant?

Istället för att få utrymmet att se upptagen kan du helt enkelt luta konstverk och inramade bitar mot väggen för en avslappnad och avslappnad anda som är mindre spänd. Dessutom hjälper det dig att undvika att skada väggarna om du är i en hyreslägenhet eller hemma.

Gå för ett tema

tema vägg inredning idéer

För känslan av konsistens i ett utrymme, håll teman för väggdekorationer med tema hemma för en lugnande effekt som också kommer att hjälpa ögat att finslipa saker du brinner för eftersom du har den samlade samlingen för att bevisa det.

Men var noga med att hålla den vuxen i överklagande och hoppa över kitschfynd helt.

Installera Fresh Moldings

gjutning vägg dekor idéer

Färska lister kan få vilket rum som helst att se mycket vackrare ut och större och förskurna kommer inte att bryta banken. Dessutom lägger de bara till det potentiella återförsäljningsvärdet för ditt hem medan de sprutar en slående känsla av tidlöshet.

Tänk på en väggmålning

moderna väggdekorationer

Levande väggmålningar gör det ultimata inom unika väggdekorationsvardagsrum och är ännu bättre om du använder en som en accentvägg som helt kommer att förändra utseendet på ett rum.

Denna art-deco-inspirerade design av moderna väggdekorationsidéer hem (ovan) är ett utmärkt exempel på att gå för ett stort uttalande samtidigt som det håller både förvånande och inspirerande. Den är helt enkelt perfekt utförd och ser fantastisk ut.

Macrame Wall Art

moderna macrame väggdekorationsidéer

En av de mest trendiga väggdekorationsidéerna i sent har varit macrame wall art. Det är ett fantastiskt utseende, och vi tycker att det är ännu bättre när du tar med en som har en stor skala.

De ger fantastiska väggdekorationsidéer hem eftersom deras tonfärger aldrig kommer att gå ur stil, och de låter dig injicera något organiskt i även de mest moderna utrymmena.

Tänk på att installera hyllor

moderna väggdekorationsidéer

Perfekt för badrums- och väggdekorationsidéer i sovrummet, med hyllor installerade hjälper du dig att skapa smarta förvaringslösningar och extra dekorativa ytor eftersom du använder annars död väggyta.

De är också bra som väggdekorationer i budgeten eftersom de är relativt billiga och lätta att installera. De kommer att vara så praktiska att du undrar varför du inte installerade dem tidigare.

Tallrikar

väggplatta väggdekor idéer

Tallrikar ger charmiga billiga väggdekorationsidéer eftersom de är små medan de skryter med uttalande-design. När du installerar din, håll dig till enkel symmetri för att hålla ögat i rörelse.

Ännu bättre är det faktum att eftersom de är väggdekorationsidéer i budgeten kan du stänga av dem när stämningen slår till för en snabb rumsuppdatering som inte kostar en liten förmögenhet.

Dekorativa lampetter

lampor och belysning av väggdekorationer

När det gäller att överväga idéer till väggdekorationer och inredningar också, är dekorativa och skulpturella vägglampor utmärkta för att hjälpa dig att få in extra belysning och dekorativa funktioner som gör ditt hem ännu mer unikt.

Och de är ett annat heminredning för väggdekorationer som hjälper dig att öka ditt fastighetsvärde samtidigt som det hjälper dig att förvandla ditt hem.

En växtvägg

plantera väggdekorationsidéer

En annan fantastisk upplevelse av yttre väggdekorationsidéer och interiörliknande, en växtfylld vägg hjälper dig att få in det organiska medan de också kommer att arbeta för att rena luften inomhus.

En levande väggdekor idéer i budgeten, en växtvägg hjälper dig också att injicera mer färg och konsistens i vilket utrymme som helst för att hålla det visuellt intressant.

Fira omhuldade samlingar

väggdekor idéer och tips

När det gäller att skapa sovrumsdesigner för väggdekorationer som hjälper dig att lägga till mer karaktär i detta annars enkla rum i vilket hem som helst, kommer delade kära kollektioner att hjälpa dig att anpassa din sovrumsmiljö.

Att visa upp samlarobjekt är också bra för väggdekorationer i budgeten eftersom du kan bygga din samling långsamt över tiden. Som du kan se saknas briljanta idéer till väggdekorationer hemma, och dessa bör hjälpa dig att hålla ditt hem tilltalande i många år framöver.