väggstrukturidéer

Det finns mer på väggarna än du tror, ​​och det finns mer än en typ av väggbehandling att tänka på när du skapar eller uppdaterar ett utrymme. Men hur ska du överväga de bästa väggstrukturidéerna för ditt utrymme? För att hjälpa dig att inspirera dig så att du kan välja de bästa väggstrukturidéerna för ditt projekt, vände vi oss till Décor Aid-renoverings- och konstruktionsexperter för att dela allt de vet om idéer till väggstruktur för dig.

Din väggstruktur handlar inte bara om en snabb färgfärg som täcker en vägg i syfte att skapa en vacker välbedömd design. Även om färg på väggfärg är viktig när man överväger designval för utrymmen, kan väggarnas struktur också definiera ett utrymme. Förmågan att skapa en texturrik vägg talar mycket om din inredningsstil och smak för det unika.

Oavsett om du är i badrummet, vardagsrummet eller köket, kan du lägga till konsistens på väggarna i ditt hem ge varje utrymme mycket mer djup, och detta kan vara lätt att uppnå med naturrika element som marmor och lövträ. Kanske håller du på att bygga om ditt hem och du behöver lite unikt väggstrukturidéer kan du ta in lätt? Tur för dig, det finns många livskraftiga stilar och alternativ för dig att överväga. Medan vissa kräver en stor budget kan andra genomföras med små resurser och med lätthet. Som sagt, här är toppvägg textur idéer du bör överväga om du vill skapa en transformationsuppdatering.

Splatter knockdown

splatter vägg textur idéer

Denna väggstrukturidé kräver mer ansträngning och resurser än någon annan väggstrukturidé. Det beror på att det handlar om flera steg under installationsprocessen för att få utseendet och känslan precis rätt. Först, belägg väggen med två lager grundfärg innan du sprutar texturmaterialet över den. Så snart texturmaterialet har härdat och ytan har slätats, använd en kniv för att finjustera de grova kanterna i form.

Denna process kan vara mycket rörig och utmanande; det är därför inte perfekt för DIY-renoveringar och projekt lika. Det är dock perfekt för nybyggnadsprojekt.

Kamstruktur

kamvägg textur idéer

Denna väggstrukturidé är ett populärt val bland inredningsexperter och husägare som värdesätter högt utformade väggytor. Det kammade texturutseendet skapas med ett enkelt verktyg för att rita fina linjer med varierande längd längs en vägg. Det finns alltså en stor chans att det producerar regnbågsliknande linjer som upprepas på olika väggar och vinklar för en nick till världen av art deco-design.

Popcorn konsistens

popcorn vägg textur idéer

Denna väggstruktur är speciellt avsedd för tak. Och det används mest för att täcka ojämna vinklar på takpaneler som inte är lätta att arbeta med. Denna väggstruktur kan också bidra till att minska buller på grund av den fullständiga applikationsprocessen den behöver och dess tjocklek. Det erbjuder också ett bra sätt att få tillbaka tidlös retro väggstrukturidéer för vardagsrum.

Du kan enkelt applicera den med en texturspruta med en kompressor tillsammans med en popcorn-taktexturmix. Den enda nackdelen med denna väggstrukturidé är att det är svårt att ta bort en gång och att det kan fånga damm och spindelnät.

Slapborste konsistens

slapborste vägg textur idéer

Slapborstens struktur för väggar skapas med hjälp av en trampborste eller pandatass för att markera en vägg. Denna typ av väggstruktur fungerar bäst när du försöker dölja vissa brister eller defekter på en vägg. Det är en av de populära vägg konsistens idéer för badrum som hjälper dig att dölja olika typer av väggbrister medan du försöker få fram en väggs särdrag.

Den bästa tekniken för att uppnå detta är att smidigt lägga ett torrväggsskikt över väggytan. Använd sedan en pensel för att stämpla eller justera den flera gånger tills önskat resultat uppnås. Resultatet du får beror dock på vilken typ av borste du använder och hur du hanterar den.

Santa Fe konsistens

santa fe vägg textur idéer

Denna väggstruktur är värd att nämnas eftersom den var en av de mest tillämpade väggstrukturidéer 2019. Du kan enkelt skapa utseendet med en bred gipsskiva. Santa Fe-konsistens kännetecknas vanligtvis av två lager gips med ett lager som har en något jämnare struktur än det andra.

Denna idé om väggstruktur är perfekt för mudrooms, balkonger och små områden men inte idealisk för ett vardagsrum eftersom det kan se distraherande ut visuellt även när det är tonalt.

Textur för vägg för apelsinskal

idéer för apelsin och skalvägg

Precis som namnet antyder, liknar den här väggstrukturen en riktig apelsinskal men med en ojämnare yta. Även om det liknar känslan av en splatter knockdown-väggstruktur, kräver det en mer konsekvent applikation än den förra. För att göra detta effektivt, undvik att förstärka väggfärgen direkt efter sprutning.

Låt istället torka och applicera en eller två lager grundfärg och färg för att skapa önskat utseende.

Hök och murslev

hök och murslevägg textur idéer

Hawk and Trowel vägg textur idéer är perfekta när du letar efter väggstrukturidéer till sovrummet. Namnet på denna väggstruktur härstammar från verktygen som används för att skapa den. Den består av flera lager textur rullade mot varandra.

Applicera hök- och murslevtexturer på ditt sovrumsgips och se hur den dramatiska omvandlingen sker för att hjälpa till att omdefiniera utrymmet.

Handapplicerad gipsväggsstruktur

hand applicerade vägg textur idéer

Även om ansökningsprocessen är liknande, erbjuder gipsväggsstrukturer en mängd olika utseende. Denna typ av väggstrukturidé används mest för hand. Men du behöver en specialdesignad borste och kniv för detta ändamål.

Annonser förväntar dig ett ojämnt utseende med massor av tonal konsistens och hantverksmässiga brister som bör uppskattas snarare än dolda.

Sand virvel

sand virvel vägg textur idéer

Detta är en annan populär väggstrukturidé som tar lite tid att göra perfekt, men ändå kan det förvandla ditt hems utseende på ett så dramatiskt sätt som möjligt. Det är därför idealiskt att betraktas som en av de bästa väggstrukturidéer för köket. Denna typ av väggstruktur kan dock inte skapas ensam.

Du behöver en partner för att rulla en perlitfärg som redan är blandad med sand medan du skapar ett välvt mönster med den. Detta görs genom att göra en serie avrundade handrörelser för att skapa önskad effekt. Medan du använder borsten kan du skapa lite fria mönster eller geometriska linjer längs en vägg.

Rosebud

rosebud vägg textur idéer

Denna väggstruktur liknar slapborstens texturidé. För denna väggstrukturidé skapas strukturen genom att göra cirklar i den våta leran med en borste. Således skapar ett mönster av rosknoppar. Denna process görs upprepade gånger tills du får önskad konsistens. Det bästa stället att öva på är på en äldre bit av gips som behöver uppdateras.

Denna väggstrukturidé är utmärkt för att dölja allvarliga väggfel och är mycket lätt att applicera som ett DIY-projekt. Mer så kommer det att ge ett slående visuellt tilltalande i ditt vardagsrum medan du uppmärksammar dina väggar.

Kråkfötter

kråkor fötter vägg textur idéer

Kråkor är en av de mest populära väggstrukturidéer för badrum som enkelt skapas med en ren borste med styva borst – och applicera sedan våt lera på gips med borsten. När lera skjuts upp bildar den en struktur som ser ut som en kråka fötter, därav namnet på väggens struktur.

Till skillnad från andra väggstrukturer är den största nackdelen med en kråkfots väggstruktur att damm lätt kan sätta sig i de djupa spåren på väggstrukturen. Bortsett från detta är det en vacker väggstruktur som kan förändra utseendet på ditt vardagsrum när du applicerar det på din gips.

Stampborste

stomp vägg textur idéer

Detta uppnås när du applicerar våt lera på gipsväggen. Du behöver en borste med långa borstar för att åstadkomma detta strukturerade utseende. När du trycker uppåt med den rundade borsten skapas texturmönstret för stampborsten. Använd den rundade borsten för att upprepa mönstret tills önskad struktur uppnås. Denna väggstruktur kanske inte är lätt att bemästra på en gång. Men efter en tid kommer du att förstå grunderna och behärska tekniken.

Strukturerade väggar är inte desamma med enkla färger när det gäller färger och konsistens. Texturfärger har en tätare känsla och pigment som gör det möjligt för dem att förändra utseendet på ditt hem och skapa en fantastisk effekt.

Dessa väggstrukturidéer för gipsväggar är perfekta för renovering av hemmet och för nya husbyggnadsprojekt. Experimentera gärna med dem så ofta du vill.

Bilder via Pinterest