Dekorstöd Vanliga designfel

Decor Aid har förvandlat tusentals hem till lyxiga bostadsutrymmen. Oavsett stil, budget, storlek eller plats har våra senior inredningsarkitekter insett att det finns vanliga misstag som alla gör när det gäller att designa sina hem (innan de söker professionell hjälp). Oavsett om ditt kommande projekt är en penthouse på Manhattan eller en studio, låt vår designers råd hjälpa dig att undvika att göra 13 vanliga inredningsfel.

Budgetering

Budgettering som vanliga designfel

Att starta ett nytt hemdesignprojekt kan vara en spännande tid för alla som är redo för en förändring av inredningen. Våra inredningsarkitekter har emellertid upptäckt att kunder ibland går vilse i sin iver och helt enkelt glömmer att budgetera för projektet alls. Innan ditt projekt pågår bör du ha en ganska tydlig uppfattning om hur mycket allt kommer att kosta. Plus inget behov av att skynda dig och köpa mer än du har råd för tillfället, fantastiska dekorutrymmen kurateras över tiden.

Mätningar

Mätning som vanliga designfel

Även om det är mycket vanligt att se ett stycke i ett utställningsrum och bli kär i det, tenderar detta att leda till ett stort och kostsamt heminredningsfel. Inredningsarkitekter betonar vikten av att mäta allt, särskilt när man köper möbler online. Många människor inser för sent att deras favoritfåtölj är alldeles för liten eller låg jämfört med sin soffa. Se till att mäta alla bitar innan du gör detta dyra misstag.

Måla innan du köper möbler

Att måla innan du köper inredning är ett vanligt designfel

Att välja färger och måla dina väggar innan du köper något är ett vanligt designfel som kan undvikas. Våra inredare vill att alla där ute med ett heminredningsprojekt ska veta att det är mycket lättare att välja en väggfärg som kompletterar inredningen snarare än tvärtom. Om du verkligen vill införliva en viss färg, försök hitta större möbler i den nyansen.

Matchande olika stilar

Ett inre misstag att undvika är övermatchning

När du renoverar eller helt enkelt uppdaterar ditt hem är det lätt att känna sig investerad i bara ett tema. Medan koordinerande delar kommer att ge sammanhållning i alla bostadsutrymmen är ett inre misstag att undvika övermatchning. Rum utan kontrast blir tråkiga och saknar personlighet. Dekoratörer säger att undvika one-stop shopping för att undvika övermatchning.

Kontrasterande element

över matchning är ett vanligt designfel att undvika

Precis som extrem matchning är ett stort inredningsfel, ett rum där varje objektkontrast är ett misstag du bör undvika i varje rum. Rum med bitar som inte samordnas blir synliga och verkar ha bristande sammanhållning. Ett bra designtips är att ha en balans mellan bitar som matchar och kontrasterar varandra.

Möbler höjd

Lyft fönster och möbler för att undvika inredningsfel

Liksom många aspekter av ett vackert utformat utrymme bör möblerna i ett rum ha olika höjder och storlekar, förhöjda på flera sätt i hela rummet. Tänk på ditt favoritstadsbild, föreställ dig då hur oattraktivt det skulle bli om varje byggnad stod i samma höjd. Konst, fönsterbehandlingar och möbler bör alla vara förhöjda, till och med bara något.

Inklusive endast manliga eller kvinnliga bitar

feministiska och maskulina designfel att undvika

Decor Aid-designers har funnit att kunder undviker vissa stilar eller färger förutsatt att det kommer att göra ett rum för manligt eller för feminint, särskilt i personliga utrymmen som badrum eller sovrum. Om du vill göra ett utrymme mer maskulint motsvarar det inte att du bara använder mörkare nyanser och vice versa för mer feminina utrymmen. Återigen är detta ett vanligt misstag som lätt kan undvikas när en balans mellan ljus och mörker införs i rummet.

Placera ditt konstverk högt

att placera konst som ett vanligt designfel

Att integrera konst i ditt hem är ett utmärkt sätt att visa upp personlighet och stil. Placering av konst är dock där husägare gör ett stort designfel. Antingen att placera konsten för högt eller lågt kommer att orsaka störningar i rumsflödet. Varje bit du hänger ska sitta tillsammans med möblerna. En enkel regel för att undvika detta dekorationsfel är att hålla konst bara åtta till tio tum högre än möbler.

Skjuta möbler upp mot en vägg

Att skjuta möbler mot en vägg är ett desingfel

Att trycka möbler mot en vägg är ett dekorfel som är naturligt att göra. Beroende på utformningen av rummet kanske det inte finns någon väg runt detta, men om du kan, bör du undvika det. I verkligheten hjälper inte möbler som placeras mot väggarna i något rum att spara utrymme eller skapa en illusion av ett större rum. Designers föreslår att du centrerar dina bitar och drar objekt närmare varandra för att skapa ett flöde som inte blockerar någon i.

Fallande offer till nya trender

välja bitar tidlösa dekorföremål för att undvika vanliga designfel

Designtrender är användbara när man ser hur andra människor utformar sina hem och kan ge stor inspiration. Eftersom trender förändras ständigt så är ett stort misstag att däcka ditt hus med alla de senaste trenderna. Du kommer att sluta spendera mycket bara för ett helt rum med bitar som kommer att vara föråldrade om några månader. Istället säger inredningsarkitekter att du bör välja bitar tidlösa dekorföremål och viktigast av allt, du bör välja möbler som passar din personliga stil.

Ditt vardagsrum som showroom

  förvandla sina vardagsrum till utställningsrum är ett vanligt designfel

Precis som med att följa nuvarande designtrender är dekorutställningsrum en utmärkt utgångspunkt för att bli inspirerad och hämta idéer. Inredare ser dock att kunder förvandlar sina bostadsutrymmen till utställningsrum. Du kan undvika detta misstag genom att välja ut snygga bitar som har vardaglig funktionalitet. En annan stor take-away för heminredningsprojekt är att gravitera mot bitar du kan leva med ett tag.

För många objekt

balansera tillbehör för att undvika vanliga konstruktionsfel

Liksom andra aspekter av ett väl dekorerat rum bör dina tillbehör vara balanserade, inte för lite eller för många. Det är lätt att få tillgång till ett rum som du tror behöver mer för det. Dina tillbehör hjälper till att skapa personlighet men för många skapar en störning i flödet och kommer att bli kaotiska. Håll tillbehör ordnade och bestäm vilka som kan lagras för nästa säsong.

Exponerade sladdar

använd sladdöverdrag eller arrangörer för att undvika vanliga designfel

Tv, mediaspelare och diverse annan elektronik hjälper till att underhålla gästerna. Hängande sladdar och ledningar är emellertid inte bara brandrisk utan extremt tilltalande. Även om många gör detta inredningsfel är det en lätt sak att fixa. Att borra ett hål i mediekonsoler döljer synliga sladdar men är inte alltid nödvändigt. En prisvärd designtrend är att välja att använda sladdöverdrag eller arrangörer. Dessa kommer enkelt att dölja alla sladdar och ledningar för ett sömlöst utseende till dina nöjesområden.