Vardagsrumsdekoration

Vit inbyggd

Vardagsrummet är det mest offentliga rummet i hemmet, så det är ett utmärkt ställe att göra intryck och visa upp din personliga stil. Decor Aids guide till vardagsrumsdekor kan hjälpa dig att skapa ett utrymme som du och dina gäster inte vill lämna.

Som ett av de mest använda rummen i huset måste ditt vardagsrum ha en mängd olika funktioner. När du utformar ditt utrymme är det viktigt att tänka på hur du planerar att använda det. Till exempel om du planerar att underhålla ofta, vill du ha gott om sittplatser, platser att placera drycker som sidobord eller soffbord och utrymme för mat, spel etc.

Om du har frekventa cocktailpartier kanske du vill överväga en barvagn eller till och med en torr bar så att du inte behöver springa till köket mitt i evenemanget. Ett ljudsystem och underhållningscenter är must för musik eller filmfans. Ditt vardagsrum ska också vara en plats för avkoppling och familjetid. Klädda bitar som plyschsoffor och fåtöljer ger mysiga ställen att krypa ihop med en bok eller titta på en film.

Vardagsrumsmöbler Sittplatser är den största överväganden för alla vardagsrumsdesigner. En soffa eller sektionssoffa förankrar rummet, medan älskvärden fungerar bra som en huvuddel i mindre rum. Lägg till stolar för att skapa ett konversationsområde runt ett soffbord eller ottoman. Förvaring är också viktigt för ett väldesignat vardagsrum. Fristående eller inbyggda bokhyllor kan innehålla böcker, filmer och musik och visa uppskattade föremål, priser och familjefoton.

Idéer för vardagsrumsdekor Om du vill uppdatera ditt rum eller experimentera med trender kan små accentbitar som kuddar, kast och vaser vara prisvärda och låg risk vardagsrumsidéer. Försök med mönstrade kastkuddar för att ge din soffa ett nytt utseende eller lägg i en grafisk accentmatta över mattan eller en större matta.

Uttryck dig med konst och väggdekor. En salong eller gallerivägg är en populär inredningstrend som låter dig visa upp konst, personliga foton eller en mix. Eller om du vill göra ett konstnärligt uttalande, välj ett större konstverk för att stämma i rummet.

Vardagsrumsfärgscheman kan vara neutrala eller djärva. Om du vill använda en ljus färg men inte vill att den ska överväldiga rummet, överväg att göra en enda accentvägg i en stark nyans. Mattor är ett utmärkt sätt att lägga till mönster, färg och struktur i vardagsrummet. Förutom att göra utrymmet mysigare kan mattor och mattor också absorbera ljud – en nödvändighet i lägenheter eller i hem med högt i tak.

Eftersom vardagsrummet används för så många olika aktiviteter, vill du se till att du har rätt ljus för var och en av dem. När det gäller takbelysning är en ljuskrona eller pendellampa över huvudsitsområdet ett klassiskt val. Ett par vägglampor kan användas ovanför en öppen spis eller mantel för att markera konstverk och ge symmetri. Golv- och bordslampor lägger till extra ljus som behövs, som bredvid en lässtol eller på ett skrivbord.

Hur man dekorerar ett litet vardagsrum För små hem eller lägenheter tjänar vardagsrummet många syften. När som helst kan den fungera som matsal, hemmakontor eller gästrum. En konvertibel soffa är en liten vardagsrumsidé om du har täta hushållsbesök. Multifunktionsinredning, som en bagageutrymme som fungerar som förvaring och ett soffbord, kan också få ut det mesta av ett litet utrymme.

Decor Aid

Ditt vardagsrum ska vara ett utrymme som du är stolt över att dela med vänner och familj. Decor Aids talangfulla team av designers kan hjälpa dig att skapa ett vardagsrum som ger dig glädje och uttrycker din personliga stil. Teamet av heminredare har många års utbildning och erfarenhet och kan hjälpa till i alla storlekar av projekt, oavsett om du flyttar in i ett nytt hem och börjar från grunden eller bara behöver uppdatera en befintlig vardagsrumsdesign.

Låt Decor Aids inredningsarkitekter hjälpa dig med allt från att välja färgfärger, att arrangera och hänga konst, till möbelshopping, att hitta och hantera målare eller entreprenörer. Det är lätt att hitta vardagsrumsidéer och inspiration på Pinterest och andra webbplatser, men Decor Aid kan hjälpa dig att vidta åtgärder och göra ditt fantasivardagsrum till verklighet.

Grafisk konstgallerivägg

Galleri Wall Living Room

En gallerivägg lägger till färg i ett vardagsrum med modern inredning från mitten av århundradet. Via fromtherightbank.com

Modern vit sektion

Vit samtida vardagsrum

En vit sektionssoffa förankrar ett modernt och ljust vardagsrum i Connecticuts husrenovering.

Rustik sten spis

Rustikt vardagsrum

En sten spis surround är en populär rustik vardagsrum idé. Via Ball & Albanese / Lonny.co

Inbyggd bokhylla

Eklektiskt vitt vardagsrum

Inbyggda bokhyllor och en bagageutrymme som används som ett soffbord ger gott om förvaring i detta eklektiska vardagsrum. Via Bethany Nauert / domaine.com

Modern spis i stål

Vitt modernt vardagsrum

Reninredda möbler och en öppen spis i stål ger detta vardagsrum en modern kant. Via remodelista.com