Vardagsrumsfärgidéer

samtida vardagsrumsfärgidéer

Om du vill höja ditt vardagsrum med en ny färgfärg och letar efter idéer till inredningsdesign, har du kommit till rätt ställe – eftersom vi har 9 fantastiska vardagsrumsfärgidéer för dig. En ny färgfärg ger ditt vardagsrum ett nytt liv, och vi vet alla hur stor skillnad färgfärgen gör.

Ditt vardagsrum är ett av de mest synliga och ofta använda utrymmena i ditt hem. Det är där du är värd för gäster och där du kan kanalisera din personlighet och smak till vänner och familj. Oavsett om du dras till en djärv, levande känsla av design eller något mer lugnande och minimalt, bör dina vardagsrumsfärgidéer vara unika för dig.

Det fantastiska med färg är att det är överkomligt och det är något du lätt kan göra själv, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ om du har en budget. Du kan välja något djärvt och ljust, något lugnt och samlat eller något helt oväntat. Oavsett vad du tänker på, ta en titt på dessa 9 fantastiska idéer för en DIY make-up i vardagsrumsfärg.

Bli inspirerad av dessa smarta vardagsrumsfärgidéer som enkelt hjälper dig att förvandla ett av de viktigaste rummen i ditt hus.

Måla en väggmålning

modern väggmålning vardagsrum måla idéer

Att måla en väggmålning på din vägg är ett bra sätt att uppdatera ditt vardagsrumsfärgjobb med något lite annorlunda. Om du redan har din egen design, replikera den på din vägg eller be en konstnär att komma på något. Om det finns ett visst konstverk du gillar, kan du basera din väggmålning kring det, eller så kan du till och med få ett foto du tog replikerat i färg.

Möjligheterna är oändliga. Låt väggmålningen spegla din personlighet, så om du gillar serietidningar, varför inte ha en serietidning målad på din vägg? Eller en jätte enhörning? Oavsett vad du väljer, se till att väggmålningen överensstämmer med resten av rummet och att den inte ser fel ut – du vill inte att den ska bli kontaktpunkten för ditt rum av fel skäl.

Geometriska former

geometriska vardagsrumsfärgidéer

Geometrisk vardagsrumsfärg är allt ilska för tillfället. Från en funktionsvägg med djärva geometriska färgblock till en subtil grå och vit Tetris-atmosfär; geometriska vardagsrumsfärgidéer exploderar på scenen. Populära vardagsrumsfärger för geometriska färgdesigner är grå och vitt, pastell och kontrasterande ljus.

Din design behöver inte vara högljudd; det kan vara subtila ljusgrå chevroner på en vit vägg eller några kompletterande nyanser målade i stora block. Om du vill att din design verkligen ska göra lite ljud, prova djärva färger uppdelade med vita linjer. Ta dig tid att planera din design på papper innan du ens tänker på att få ut din pensel.

Färgblockering

guide för inredning av färgblock i vardagsrum

Färgblockering är ett utmärkt sätt att introducera moderna färgscheman för vardagsrumsdesign. Du kan introducera några ljusa färger på detta sätt, för att göra ditt utrymme mer livfullt, eller introducera kontrasterande djupa toner för en aning lyx. Du kan införa färgblock runt konst för att markera de bitar du har hängande på väggen.

Du kan färgblockera runt en kontaktpunkt i rummet, till exempel en valv eller en öppen spis. Eller så kan du till och med intressera dig för något mer vardagligt, som hyllor, belysning och till och med möbler. Detta behöver inte göras på uppenbara eller utmärkta sätt, du kan göra det med neutrala mindre aggressiva färger. Populära vardagsrumsfärger för färgblockering, allt från grått till rött brevlåda – ditt vardagsrum är din ostron.

Ombre väggar

ombre vardagsrumsfärgidéer

Om du tänker ”moderna färgscheman för vardagsrum”, kan ombre vara svaret. Precis som med ombrehår, eller ombre-kakadekor, börjar ombre vardagsrumsfärg med en färg och bleknar in i nästa, och nästa och så vidare. Det finns några sätt du kan gå med detta, du kan välja två färger och blekna från mörk längst ner och ljus överst – säg rosa till vitt?

Eller så kan du välja flera färger och blekna från den ena till den andra – kanske mer av en solnedgångstemning? Det kan verka som att dina idéer om vardagsrumsfärg kan vara möjliga att uppnå, men med lite tanke och planering kan du uppnå det ombre-utseende som gör att du köper vardagsrumsfärg. Dela upp din vägg, välj dina färger och se till att du blandar övergången mellan färgerna väl. Enkelt, eller hur?

Ljusa färger

ljusa vardagsrumsfärgidéer

Brights är alltid populära vardagsrumsfärger. Glada toner gör underverk för att lysa upp ett tråkigt utrymme och skapa en mer lekfull atmosfär. Vardagsrumsfärg behöver inte vara neutral och inoffensiv, det kan vara i ditt ansikte och högt.

Måla väggar i djärva toner och se till att du bryter upp färgen med kontrasterande möbler och golv. Blues och vita samlas för ett dramatiskt utseende och stänk av apelsin sammanför det hela.

Mörka färger

mörka vardagsrumsfärgidéer

När det gäller små färger i vardagsrumsfärg kan du bli förvånad över att ju mörkare de är, desto bättre kan de bara bli. Vi säger inte att måla alla väggar svart, men att måla en vägg i en mörk, lyxig färg kan få ditt rum att kännas större genom att lägga till djup.

Djärva ränder

randiga vardagsrumsfärgidéer

Djärva ränder lägger till en kontaktpunkt i ett rum och dyker upp överallt i vardagsrumsfärgidéer. Horisontella ränder hjälper till att få en vägg att se bredare ut, medan en vertikal rand gör att den verkar längre.

Om du har konst, varför inte välja en stor rand längs väggen för att hänga din konst i? Använd en kontrasterande vardagsrumsfärg för att detta verkligen ska få det att popa.

Feature Wall

accent vägg vardagsrum måla idéer

Du kanske tror att en funktionsvägg låter som en gammaldags idé men tänk igen. Borta är 90-talets stenciler och de populära vardagsrumsfärgerna magnolia och mocka. En funktionsvägg kan vara hög och stolt och innehålla någon av vardagsrumsfärgidéerna på vår lista.

Funktionsväggar drar ögat till dem, så placera en i motsatta änden av ett rum så att rummet ser längre ut eller använd dem för att dra uppmärksamhet från något du försöker dölja.

Vit, vit, vit

vita vardagsrumsidéer

Vit bör vara högst upp på listan över små färger i vardagsrumsfärg. Vit gör att även de minsta rummen ser rymliga ut. Medan vit vardagsrumsfärg faktiskt inte får ditt rum att se större ut, hjälper det verkligen ditt rum att se större ut. När ett rum är vitt målat blir det svårare för ögat att dechiffrera var en vägg slutar, och en annan vägg börjar, vilket gör att rummet ser större ut än det är.

Vit är också utmärkt för att reflektera ljus, vilket också hjälper till att göra rum mer stora. Se bara till att du lägger till lite färg med tillbehör så att ditt utrymme inte börjar se kliniskt ut.

Accentvägg

vardagsrum färg färger accent vägg idéer

Om du dras till en djärv nyans som kan överväldiga ett rum om den används på alla väggar, är en accentvägg ett bra alternativ när du överväger de bästa idéerna i vardagsrumsfärg för att lägga till omedelbar färg och skapa en dramatisk kontaktpunkt i vilket rum som helst.

De bästa accentväggarna markerar arkitektoniska element eller markerar en väl bedömd samling av konstverk. Plus att en accentvägg inte behöver begränsas till en solid nyans, eftersom du kan skapa mönster som kan knyta samman ett rums färger briljant.

Kontrasterat tak

vardagsrum färg färger tak

Vi slår vad om att du aldrig tänkt på att uppdatera ditt tak när du överväger vardagsrumsfärgidéer som en ofta förbises yta. Genom att måla en uttalande nyans över huvudet kan du enkelt göra varje rum mer dynamiskt genom att kontrastera det med dina väggar för den ultimata effekten.

Om det är för skrämmande att begå ett djärvt tonat tak, gå en mjukare väg och överväga en mer subtil, nykterande nyans. Eller så kan du lysa upp ett helt vitt rum med en levande, hypereffektiv färg. Men om ditt tak är lågt är lågt, gå efter en lugnande ton som pulvergrå eller blå för att få dem att se högre ut genom att lura ögat att tro att utrymmet är större än det egentligen är.

Målade golv

vardagsrum färg färger golv

När du överväger minnesvärda vardagsrumsfärgidéer, kan du ibland tänka utanför lådan för oväntade men spännande resultat göra ditt hem unikt. Har du trä- eller betonggolv som kan använda en billig uppdatering? Varför inte måla dina golv med populära vardagsrumsfärger så att de verkligen sticker ut?

Att måla dina golv kan öppna oändliga, inspirerande designmöjligheter, särskilt när du väljer en färg som inte är en standardneutral om du bestämmer dig för att måla eller fläcka dina betonggolv med populära vardagsrumsfärger. När det gäller idéer för vardagsrumsfärg kan en djärv, solid färg eller energigivande vit göra underverk. Du kan också framkalla känslan av att slå svarta och vita rutor med en två färgkombinationer för vardagsrum. Betonggolv kan också se mer sofistikerade ut med ett glansigt lager epoxi som också kommer att fungera för att reflektera ljus i ett rum. Du kan också fläcka betong för att subtilt imitera utseendet på textursten eller marmor för en imponerande och mer naturlig känsla.

Som du kan se finns det effektiva sätt att lägga till mer personlighet i ditt vardagsrum med ett enkelt lager färg. Måla är ett prisvärt, mångsidigt medium som enkelt kan höja din övergripande inställning till inredning utan att sträcka ut din budget.

Oavsett om du bor i en liten lägenhet eller ett stort hem, är det troligen troligt att ditt vardagsrum är ett av de största och mest utmanande rummen du måste dekorera. Innan du börjar handla möbler, glöm inte att tänka på rummets grundläggande designfunktion: dina väggar. Välja färgfärg kan hjälpa dig att ställa in tonen i hela ditt vardagsrum medan du påverkar varje element från belysning till hur du installerar ditt konstverk. Tur för dig, det finns ingen fel eller rätt färg när det gäller idéer till vardagsrumsfärg. Och med varje färg finns det en rad nyanser att tänka på, så att du kan höja rumsstämningen och energin. Till exempel kan du välja en intensiv grön för att göra ett uttalande eller prova en subtil, vattnig rosa för en dämpad, lugnande och lugn look.

När du väljer en vardagsrumsfärg för att definiera utrymmet är det absolut nödvändigt att studera hur mycket naturligt ljus rummet får hela dagen och tänka på olika ljuskällor. Naturlig, fluorescerande och glödande belysning kan förändra utseendet på dina målade väggar, varför det är viktigt att se hur färgen kommer att läsa i ditt utrymme innan du börjar måla.

När du har begränsat färgfärgerna måste du sedan överväga hur och var du bäst kan använda den. Ta ett experimentellt tillvägagångssätt och överväga att måla oväntade detaljer som lister och trim, eller som vi noterade ditt tak. För ett projekt av oss i Los Angeles, inredningsdesigner Décor Aid Lilly M. målade vår kunds tak en lysande metallisk guldton, den optiska svarta trimmen och höll väggarna klassiskt vita för att skapa en strålande aura genom hela sitt öppna utrymme. Färgens glansiga glans tog utseendet till en annan nivå samtidigt som man punkterade rummet. Dess högglansiga yta tillför direkt drama, medan det skulle vara bäst att spara i avslappnade rum om det var en matt eller halvblank färg.

Husfärgsexperter håller ett öga på nya färgtrender och tar inspiration och ledtrådar från konst- och modevärlden, popkulturen och arkitektoniska industrin, bland andra källor.

Bilder via Pinterest