Vardagsrumsinredning

bästa trender för vardagsrumsinredning 2019

Är året året för att byta in din vardagsrumsdekor? Om så är fallet har vi sammanställt en lista med över 20 vardagsrumsinredningsidéer som våra dekoratörer tror att du kommer att hitta oändlig inspiration från. Oavsett om du gillar en grundligt modern vardagsrumsdesign eller om du vill ha något lite mer traditionellt. vi har täckt dig.

Från enkla vardagsrumsdesigner till abstrakta och intressanta idéer för vardagsrumsdekor, alla tips och tips du behöver för att höja ditt vardagsrum till nästa nivå, är här för dig att ta in.

Avsnitt Space

stort vardagsrum inredning 2019

Dela upp ditt vardagsrum med möbler för att skapa ett multifunktionellt och multi-aspekt vardagsrum. Vardagsrumsinredning handlar om att utnyttja det utrymme du har tillgängligt på bästa sätt (vare sig det är litet eller stort) och att dela upp utrymmet med möbler är ett utmärkt sätt att göra detta.

Ett soffbord i glas ovanpå en matta, en kokongstol mitt i en soffa och ett par bekväma stolar ger en perfekt sittgrupp och stänger utrymmet från din matplats, lekplats eller arbetsplats. Vardagsrumsdekor handlar om funktionalitet och flöde, och att dela upp ditt utrymme är ett smart sätt att uppnå båda, på ett subtilt sätt.

Kompakta sidobord

små sidobord vardagsrumsinredning 2019

Kompakta sidobord är utmärkta för att frigöra utrymme i ett vardagsrum samtidigt som du får yta och funktionalitet du behöver. Metaller är mycket i just nu, och vi ser att mycket guld, silver och brons bearbetas i designen, liksom intressanta geometriska former.

Sidobord med glasramar i metallramar gör underverk när det gäller att öppna utrymme i ditt vardagsrum. Dubbla sidobord och soffkonsoler gör att du kan dike tjocka möbler som bokhyllor och skänk till förmån för något modernt och praktiskt.

Häckande bord

vardagsrumsinredning 2019 bord

Vi behöver inte berätta om fördelarna med kapslingstabeller – den hemliga platsbesparingen talar för sig själv. Tre bord tar plats för ett, men så snart du har gäster runt finns det mer än tillräckligt med yta för koppar kaffe och glas vin. Våra favoritstilar just nu är cirkulära bord med metallramar, och vi har sett några sexkantiga häckningsbord som också fångade vårt öga.

För supermodern vardagsrumsdekoration, vad sägs om ankabord i antracit med en subtil nyans för att verkligen öppna ditt vardagsrumsinredning?

Enstaka konsolbord

konsolbord vardagsrumsinredning 2019

Om din vardagsrumsdesign inte är komplett utan en original möbel för att göra ett uttalande, gör det sedan med ett djärvt konsolbord. Vi kan inte få nog av designen från Hervé Van der Straeten – hans användning av brons är som inget annat vi har sett, och hans bitar är verkligen häpnadsväckande.

Om din budget i vardagsrumsdekorationen inte riktigt sträcker sig till en bit Hervé, håll ögonen öppna för konsolbord med rena, skarpa linjer, som hjälper till att föra abstraktet till vardagen.  

Klipp ut soffan

klassisk vardagsrumsinredning 2019

En av de största förändringarna i inredningsutvecklingen är att du inte behöver följa traditionen och ha en soffa i ditt vardagsrum som alla andra gör. Var djärv, var annorlunda. Söm den klassiska soffan och välj något annat, som bänkplatser, en grupp bekväma stolar eller en schäslong eller en soffa.

En elegant soffa kommer att ge din vardagsrumsdesign en kunglig känsla, medan en uppsättning bekväma stolar hjälper ditt vardagsrumsinredning att vara mer intimt och mysigt. Låt dina stolar vara centrerade runt ett soffbord för att markera ditt vardagsrum, medan bänkplatser är perfekta för att slappa, eller om du inte är välsignad med gott om plats.

Sammetsklädsel

sammet vardagsrum inredning 2019

Vi vet att vi fortsätter med det, men ärligt talat är returmjukklädsel värt att prata om. Det finns inget du inte kan klädda i sammet; från soffor till fåtöljer, ottomaner, kuddar och gardiner finns det inget som inte ser fantastiskt ut i sammet.

Det är plysch och det är lyxigt och det ger ett djup till din vardagsrumsinredning som inget annat tyg gör. Vi vet alla att juveltoner är i just nu och sammet lämpar sig perfekt för en stark nyans – påfågelblå och bränd orange finns ovanpå våra vardagsrumsdesignlistor just nu.

Maximalism

maximal vardagsrumsinredning 2019

Minimalism är ute och maximalism är in; om bara ytor, ett dämpat färgschema och begränsad personlighet inte var något för dig, har du tur. Maximalism sveper genom vardagsrumsinredning som aldrig tidigare – tänk mysigt och dekadent för din vardagsrumsdekor och använd den som en möjlighet att visa upp omhuldade skatter medan du framkallar studsar din personlighet i hela vardagsrummet.

Var inte blyg med den här stilen; sammanstötningsmönster, utskrifter och färger så att de smälter samman för en look som bara kan beskrivas som ”mer är mer.”

Off-Kilter-skala

vardagsrumsinredning 2019 skala

Förvirra sinnena och testa inredningsgränserna genom att ignorera de trötta skalreglerna i din vardagsrumsdesign. Tips för inredningsdesign för ett vardagsrum skulle vanligtvis berätta att ju större ditt rum är, desto större möbler det rymmer och ju mindre ditt rum, desto mindre imponerande ska dina bitar vara.

Det är dags att prova något annat. Ta med överdimensionerade lampor, små soffor, stora stolar, mini-häckningsbord och imponerande ljusarmaturer – blanda ihop dem och låt inte dina vardagsrumsdekorationer sitta fast i att betjäna det förflutna.

Sittplatser i salongstil

vardagsrumsinredning i salongstil 2019

En salong var alltid den plats där underhållande gjordes, och om du är en social fjäril, så är sittplatser i salongstil en bra riktning att tänka på. En soffa och stolar ordnade runt ett bord garanterar det bästa sociala underhållningsutrymmet som vardagsrumsinredning kan uppnå.

Om du har gott om plats i vardagsrummet kan du lägga till ett mindre bord med ett par stolar ordnade runt det i en annan del av rummet. Traditionellt hade salongplatser varit en matchande uppsättning, men vi föreslår att du introducerar olika färger och stilar av möbler, samtidigt som du skapar en välbedömd salongkänsla för en mer eklektisk vardagsrumsinredning.

Vägglampor och lampor

vardagsrumsinredning 2019 vägglampor

Du kanske har trott att vägglampor och lampor var ett minne blott i vardagsrumsinredning, men våra inredningsarkitekter rapporterar fortlöpande om nya eftertraktade stilar och våra kunder fortsätter att be om ljusalternativ som tar minst matplats. Vägglampor och lampor är tillbaka i full kraft; från moderna mattfinisher till överdimensionerade svängarmar till art deco-inspirerad belysning och dubbla lampor, belysningsalternativen tar en anmärkningsvärd annorlunda vändning.

Långt från att se gammaldags ut, är vägglampor ett smart och elegant tillägg för en vackert realiserad vardagsrumsdesign, vilket ger en traditionell men ändå oväntat modern twist på ditt vardagsrumsbelysning. Metaller har starkt här och ser bra ut mot blanka ytor.

Unik schäslong

en unik schäslong vardagsrumsinredning 2019

Nyckeln till dina mest sedda gemensamma utrymmen bör alltid vara att utforska vägar för att få dessa rum att känna sig unika. Gör ditt vardagsrumsinredning ännu mer minnesvärd och unik med en intressant formad schäslong som gör dubbla arbetsuppgifter samtidigt som du får en avundsvärd känsla av komfort och värme.

Lägg till en intressant mobil

eklektiskt vardagsrumsinredning 2019

Medan de inte har varit på modet någon gång finns det något spännande med de nya mobiler som våra inredningsarkitekter har sett på branschmässor över hela världen sedan de senaste åren. Och när det gäller rikt skiktad och vackert realiserad vardagsrumsdekor, kommer en uttalande siluett säkert att punktera ett rum.

Medan den grafiska mobilen som är markerad ovan är stor i skala kan du ta med i vilken storlek du än vill ha, bara se till att den flyter med resten av rummet istället för fungerar som en syn av distraktion.

Gå Tonal

tonal vardagsrumsinredning 2019

När det gäller inredningen i litet vardagsrum är att gå tonal ett utmärkt sätt att få området att se större ut, mer definierat och bäst av allt gör det att dekorera ditt vardagsrum mycket lättare eftersom det finns mindre utrymme för fel.

Med det sagt, se till att du väljer en färg som är tidlös och en som du ser dig själv beundra länge och para ihop den med färger relativt nära på färghjulet för ett rikt och dynamiskt vardagsrum.

Få Moody

Moody vardagsrumsinredning 2019

Lägg till lite grov sofistikering i din vardagsrumsdekor genom att införa mörkare nyanser som är lättare att hålla rena och välja mer intim, mörkare belysning för att hålla känslan mysig och lyxig.

Skapa juxtapositions

blandat vardagsrumsinredning 2019

Lägg märke till hur rummet som presenterades här, även om det var fullt av möbler i olika tryck och mönster, skulle bli lite smutsigt på grund av dess mycket snäva färgredigering utan att den stora abstrakta målningen förankrade den.

Och eftersom allt inte behöver matcha, skapa en diversifierad vardagsrumsinredning genom att leka med motsatser och olika element för att få rummet att popa. Vi älskar att konstverket också lyfter fram hur traditionella möblerna är snarare än att spela ner allt.

Hoppa över soffbordet

vardagsrumsinredning 2019 idéer

Om du har lite utrymme eller är på jakt efter en helt unik väg till vackert realiserad vardagsrumsdekor, vem säger att du måste ha ett vanligt soffbord?

Eftersom ovanliga vardagsrumsdekorationer ofta gör det mest minnesvärda av utrymmen, hoppa över på det nödvändiga soffbordet och välj ett smart alternativ som en lättrörlig ottoman med gott om extra förvaring gömd i den.

Lägg till en unik skärm

vardagsrum inredning 2019 speglar

Nu vet du förmodligen att varje rum kan dra nytta av speglar eftersom de gör att ett rum omedelbart känns större, ljusare och mer glamoröst. Men när det gäller en elegant vardagsrumsdesign, föreslår våra inredningsarkitekter att man köper unika speglar som gör att rummet sticker ut.

Från speglade fönsterluckor till en speglad skärm, det finns gott om unika speglar du kan ta med som kan skryta med en unik känsla om dem.

Layer Away

lager vardagsrumsinredning 2019

Visst, inredningen i vardagsrummet på bilden ovan är lite svårhänt och upptagen, men det finns något att säga om den avundsvärda harmoni som infunderas hela tiden för att notera.

När det gäller att skapa ett frodigt vardagsrum som känns varmt och inbjudande, avvika från den styvhet som ofta finns i utställningslokaler och skapa lager av inredning och inredning för ett verkligt levt utseende.

Memphis Styling

eleganta möbeltrender 2019

Lägg till en känsla av varm maximalism i din vardagsrumsdesign genom att ta ledtrådar från den evigt charmiga Memphis-era designrörelsen som blev populär under 80-talets maximalism.

Tänk lekfulla silhuetter, överdriven färg och abstrakta tryck och mönster i små doser för att framkalla en liknande stämning och känsla av spel. Kom bara ihåg att hålla det så modernt och avskalat som möjligt för att undvika att ditt vardagsrum lossnar som inspirerat av en Taco Bell.

Blanda från rum till rum

bästa solid tonala tapet 2019

När det gäller oklanderlig vardagsrumsdekor, tänk också utanför rummet. Om du kan se inuti ditt vardagsrum från andra områden i ditt hem, tänk på hur de arbetar med varandra när det gäller design och styling för att hålla flödet konsekvent.

Täck över ditt tak

entrédekorationsidéer 2019 tak

För en ny vardagsrumsdesign som ingen annan kommer att ha, tänk på att inte bara täcka eller måla dina väggar utan tänka på vad du kan göra för att ditt tak ska göra ett uttalande.

Från högblank emaljfärg till en grafisk väggbeklädnad finns det många intressanta vardagsrumsdekorationer att tänka på när du kartlägger din handlingsplan.

Speglar i massor

inredning i modern stil

Vi har sagt det tidigare och vi kommer att säga det igen, speglar är viktiga i alla rum, plus de kan köpas billigt för att starta. För en förhöjd vardagsrumsinredning som studsar med ljus, ta in så många unika speglade ytor som möjligt för högblank vardagens elegans samtidigt som rummet blir större.

Grafiska tryck

randiga vardagsrumsfärgidéer

Med minimalism som äntligen börjar tappa fart i inredningsvärlden, utforska eleganta sätt att lägga till välbehövligt visuellt intresse för din vardagsrumsdesign samtidigt som du gör den unik för ditt hem.

Vi gillar det faktum att vardagsrummet som visas ovan använder en serie tvåfärgade mönster intill varandra för att skapa ett rikt och stimulerande område som är fullt av personlighet och välbedömd elegans. Följ efter genom att hålla din färgpalett och tryckkombinationer exakta för konsistens och ha skalan i åtanke eftersom varje element ska vara harmoniskt med varandra, särskilt i ett litet vardagsrum.

Bilder via Pinterest