Vardagsrumsrenoveringsidéer

vardagsrumsrenoveringsidéer 2019

Om du vill uppdatera ditt hem 2019 delade Décor Aid-inredningsarkitekterna nyligen sina favoritrenoveringsidéer för vardagsrum för att hjälpa oss att inspirera din nästa rumsuppdatering med förtroende och lätthet.

Om att höja ett av dina mest använda vanliga rum är en av dina nyårsdesignupplösningar, kommer du säkert att få massor av lockande inspirerande ledtrådar här med de bästa vardagsrumsrenoveringstrenderna för 2019, för att hålla din kreativa energi laddad.

Vardagsrumsrenoveringsidéer

Låt det se ut så stort som möjligt

hållbara vardagsrumsrenoveringsidéer

Om du har en stor grupp gemensamma rum att arbeta med föreslår våra renoveringsspecialister att du investerar i fördelaktiga byggtjänster för att området ska kännas mycket större än någonsin. Genom att öppna planlösningen och ta bort några väggar för att kombinera säga ditt vardagsrum och matrum tillsammans, med eller utan ditt kök, får du ditt hem att känna sig större och ljusare att starta.

Uppdatera var du anger

entré vardagsrum renovera idéer

För inspiration, gå in i ditt vardagsrum och undersök det första första intrycket som det ger och tänk på hur det får dig att känna dig tillsammans med vad du gillar, inte gillar och vill se istället.

Eftersom första intryck ofta görs inom några sekunder är det en utmärkt utgångspunkt när man överväger att bygga om vardagsrummet.

Uppdatera Windows och behandlingar

fönsterbehandling vardagsrum idéer

Eftersom fönsterbehandlingar är dyra investeringar som känns trötta över tid, överväga vad du vill se i deras ställe och välj en tidlös stil som de i rummet som visas ovan.

Genom att gå en mer klassisk väg får du mer användning av dina fönsterbehandlingar över tid och eftersom de är så viktiga i alla vardagsrum, desto mer elegant och strömlinjeformat desto bättre.

Lägg till stansade tennpaneler

tak vardagsrum renovera idéer

Lägg till en känsla av vardaglig glamour med ett lyxigt dekadent och dekorativt plåttak som gör ditt hem unikt samtidigt som det ökar återförsäljningsvärdet.

Du kan också använda tennpaneler för att skapa tonallekar i hela ditt vardagsrum som aldrig ser föråldrade ut på en accentvägg eller som en gräns.

Uppdatera din färgpalett

färgpalett vardagsrum renovera idéer

När det gäller viktiga vardagsrumsuppdateringsidéer, börja med en färgpalett som du instinktivt känner att du kommer att trivas med i många år framöver. Våra inredningsarkitekter föreslår att du väljer tidlösa neutraler och färgscheman som inte har mer än fyra färger.

Genom att börja med en tidlös neutral kan du gå i vilken designriktning som helst som känns rätt utan rädsla för att bli dikterad av ett visst system eller en viss stil.

Skapa utseendet på extra utrymme

spegel vardagsrum ombyggnad idéer

När det gäller vilket rum som helst, lönar det sig alltid att få det att se större ut än vad det egentligen är. Och när det gäller smarta vardagsrumsrenoveringsidéer finns det flera vägar som gör att ditt vardagsrum känns så stort som möjligt.

För att göra det, måla ditt tak vitt, ta med en stor matta och uttalande bitar som vackert detaljerade speglar eller en ljuskrona för att få den att känna sig större och desto mer minnesvärd. Speglar är också ett prisvärt och lättillgängligt alternativ som du enkelt kan stänga av när trender passerar. Dessutom kan du placera speglar på intressanta platser för att fungera som konversationsstartare som gör ditt hem ännu mer unikt för dig.

Vardagsrumsinredning uppdateringar

Skjutdörrar

dekorera guide vardagsrum ombygga idéer

Skjutbara innerdörrar är en av de bästa idéerna för en ombyggnad av vardagsrummet 2019 och med goda skäl. När de öppnas tar de mindre utrymme än din traditionella gångjärnsdörr och de får ditt utrymme att se renare och mer ”ihop”.

Traditionella dörrar ger dig ofta inte mycket designuttryck, men skjutdörrar är olika; de kan bli lite av en funktion, om du vill, eller smälta sömlöst in i bakgrunden. Ännu bättre när de är i glas så att ditt vardagsrum verkar större medan det inte blockerar något ljus.

Metalliska sidobord

vardagsrum ombygga idéer sidobord

Lätt flyttbara metalliska sidobord är ett utmärkt sätt att introducera reflekterande ytor med hög glans och glamour i alla vardagsrum. De är ett utmärkt sätt att få en slående inverkan på ett lyxigt sätt och de är också en viktig väg för att lägga till en touch av elegans och lyx till ett litet vardagsrumsrenovering, speciellt när du inte omformar hela rummet.

Glasstoppade eller marmorbelagda metalliska sidobord hjälper också till att förhindra att områden känns blockerade för ett mycket lättare utseende. Och bäst av allt, du kan enkelt köpa en billig en för en snabb vardagsrumsuppdatering.

70-talet Retroinspirerat

70-talet retro vardagsrum renovera idéer

Vid det här laget bör det inte bli någon överraskning att 70-talets retro-inspirerade Mid-Century Modern-stiltrend fortsätter att regera under 2019 eftersom den tidlösa designriktningen fortsätter att inspirera. Du kan gå ut på 70-talet för att få en riktigt retro känsla, eller bara lägga till några retro accenter och tillbehör till ditt vardagsrumsrenovering.

Välj en retromönstrad tapet och kombinera den med tillbehör och möbler som framkallar eran – komplettera utseendet med en vintage träskänk och lite orange eller grön sammetklädsel.

Sammetsklädsel

sammet vardagsrum renovera idéer

Ah, sammet, var skulle vi vara utan dig? Absolut inte 2019, det är säkert. Sammet släppte inte upp 2018 och det är inte på väg att förändras. Det är dekadent, det är lyxigt och det finns inget bättre tyg för klädsel än överdådig sammet.

Även om neutral sammet ger ett avgjort polerat utseende, kommer eleganta skimrande sammet juveltoner säkert att ge djupet och färgen till ditt vardagsrum och oavsett om du ska gå till en stor soffa och bekväma stolar, eller bara några kuddar för ett litet vardagsrum renovera, betrakta sammetstillverkning som en snygg tillvägagångssätt som är värt investeringen.

Blush Tones

blush tone vardagsrum ombygga idéer

Tänk på 2019 året för den lugnande och tidlösa rodnadstonen. De har trenderat under 2018 och de kommer att komma till sin rätt när vi går in i 2019.

Att fylla ett rum med flera rosa-rodna nyanser ger ett idiotsäkert alternativ till rikare färger som aldrig kommer att gå ur stil. Blush toner är slagkraftiga och mjuka samtidigt, men utan att någonsin vara ansträngande. Och våra inredningsarkitekter förväntar sig att fler och fler rodna toner dyker upp i många ombyggnadstrender i vardagsrummet 2019.

Biophilia

eleganta vardagsrumsrenoveringsidéer

Biophilia betyder i huvudsak att ”föra utsidan in.” Vardagsrumsrenoveringsidéer 2019 är fulla av inspirerande hyllningar till naturen och naturen. Oavsett om det här är med hjälp av ett naturligt material, en jordnära ton eller att föra in växtliv i ditt vardagsrum, kommer biophilia säkert att påverka.

Välj naturliga, hållbara tyger och möbler för att omfamna skönheten i den naturliga världen. Du kan också behärska trenden billigt genom att ta med lättskötta växter som också kommer att arbeta för att rena luften i ditt vardagsrum medan du laddar energin.

Jordnära toner

jord ton vardagsrum ombygga idéer

Jordiska toner kunde inte se bättre ut för en livsförbättrande vardagsrumsrenovering. De är mjuka, varma, tröstande och mysiga och inget rum lämpar sig bättre för det än vardagsrummet. Höstliga nyanser – bruna, gröna, apelsiner, purpur och röda kommer tillsammans tillsammans med neutrala för att skapa en höstlig fantasi av en oas.

Ju mer naturligt och jordnära du kan gå, desto bättre gör du en välkommen paus från de kyliga tonerna från det förflutna medan du är minimal i andan för att skapa den perfekta utgångspunkten när du startar en vardagsrumsuppdatering.

Geometriska mönster

färgglada vardagsrumsrenoveringsidéer

Geometriska mönster är ett utmärkt sätt att få in ett tidlöst uttalandemönster i vilket rum som helst i ditt hem – tapeter, mattor, speglar, konst, tryck och möbler viker alla och omfamnar den geometriska trenden. Tydligt, diskret, djärvt eller subtilt, geometriskt mönster fungerar bra i stora och små vardagsrumsmodeller.

Metalliska accenter i geometriska tapeter är också en säker väg för att skapa fantastiska funktionsväggar, tillsammans med en kontrasterande geometrisk matta för en sammanställning av lysande mönster.

Lugnande pastelltoner

pastell vardagsrum renovera idéer

Denna trend är super lugnande; de är djärvare än pastelltoner, vilket ger dig en extra nivå av djup och färg till ditt vardagsrumsrenoveringsidéer. Använd flera sminkfärger i ett rum, uppdelat med lite vitt eller ljusneutralt, för ett utsökt vardagsrum.

Apelsiner, pinks, greener och blues kombineras för att hjälpa dig att skapa ett vardagsrum som är djärvt original utan att bli tungt eller slipande.

Blommiga tapeter

blommor tapet vardagsrum ombygga idéer

Vem andra är nöjda med att se blommiga tapeter göra en comeback? Vi började bli oroliga över att vi inte någonsin skulle se det igen tack vare dagens klimat för spartansk interiör och avskild design. Ju djärvare desto bättre när det gäller blommiga tapeter för ditt vardagsrumsrenovering.

Var inte undan blommig tapet om du letar efter små vardagsrumsrenoveringsidéer, eftersom det finns snygga tapeter tillgängliga för att göra varje vardagsrumsrenovering mer levande medan du lånar ut personligheten.

Djup, mörk färg

mörk färg vardagsrum renovera idéer

Vi ser fler och fler mörkare färger dyker upp i vardagsrumsdesignen och på ett oändligt inspirerande sätt. Inte bara ett blankt svart eller bläckblått tillbehör här och där, men expansiva väggar målade i djupa, kraftfulla färger.

Vi tycker om hur dessa mörka färger har förmågan att vara överraskande mjuka och tröstande, samtidigt som de är kraftfulla och aggressiva. Dessutom ger mörka väggar en fantastisk kontrast till vita möbler och mönster.

Hållbarhet

hållbara vardagsrumsrenoveringsidéer

Hållbarhet är högst upp på listan när det gäller vardagsrumsrenoveringsidéer 2019 och med goda skäl. Våra kunder är mer och mer oroade över var material och produkter kommer ifrån, hur de tillverkas och vilken inverkan dessa processer har på miljön. Ju mer du fokuserar på hållbarhet, desto mindre negativ påverkan kommer du att lägga till miljön.

Det betyder inte bara att du väljer varor som kommer från hållbart, utan att noggrant välja var du köper dina möbler och tänka på vilka typer av shoppingupplevelser och handgjorda föremål du vill ha för dig i framtiden.

Memphis Design

vardagsrum renovera idéer memphis

Återkomsten av ljus, grafisk och ofta lekfull Memphis-design är något som våra inredningsarkitekter var mycket glada att se i vardagsrumsrenoveringstrender, eftersom det sedan länge har glömts bort sedan 80-talet. Vi är angelägna om att se de primära färgerna, de grafiska formerna och de släta linjerna i Memphis-designen explodera vilket gör ett tydligt märke när det gäller vardagsrumsrenoveringsidéer 2019.

På grund av tiderna är färgglada nyanser och fascinerande former perfekt för både stora och små vardagsrumsmodeller. Lägg till en känsla av upprörd personlighet med Memphis-inspirerade fynd som gör ditt hem ännu mer unikt.

Maximalistisk konst

minimal konst vardagsrum renovera idéer

2019 kommer att bli året för maximalistisk konst och vi ser fram emot att se det mer och mer i moderna vardagsrumsrenoveringstrender. Föreställ dig ljusa färger och mönster och storskalig konst. Grafisk konst som täcker en hel vägg skulle ha ansetts invasiv och påträngande tidigare, men inte längre med denna trend.

Bli djärv och ta med konversationsstartande konstverk som låter ditt vardagsrum omforma idéer till en nödvändig känsla av originalitet och personlighet.

Juveltoner

juvel ton vardagsrum renovera idéer

Vi älskar en juvelton lika mycket som nästa person och var är det bättre att installera juveltoner än i ditt vardagsrum? Juveltoner har en fast plats i vardagsrumsrenoveringstrenderna 2019 och med goda skäl. De lägger till en touch av lyx till alla rum och de har den enastående andan som gör att du känner dig tröst, mysig och kokos, även i en traditionellt svalare färg.

De passar också bra med nästan vilken designstil som helst, från det rustika till det minimala.

Akryl kaffebord

vardagsrum ombygga idéer soffbord

Akrylmöbler ger ditt vardagsrum den praktiska funktionaliteten det behöver, utan att konsumera det visuella utrymme du har tillgängligt. Ett soffbord av akryl passar fint i en liten vardagsrumsrenovering – det klara materialet öppnar ditt rum och gör att utrymmet känns mindre rörigt.

Om du vill att ditt utrymme ska kännas mindre upptagen är akrylbord en bra väg för att få ditt vardagsrum att känna sig större och ljusare än det är.

Bilder via Pinterest