Varför ska du måla mörka accentväggar

mörk källarfärgpalett

Eftersom vi har märkt en kraftig ökning av våra inredningsarkitekter som föreslår mörka accentväggar från projekt till projekt, har vi betraktat de bästa vägarna för att bli djärva när vi letar efter snabba rum, plocka upp mig för att ge ett besök i ditt hem.

Från tråkiga rum utan arkitektoniska detaljer till att ta reda på exakt var man ska njuta av mörka accentväggar, vi har alla dina frågor täckta för att hjälpa dig att spruta lite drama i alla rum samtidigt som du undviker dyra designfel.

Ska accentväggarna vara ljusare eller mörkare?

mörkgröna köketrender

I vanliga områden med hög trafik som kök, gör mörka accentväggar till geniala alternativ eftersom de är lättare att hålla rena och kräver mindre krångel runt. Lägg märke till hur de flaskgröna väggarna lånar ut denna bondgårdinspirerade kökspolish och en gammaldags inbjudande anda samtidigt som utrymmet ser större och ljusare ut genom att måla väggarna runt fönstren för att betona rummen naturligt ljus.

Kommer mörka accentväggar att få ett rum att se större eller mindre ut?

dramatiska accentväggstrender

Som rummet ovan illustrerar, om du är blyg mot konsekvent dagsljus, är alla vita väggar säkra på att ett rum blir tråkigt och intetsägande eftersom ljusa färger aldrig kommer att kunna lysa upp mörkare rum. Använd istället mörka accentväggar för att få ett rum att känna sig tillsammans och mysigt istället för kallt och tråkigt och kom ihåg att ta med speglar och reflekterande ytor för att studsa ljuset du får från hörn till hörn.

Vilken vägg ska du använda för en accentvägg?

mörkgröna accentväggar

En smart allmän tumregel för mörka accentväggar är att skapa en slående kontrast mellan väggen du först ser när du går in och de andra ytorna eftersom det är den bästa väggen att täcka. Det kan vara en vägg som har unika arkitektoniska särdrag, eller så kan den vara så enkel som ankerväggen bakom en säng eller öppen spis. Oavsett vilken vägg du väljer, se till att den inte går förlorad i mixen eftersom det här är en trend för heminredning som handlar om påverkan.

Vad ska du göra med trimfärger?

accentväggfärgstrender

Underskatta inte den förföriska styrkan hos mörka accentväggar när du vill experimentera med edgier inredningsrörelser som du enkelt kan införliva i ditt hem. För trim och dekorativa detaljer föreslår vi att du går klassiskt med ljusa nyanser för att bryta upp det ibland tunga utseendet på en mörk vägg medan du arbetar för att betona den rika tonen.

Hur undviker du en maskulin, tung look?

mörk accentvägg trend

Genom att kombinera mörka accentväggar av naturligt trä med ännu humörigare tillverkningar, spelar denna master-svit allvarliga designrisker mot lugnande neutraler för precis rätt balans. För liknande resultat och för att undvika att replikera en pojkklubb i ditt hem, överväga blandningar som ger ett rum en könsneutral atmosfär, eftersom du vill behålla en bekväm anda snarare än en som är täppt och tät.

Bilder via Pinterest