Varma mysiga vardagsrumsidéer

bekvämt vardagsrum kasta filt

Att ha ett noggrant, väl utformat utrymme är en viktig del av att njuta av den plats du ringer hem. Men ett hem borde vara mer än väl utformat; ditt utrymme ska vara bekvämt och skräddarsytt efter dina behov. Om du letar efter några sätt att lägga till allvarlig komfort i ditt vardagsrum har våra seniordesigners dessa tips för ett varmt och mysigt vardagsrum.

Ta upp dina fötter

bekvämt vardagsrum ottoman

Det finns inget som att sätta upp fötterna i slutet av dagen. Och om du letar efter en plats att luta dig tillbaka, överväga att byta ut ditt soffbord mot en ottoman. Lägg till en bricka, i korallböcker och knick-knacks, och din osmann kommer att fungera som ett soffbord.

Bild via West Elm

Lägg till en stötfångare

bekvämt vardagsrum stötfångarsoffa

Om en ottoman inte räcker för att sparka tillbaka, överväga att lägga till en stötfångare i din sektion. Det lägger till extra sittplatser i ditt vardagsrum, utan större delen av ett extra armstöd. För att upprätthålla tydliga siktlinjer i denna Gramercy Park-lägenhet placerade vi en stötfångarsoffa i vardagsrummet. Det är utmärkt för att sparka tillbaka och koppla av, samtidigt som rummet bibehålls eleganta, funktionalistiska estetik.

Extra kuddar

bekväma vardagsrumskuddar

En soffa ska aldrig vara utan kuddar. Den traditionella designstandarden är att placera två kuddar på vardera sidan om soffan, men vi kommer inte hålla den mot dig om du bestämmer dig för att stapla på några fler.

Bild via Jonathan Adler

Kasta filtar

bekvämt vardagsrum kasta filt

Om du letar efter sätt att göra ditt vardagsrum bekvämare, överväga att lägga i några nya kastfiltar. Byt ut dina kastfiltar säsongsmässigt så att du kan krypa ihop med en bekväm filt året runt. Under vintermånaderna älskar vi detta fuskpälskast från Holly Hunt.

Områdesmatta

bekvämt vardagsrumsmatta

Bekvämligheten i hemmet ska sträcka sig bortom soffan. Och det finns inget bättre sätt att göra ditt hem bekvämare än att lägga till några mattor. Du behöver inte gå till 70-talsstensmattor, men överväga en områdesmatta med viskostyg eller annat material med hög hög. Denna högglansiga matta från ABC Home är det perfekta exemplet på hur man balanserar elegant och bekvämt.

Bekväm belysning

bekväm vardagsrumsbelysning

Ditt vardagsrum ska vara en plats där du kan varva ner i slutet av dagen. Och det är omöjligt att göra detta med ljusa, bländande ljus. Lägg till dimmer eller byt ut dina glödlampor så att du kan skapa en lugn och avkopplande atmosfär.

Bild via TRNK

Färger

bekväma vardagsrumsfärger

Att skapa ett rum där du kan koppla av och varva ner går utöver textur och material. Om du vill skapa ett riktigt bekvämt utrymme, överväga de färger som finns i ditt vardagsrum. Våra kunder i denna eleganta övergångslägenhet ville skapa ett mediarum som skulle vara perfekt för avveckling i slutet av dagen. Och för att kontrastera deras starkt upplysta formella rum målade vi rummet mörkblå.

C-tabeller

bekvämt vardagsrum c bord

Vilket roligt ligger det om du måste sitta upp varje gång du vill ta en bit? Om du gillar att luta dig tillbaka i soffan med en drink och lite snacks, är ett C-bord vägen att gå. Kort om ett matarrör är ett C-bord det bästa sättet att hålla din mat och dryck så nära munnen som möjligt.

Bild via CB2