Vik- och skjutdörrar

Har du någonsin lagt märke till hur mycket utrymme som krävs av massiva dörröppningar? Tänk också på att någon är på andra sidan och att du av misstag slår honom i ansiktet. Det finns en lösning på detta problem.

Vikbara dörrar behöver inte mycket utrymme. De öppnar i sidled liknande en skjutdörr, förutom att skjutdörrar används för allmänna utrymmen och områden. Vikbara dörrar är utmärkta för massivt trä eftersom det är ett hållbart och elegant material.

Vikbara dörrar kan anpassas individuellt till din stil. Oavsett om du föredrar trasigt glas eller massivt trä är dessa dörrar en bra idé för alla. Det bästa stället att ha dem installerade är i ditt hem i en passage eller vid köksentrén. De berikar din vardag med dekoration och funktionalitet. Dessa dörrar är också perfekta för de privata områdena i ditt hem, till exempel sovrum och badrum.

Du kan också få dessa fällbara dörrar spridda över ett stort rum. Detta kan göra livet mer praktiskt för dig. Även om du kan använda en skjutdörr för dessa större öppningar, kan en hopfällbar dörr ge stil i rummet. Dessutom är de tysta när de stänger och öppnar. Inga skrik eller repor.

Glidande glasdörrar släpper in så mycket dagsljus som möjligt under dagen och håller rummen svala efter öppningen. Dessutom behöver du inte oroa dig för att vinden stänger och skrämmer dig.

Om du vill kan du placera gardiner framför glasskjutdörrarna eftersom de bara fungerar på ett fönster. Gardinskenor monteras vanligtvis på ett standardavstånd från väggen, så du behöver inte oroa dig för att fastna i skenan.

Du kan ändra skjutdörrarna efter dina önskemål och justera dem. För interiörer är det bäst att bevara fasta eller frostade glasytor. För dem som leder till trädgården borde ett öppet eller normalt frostat glasfönster vara tillräckligt för att ljuset ska kunna komma in i ditt hem.

I denna moderna tid försöker vi spara så mycket utrymme som möjligt eller skapa illusionen av rymden. Dessa dörrar finns hos de flesta dörrtillverkare. Om du föredrar kan du enkelt få en anpassad dörr som passar ditt hem.