Vinlagring

Vinlagring är viktigt:

Lagring av vin med kylenheter är enkelt. Detta är också något du bör göra för att bevara din vinkollektion. Ofta känner människor inte till vikten av korrekt lagring av vin och hur det görs. Det finns inget substitut för vinlagring med adekvat vintemperatur. Detta kan endast uppnås genom en vinkällare eller en vinkällare med kylenhet.

Du kan lagra vin professionellt på externa lager:

Det enklaste och snabbaste sättet att lagra vin och svalt vin är att köpa en vinkällare. Vinkällare finns i butiker eller till och med online till överkomliga priser. I en vinkällare kan du inte bara lagra så många flaskor vin som det finns utrymme, utan också hålla ditt vin svalt och skyddat från solljus. Dessa enheter kan installeras i valfritt rum i huset, det behöver inte vara underjordiskt om det inte är i solen. När du har valt var du vill ha vincellen kan du bara ställa in den eller helt enkelt ställa in den. De flesta vinkällare ser mer ut som starka vinskåp som jag gillar.

Temperatur och ljus kan skada vinet mest. Den ideala källartemperaturen är mellan 7 och 13 grader Celsius. Längst upp på skalan mognar vinerna snabbare. Nyckeln är dock en konstant temperatur. Om alla andra faktorer är optimala kan det vara okej att lagra ditt vin vid mycket högre temperaturer när du sträcker, eftersom det är en konstant temperatur.

Om du inte har en källare i ditt hus, bör du använda norrläge väggar under trappan, ett välisolerat garage eller ett kolhål. Förvara en termometer i ditt förvaringsrum så att du kan kontrollera om det är konstant temperatur.

När du öppnar en flaska vin [http://www.winestoragerating.com/Articles/Wine_Storage_Cabinets.php] och konsumerar inte allt innehåll, du måste förvara det på en sval, torr plats. Sätt bara på korken så kan du lagra vinet i kylen i högst tre dagar.

Om du planerar att hålla vinet i mer än tre dagar istället för att bara korka det igen, lägg ett propp på flaskhattar. Sedan bör det ventileras för en längre lagringstid med en pump. Upplev talangens vinprovning.