Vita kök

Svart windsor stol i vitt kök

Januari handlar om nystart och ny början. Vi hoppar på vagnen och börjar vår egen rengöring, så att säga, för det nya året. Nej, det är inte den ökända årliga Goop-avgiften, utan en rengöring av paletten.

När det gäller design finns det ingen bättre renare än vit. Denna nyans ger en omedelbar dos av friskhet och lugn till alla utrymmen. Det är också en av våra favoritfärger för köksfärg, vilket passar bra till deras ordnade och arkitektoniska design. Många husägare bestämmer sig för att de vill ta itu med någon typ av hemrenovering under nyåret, och en köksrenovering är vanligtvis den första på listan. Men om det inte finns några kortrenoveringar i år är det snabbt och budgetvänligt att måla köksskåpen vitt som ger ditt utrymme en omedelbar lyft.

”Vitt är inte bara en designtrend, det är en väsentlig design”, säger kreativ chef för Benjamin Moore Ellen O’Neill, som nyligen tillkännagav Simply White som Årets färg 2016. Vi kunde inte komma överens mer. Vitt överträffar stilar och trender, så på det sättet har vi monterat tio fantastiska vita kök i en anda att starta 2016 med en ren skiffer.

Elegant och samtida

lackskåp samtida vitt kök

Detta luftiga kök med lackade Poliform-skåp har en luftig, industriell känsla. Formgivarna Tony Ingrao och Randy Kemper använde rostfritt stål för de nedre skåpen för att slipa designen, medan kristalliserade bänkskivor ger en modern glans. Från Architectural Digest.

Touch of Drama

vitt kök i blå och grå marmorplattor

De moderna vita köksskåpen i detta kök i Fontainebleau, Frankrike är den perfekta folien för dramatiska svarta accenter. Tack vare det öppna luftiga utrymmet känns en matt svart accentvägg dramatisk men inte ansträngande, och svarta och vita golvplattor ger en grafisk stans utan att se upptagen ut. I det här köket ger vitt andningsrum och en chans för ögonen att vila. Från Royal Roulotte.

Grays & Blues

snygga vita kök industriella träpallar

Låt dig inte luras. Dessa diamantplattor är faktiskt målade för att se marmoriserade ut för en look som är både lyxig men väldigt praktisk (det döljer smuts och slitmärken!). Den grå marmor bänkskivan, blå och vit backsplash och industriella armaturer kompenserar de skarpa vita skåpen. Från huset vackert.

Malibu Modern

tunnelbana kakel trä ö rustikt kök

Vita tak, golv och skåp kan enkelt skapa ett alienating, starkt kök. I Courteney Cox Malibu-hem använde designern Trip Haenisch vitt för att låta det omgivande landskapet prioriteras. Men i köket installerade han svala grå stengolv och vintage träpallar för att introducera jordfärger och värma upp den. Från Elle Decor.

Rustikt lantligt kök

vita köksgula pallar guld hänge lampor

Kan du tro att det här mysiga lantköket kommer från Ikea? Detta prisvärda utrymme får en personlig touch med ett antikt bageribord, vävda repkorgar och vintage barstolar. Svart injekteringsbruk i tunnelbanan ger en känsla av djup och struktur till den vita bakplattan. Från huset vackert.

Pop of Color

vit marmor köksö

Denna takvåning i Upper East Side, designad av Russell Groves, har ett öppet kök som är sofistikerat men ändå familjevänligt. Köksön och bänkskivorna är toppade med en Caesarstone-yta och motverkas av Knoll-barstolar av metall med ljusgula kuddar. Guldhänge i mitten av århundradet komplimangerar popgulet från stolarna och hjälper till att bryta upp det vita utrymmet. Från Elle Decor.

Cool & Clean

öppet hyllplan vitt kök trätak

Designen av denna lägenhet i Chicago inspirerades av vad varje Instagrammer gillar att kalla ”magisk timme”. En palett av dämpade gråtoner och neutraler kompletterar perfekt det mjuka ljuset som lockar utrymmet under timmen strax före solnedgången. Kolhänge och mörkt träverk ger maskulina men varma toner, medan en spegel reflekterar det stora ljuset och gör rummet ljusare. Från Elle Decor.

Organiska element

blå och vit rutig barstolar i köket

I fotografen Kelly Kleins hem i Palm Beach ger vit en tom duk för att visa sin samling köksvaror. Travar med skålar, tallrikar, koppar och glas ser snygga och organiserade ut på öppna hyllor, medan de snygga vita hyllorna och den vita väggfärgen förhindrar att den ser för rörig och upptagen ut. Ett trätak upprepar den naturliga, organiska atmosfären i rymden. Från Architectural Digest.

Feminint kök

helt vitt kök svart windsor barstolar

I textildesignern Caitlin Wilsons Portland-kök ger vitt en möjlighet att introducera andra djärva färger och mönster. En ljusrosa och blå persisk matta och blå rutig diskpall ger en lekfull, feminin kant till det rena vita utrymmet och en trä- och granitö passar sömlöst. Från MyDomaine.

Klassiskt vitt kök

I Bill och Giuliana Rancics radhus i Chicago var vit ett strategiskt val för att lysa upp det underbelysta utrymmet. Tjockadad Calacatta-marmor introducerar textur och drama, medan en trio av matt svart Windsor-avföring förankrar utrymmet och ger det ett klassiskt, tidlöst utseende. Från traditionellt hem.