Badrumsfärgfärger

bästa badrumsväggfärgfärger 2019

När det gäller att överväga de bästa badrumsfärgfärgerna för ditt hem är det förmodligen ett av de svåraste färgvalen du måste göra. Badrummet är ett rum som inte ofta betraktas som ett rum där inredningen är av största vikt. Det är ett rum som du är in och ut ur och spenderar så lite tid som möjligt inuti. Vi tycker att det borde förändras och att designfärger för badrumsfärg bör tas mer på allvar som ett designmoment.

För att bli inspirerad är här de bästa badrumsfärgfärgerna för 2019 enligt Décor Aid inredningsarkitekter.

Rosa Ombre-effekt

rosa ombre badrumsfärg färger

Skapa visuellt intresse utan att bli alltför snygg genom att gå efter en härlig ombre-effekt som får dina tak att se högre ut än vad de verkligen är. Ännu bättre om du väljer en spännande färg och buffar den för extra konsistens.

En dämpad rosa

rosa färger för badrumsfärg

Genom att gå till en dämpad, vattnig rosa badrumsväggfärg sparar du dig själv från att svänga för långt in i alltför sött sackarinområde medan du lyfter ut rummet med en klassisk nyans. Och som kontrast föreslår våra inredningsarkitekter att para ihop det med mer maskulina element för den styrka som behövs.

Kanel

kanel badrumsfärg färger

Väck dina badrumsväggfärgidéer till liv med en uppfriskande kanel nyans som gör den till en enastående funktion i ditt hem och förblir tidlös i överklagande på lång sikt. Ännu bättre är det faktum att det nästan fungerar som ett neutralt eftersom det passar så bra med alla typer av designelement.

Salviagrön

salvia gröna badrumsfärg färger

På samma sätt som en tenngrå passar en lugnande salvia grön bra med nästan varje designstil och alla badrumsmaterial och kommer aldrig att gå ur stil. Dessutom är det också bra för att dölja vardagligt slitage och fläckar utan att vara för djärvt att välja.

Tomatröd

röda badrumsfärgfärger

Använd ett pulserande rött för att ge ett badrum på en accentvägg för ökat djup och en levande känsla av lek. Och medan det finns massor av röda badrumsfärgidéer att välja mellan, föreslår vi att du väljer en med lite orange till den, eftersom dess överklagande kommer att förbli uppfriskande under kommande år.

Kungsblått

kungsblå badrumsfärgfärger

En kungsblå väggfärg på badrummet ger ett rikt och sofistikerat alternativ och fungerar bäst i större badrum eftersom det är så kraftfullt. Dessutom passar den bra med nästan vilken färg som helst, från tryck och mönster till mässing, glas och krom.

Skapa en stark kontrast

kontrasterande badrumsfärgfärger

Vem säger att idéer för badrumsfärg måste sträcka sig över hela ditt badrum? Låt dina tak se högre ut och håll ögat i rörelse genom att bara måla den övre halvan av dina badrumsväggar.

Detta kommer i sin tur också att hjälpa dig att engagera dig i en utmanande färg mycket lättare eftersom det inte tar över hela ditt badrum. Och med denna typ av applikation fungerar en mörk badrumsfärgfärg bäst.

Lila

lila färger för badrumsfärg

En ganska lugn och lugnande färg, en lugnande lila kommer aldrig att gå ur stil medan den förblir könsneutral och en oväntad färg eftersom du inte ser det för ofta i moderna hem. Och för att få utseendet rätt och hålla det tidlöst, föreslår våra inredningsarkitekter att vi ska ta en vattnig, subtil nyans av lila i kombination med vita armaturer och dekorativa element.

Tänk på The Ceiling

tak badrumsfärg färger

Ofta förbises eller helt försummat, kan ditt tak användas till din fördel för att ditt badrum ska se större och större ut än vad det verkligen är med en ny färgfärg. Speciellt om du väljer en rik och övertygande färg eller till och med en högblank metallic för att verkligen få den att popa.

Du kan till och med prova dig på ett grafiskt DIY-projekt genom att tejpa in olika segment för en op-art-inspirerad känsla som säkerställer att ditt badrum är unikt för dig samtidigt som du inspirerar gästerna och startar konversationer.

En mörk accentvägg

accent vägg badrumsfärg färger

En mörk accentvägg är ett utmärkt sätt att höja stämningen i ditt badrum utan att behöva lägga färg överallt. Och eftersom det är en enkel accentvägg kan du också enkelt uppdatera dina badrumsfärgidéer när trender och ditt humör förändras.

Du kan också vara mer vågad och lekfull med grafiska kontrasterande paneler eller ett uttalandemönster för extra visuell effekt.

Matte svart

svart badrumsfärg färger

Kanalisera en elegant Art-Deco-inspirerad känsla med ett vackert matt svart kontrasterande badrumsfärgarbete med en modern matt yta. Eftersom det är en så tung färg, var dock säker på att du kommer att njuta av den i många år framöver, eftersom det är svårt att måla över och medför en seriös attityd.

Stony Blue

blå färger för badrumsfärg

Denna vattenblå ton är ingenting om inte perfekt när det gäller badrumsfärgfärger. Det är en avkopplande nyans med tillräcklig ljusstyrka för att reflektera ljuset och hålla ditt badrum friskt och luftigt.

Du kan använda en färg som denna mot träpaneler för ett elegant uttalande, mot badrumsskåp i mörkt trä och tillbehör eller som en funktionsfärg för ett skåp. Detta är en av våra favoriter bland de moderna lyxiga badrumsfärgfärgerna att tänka på eftersom det ser bra ut mot både marmor, trä och kakel.

Dammig blå

dammiga blå badrumsfärgfärger

En varmare nyans än en stenig blå, det är mindre grått i denna nyans än i andra blå badrumsnyanser. Det ser bra ut med vita plattor, vilket skapar ett avslappnat och friskt utseende. Varma metallics och tillbehör av ljust trä ser också fantastiskt ut mot denna nyans.

Och det passar bra med nästan alla designstilar, från retroinspirerade till samtida.

Kritvit

alla vita badrumsfärgfärger

Om du har ett litet badrum är vitt alltid ett bra färgval eftersom det kommer att göra att något utrymme känns större än det egentligen är. Vit är också bra för att hjälpa ditt badrum att se så friskt ut som möjligt och tillsammans med helt vita plattor, kommer ditt badrum att se ut som ett lyxigt spa. Vit färg har fantastiska ljusreflekterande egenskaper och gör att ditt badrum känns mycket mer expansivt och lyxigt direkt.

Badrumsfärgsfärger som vitt gör att ditt badrum ser rent ut, uppmuntrar till renhet, och vit färg kan lätt ommålas när saker börjar se slitna ut och behöver en omedelbar upphämtning.

Mjuk Beige Grå

ljusgrå badrumsfärgfärger

En mjuk beige-grå ​​gör en underbar tidlös färg för badrumsfärg att tänka på. Den mjuka och varma tonen gör att ditt badrum känns mysigt och avkopplande utan ljusa och påträngande färger som påverkar den avslappnande känslan du får när du badar. Badrumsfärgfärger som detta ser slående ihop mot vita, mörka och ljusa trätoner och djupare nyanser, vilket gör dem väldigt flexibla.

Det kommer att komplettera färgerna i natursten, skapa en kontrast med mörkare plattor och samarbeta väl med ljusare nyanser.

Ljusgrå

ljusgrå badrumsfärgfärger

Ljusgrå ger en maskulin kant till alla utrymmen och är ett tidlöst alternativ till kliniska vita badrumsfärgsidéer. Du kan öka den stämningsfulla känslan i ditt badrum med mörka skåp, möbler och tillbehör, eller hålla det ljust och ljust ihop med vita. Den här färgen är perfekt för ett modernt badrum såväl som de som är mer traditionella.

Det är en ren färg som har en välförtjänt plats i den här listan över badrumsfärgfärger, eftersom den också är perfekt för att dölja vardagligt slitage. Ljusgrå har också rikliga ljusreflekterande egenskaper och det kommer att lysa och lysa ditt badrum på nolltid.

Mocka Grå

mockagrå badrumsfärgfärger

En brungrå kanske inte är en färg som du brukar förknippa med badrumsfärgsfärger under 2019, men eftersom den har klassisk robust utmaning är det bara vettigt eftersom rustik inredning fortsätter att trenda. En härlig varm nyans med bara en touch av svalhet i färgfärgen, en mockagrå är en tröstande och avslappnande färg.

Den här färgen är perfekt för att utformas med tillbehör med hög glans eller för att utformas med mer moderna och rena linjer som är minimala i själen.

Lugnblå grön

ljusblå badrumsfärgfärger

En mjuk blågrön nyans är ungefär lika lugn som du kan få när det gäller badrumsfärgfärger. En inneboende avslappnande färg, den här nyansen har gott om djup, vilket ökar känslan av lugn och ro i ditt badrum.

En fridfull blågrön är en av våra favoritfärger för badrumsfärg 2019 eftersom det är en pastellbaserad nyans som kommer att se fantastisk ut i ett traditionellt eller modernt badrum, oavsett om du har ljusa möbler och tillbehör eller mörka, accentplattor eller tonvita. Dessutom, när det gäller badrumsfärgfärgidéer som denna, är de universellt tilltalande vilket är bra om du någonsin planerar att sälja ditt hem i framtiden.  

Djup marin

marinblå badrumsfärgfärger

Var bättre för en lynnig blå än i ett litet rum, som badrummet? Gör en verklig inverkan med dina badrumsfärgfärger med en djup marin som sätter tonen för utrymmet. Marinblå ser uppfriskande ut parat mot vita badrumselement (oavsett om de är moderna eller klassiska). Styl ditt marinblå badrum med guld accenter och tillbehör för att ge ditt hem en riktigt glamorös och lyxig känsla.

Idéer för badrumsfärgsfärg i marinblå kommer att lägga till seriöst drama i ditt badrum, och de kommer aldrig att gå ur stil.

Skog grön

mörkgröna badrumsfärgfärger

En djup skogsgrön är perfekt för badrumsfärgsdesignidéer eftersom den omedelbart kan stämma och skapa en intim atmosfär. Det är en lyxig färg, djup, stilig och slagkraftig, vilket skapar en mysig känsla i både små och stora badrum. Det ser underbart ut som en funktionsvägg mot vita plattor och det lämpar sig för att paras ihop med mörkare tonade träslag, naturliga nyanser och högblank metallic.

Badrumsfärgsfärger som en skoggrön kommer säkerligen att lägga till rumsdefinierande djup i badrummet och det är något lite annorlunda och oväntat från dina traditionella bleka väggfärger.

Persikrosa

persikrosa badrumsfärgfärger

En peachy pink kommer att ge en lekfull känsla till ett badrum, något som dessa utrymmen ofta saknas. I kombination med vita plattor, guldtillbehör och ytor och ytor med hög glans, kommer du att älska utseendet på lyxiga badrumsfärgfärger som det här med en antydan till värme.

Oavsett om du ska gå efter målade väggar, en accentvägg eller en vacker målad fåfänga för att komplettera ditt badrums utseende, kommer en persikrosa att se helt fantastisk och tidlös ut.

Fet svart

svart badrumsfärg färger

En djärv svart badrumsfärgfärg kanske inte är en stil du skulle tänka på för ett avkopplande utrymme, men ibland kan en stark inverkan göra en minnesvärd skillnad. Svart mot vitt skapar en imponerande kontrast och förvandlar ditt badrum till ett utrymme som skapar en verklig inverkan från det ögonblick du går in.

Badrumsfärgfärger som denna gör att du också kan vara mer lekfull när du tillbehör, föreställ dig en ljuskrona och några djärva tillbehör eller till och med grafiska plattor, som vi ser ovan.

Pistachio Green

pistaschfärger för badrumsfärg

En ljus, ljus och levande grön som denna ser uppfriskande och charmig ut i ett badrum. Det är något lite annorlunda än dina vanliga mer kliniska vita och gråa, eftersom en pistaschgrön är en rolig nyans som kommer att ge lite livfullhet till dina badrumsfärgfärgideer.

En fräsch och ren färg, en söt grön som denna kommer att se vacker ut i ett badrum med mycket naturligt ljus.

Avslappnad Taupe

taupe färger för badrumsfärg

En varm, taupe ton är en fantastisk färg för ett badrum, särskilt i ett minimalt hem som är benäget för neutrala. Dess värme gör att den kan vara avkopplande och hjälper dig att ta en paus i badet i slutet av en hård dag. Idéer för badrumsfärg som detta är lugnande och du bör använda minimalt för att låta färgen tala för sig själv i ditt badrum.

Bäst av allt, det kommer aldrig att gå ur stil och det är perfekt för att dölja vardagligt slitage och fläckar.

Bilder via Pinterest