Bästa garderobsdörrar

unika skåpdörrar

Även om skåpdörrar är absolut nödvändiga, är de fortfarande en av de ofta glömda nödvändigheterna när det gäller inredning. Visst, garderober är viktigare i sig själva eftersom du inte vill att dina tillhörigheter ska vara öppna för alla andra, så om du är i färd med att renovera ditt sovrum eller något område i ditt hus, överväga dessa snygga garderobsdörrar för inspiration.

För att göra det enklare för dig skapade vi en praktisk lista över de bästa garderobsdörrarna för varje rum i ditt hem, som rekommenderas av våra renoveringsexperter.

Dubbla vikdörrar

bifold garderobsdörrar

En tvåfaldig garderobsdörr är en av de mest populära idéerna för garderobsdörrar. Dessa är platsbesparande dörrar som du kan dekorera eller måla för att komma med en personlig dörr till din garderob. Det finns många sätt att anpassa dörren. Våra designers föreslår att du installerar trägjutning i geometriska former för att skapa ett modernt samtida utseende.

En annan smart idé är att lägga till tapetbeläggningar med attraktiva tryck för att ge dem ett unikt utseende. Det bästa med att använda dubbeldörrar är att de sparar plats eftersom de inte tar för mycket golvyta. Dessutom är dessa dubbla dörrar överkomliga så de är verkligen ett praktiskt val.

Svarta tavelfärg

svarta garderobsdörrar

Barn och vuxna kan båda dra nytta av garderobsdörrar täckta med svarta tavelfärg. Genom att helt enkelt applicera färg på dörrarna kan du förvandla dem till en svarta tavla, som du kan skriva på efter 48 timmars applicering.

Det här är en av de bästa idéerna i garderobsdörren för barnrummet, särskilt om dina barn älskar att klotter. Svarta tavelfärger kan köpas från din lokala järnaffär och kan enkelt appliceras på bara några timmar. Det är verkligen ett roligt sätt att uppdatera utseendet på ditt barns rum.

Gardiner

draperade garderobsdörrar

Vissa husägare föredrar kanske inte att ha en dörr inbyggd i sin garderob. Kanske för att spara lite utrymme eller så älskar de bara mångsidigheten i stil. Oavsett anledningen kan gardiner också ge bra alternativ för garderobsdörrar. En enkel gardin i vitt tyg, som du kan hänga bred och hög, kan ge ett avtappat naturligt utseende till alla sovrumsutrymmen.

Du kan också välja ett tjockare tyg som kan dölja ditt behov av förvaring. Denna idé är väldigt lätt att uppnå. Du behöver bara hänga en stång över garderoben och sedan fästa en gardin efter eget val.

Industriell chic

industriella garderobsdörrar

Dubbla garderobsdörrar som skjuter är ett utmärkt val för små utrymmen eftersom de bara tar lite utrymme. För ett mer manligt utseende, välj metallskjutdörrar som ger en industriell atmosfär.

Dessa moderna garderobsdörrar ger rummet ett coolt och modernt utseende. Detta är en av de idéer för garderobsdörrar som kan fungera bra för män som föredrar en enkel men slitstark dörr för sina garderober.

Luvered Door

lamellgarderober

Den här typen av dörrar liknar den för en lucka, liknar dragspelsdörrar. Dessa dörrar låter tillräckligt med luft och ljus flöda genom garderoben, vilket hjälper till att hålla dina kläder fräscha. Om du vill ha mer detaljer väljer du mönster som levereras med dekorativa paneler.

Välj garderobsdörrar av trä om du vill lägga till mer värme i utrymmet. Dessa dörrar är också lätta att underhålla. Allt som krävs är att dammspraya dem eller så kan du använda en damm för att damma bort dem.

Spegeldörrar

speglade garderobsdörrar

En spegelskåpdörr kan göra ditt sovrum mer elegant och elegant. I själva verket har denna dörr ett dubbelt syfte – en garderobsdörr och en spegel i en. Så istället för att köpa en spegel i full längd, överväga att installera en spegeldörr istället.

Dessa sovrumsgarderober kan hjälpa dig att göra ditt rum ljusare och större. Välj garderobsdörrar som innehåller speglar i träverket. De är praktiska, trendiga och eleganta samtidigt som de ger rätt mängd ljus i ditt sovrum.

Moderna glasdörrar

moderna glasdörrar

Moderna skåpdörrar av glas kan fungera bra för rum med modern design. Frostade glasdörrar med dubbla skåp är ett populärt val för dem som föredrar att dölja förvaringsutrymmen samtidigt som de skapar ett friskt utseende i sovrummet.

Skiktade glaspaneler kan fungera bra för denna idé och kan inramas med trä som liknar traditionella dörrar. Om du är orolig för att dörren lätt skadas kan du välja ett akrylalternativ, som har ett liknande utseende men finns i olika stilar så att du kan hitta en som kan fungera bra för dig.

Garderob franska dörrar

franska garderobsdörrar

Om du vill ge ditt sovrum ett nytt utseende som aldrig går ur stil, överväga att installera franska garderober. Dessa dörrar öppnas utåt mot rummet och lämnar tillräckligt stort utrymme för att du ska kunna titta in i din garderob. Våra designers föreslår att du lägger till gjutning på garderobsdörren för att rama in dem ytterligare.

Låt den se snygg och elegant ut genom att måla den med en blank vit färg. Det kan också hjälpa till att hålla dina franska garderobsdörrar rena, klassiska och tidlösa.

Pops of Color

färgglada målade garderobsdörrar

Enkla vita dörrar är de vanligaste skåpdörrarna. Du kan ta utseendet till nästa nivå genom att måla dem med några färgstycken. Betrakta dörren som din duk. Ta en pensel, ha kul och bli kreativ med ditt eget mönster och konst.

Till exempel är det tillräckligt att måla din vita dörr med en överdimensionerad blomning för att ge den ett nyckfullt utseende och förbättra atmosfären i hela rummet. Var inte rädd för att experimentera med unika mönster, djärva geometrier eller färgglada ränder.

Enkel dörr

enda eleganta garderobsdörrar

Även om dubbla garderober är bra, kan en enda dörr också fungera bra. Denna typ av dörr liknar den typiska dörren i ditt hus och liknar den för en vanlig dörr till sovrummet. Dörren kan dock ta mer utrymme varje gång du svänger upp den för att komma åt din garderob.

Ändå kan du använda dörren som en dekorativ yta för att förstärka utseendet på rummet. Du kan till exempel hänga en spegel på den för att lysa upp ett litet rum och få det att se större ut än det är.

Skjutande ladugårdsdörr

skjutbara ladugårdsdörrar

Om du älskar att införa en rustik atmosfär i ditt sovrumsutrymme, kan en skjutbar låddörr hjälpa dig att uppnå just det. Dessa dubbla skåpdörrar finns i två stilar. Det ena är att dörren ska glida genom väggen, även känd som ”fickdörren”. Dessa försvinner i väggen så att de blir helt ur vägen när det behövs.

Men denna design kan kräva omstrukturering av väggen så det måste göras av proffs. En annan version hänger dörren med hjälp av ett garderobsdörrpaket som gör att dörren kan glida ut ur väggen. Du kan köpa satsen från din lokala hårdvaruaffär.

Tapetserad skåpdörr

tapet garderob dörrar

Letar du efter ett billigt och enkelt sätt att förbättra utseendet på din garderobsdörr? Använd tapet. Bakgrundsbilder finns idag i oändliga mönster, färger och mönster. De är lätta att applicera och ta bort, vilket gör dem idealiska för personer som hyr ett utrymme och inte har friheten att omstrukturera sina garderober.

Förhoppningsvis kommer dessa idéer till garderober att inspirera dig att uppdatera utseendet på dina sovrumsgarderober. Genom att uppdatera din garderob kommer du också att ge ditt sovrum ett nytt utseende.

Bilder via Pinterest