Brasilianska hängmattor

Enligt folklore uppfanns hängmattorna av indianerna i Brasilien för att huvudsakligen sova. Än idag är hängmattor en viktig del av det brasilianska livet. I det nordöstra brasilianska delstaten Ceara har nästan 50% av befolkningen aldrig sovit i en säng eftersom de flesta handvävda hängmattor är tillverkade här. De erbjuder fördelar som insektskydd och förmågan att sova över det våta golvet. De sparar utrymme och är mycket enkla att lagra och serva.

De är tätt vävda av 100% bomullsfibrer och kanterna har vanligtvis en fin virkad kant. Brasilianska hängmattor är bland de vackraste i världen på grund av de livliga färgerna och stilarna som erbjuds. Denna konst att väva hängmattor vidarebefordras från generation till generation, vilket ger många människor i regionen arbete. Maskinframställda hängmattor kan vara ett dussin men de handgjorda hängmattorna är fjärrkännliga för sin otroliga iögonfallande skönhet.

Hängmattor används inte bara som sovutrustning, utan är också mycket bekväma som stolar. Normala hängmattor har inte spridarstänger och de mönster som används möjliggör ventilation under under tyget, även om det här tyget är smalare än hängmattor tillverkade i andra regioner i världen. Brasilianska hängmattor anses vara mer lämpade för kallare klimat och erbjuder en hög säkerhetsnivå eftersom det nästan är omöjligt att falla ut.

Även om de flesta hängmattor inte har spridare, är det inte ovanligt att hitta en i Brasilien som gör det. Virkade kanter gör att varje brasiliansk hängmatta ser ut som ett konstverk. Dessutom är de större och erbjuder därför mer komfort. Under traditionella tider låg brasilianare diagonalt i dessa hängmattor eftersom det gav dem mer utrymme att sova. Detta hände för att hängmattan spridit sig ytterligare i denna position. Brasilianska hängmattor är kända runt om i världen som de bästa sovande hängmattorna du kan köpa.

Den gamla brasilianska sedvanen säger att en nyfödd placeras i en hängmatta och fortsätter att använda den resten av sitt liv. Anpassningen säger vidare att han begravdes i sin egen hängmatta efter döden.

Brasilianska hängmattor finns i butiker där resevaror och hemtillbehör säljs. Du kan också beställa en online på olika webbplatser. Om du beställer en online kan du se tusentals mönster, former och färger. Det här kan vara det bästa sättet att beställa en hängmatta.

Brasilianska hängmattor kallas banan-hängmattor eller hamacas. Eftersom brasilianska hängmattor är starka och hållbara är de mångsidiga och har använts i verandor, gårdar och till och med inomhus som sängkläder. Många som älskar djungeltrekking eller camping, tar hängmattor eftersom de kan rulla upp dem och bära dem runt bekvämt. Hängmattor kan vara tillräckligt små för en person, två personer eller en hel familj.