Cape Cod-hemidéer

cape-cod-home-idéer

En Cape Cod-husstil och dess kustnära ledtrådar gör det förmodligen till en av de mest intressanta och unika arkitektoniska mönster som har fötts i Amerika. Innan en lång historia av moderna designuppdateringar lämnades Cape Cod-designade hem kvar av de brittiska kolonisterna när de reste till den ”nya världen” i strävan efter frihet och nya möjligheter. Denna praktiska bostadsstil var på modet i flera århundraden och blev så småningom den föredragna hemstil för många amerikaner.

Även under 2019 är stilen fortfarande i trend eftersom arkitektonisk forskning har visat att Cape Cod-hemstil fortfarande är det mest föredragna valet för arkitektonisk design för många husägare i Nordamerika. Men vad gör stilen så livskraftig och vad är några tidlösa Cape Cod-hemidéer?

Ett traditionellt Cape Cod-hem kännetecknas vanligtvis av ett dimensionellt och ett rektangulärt fotavtryck som visas på ett gaveltak. Designad för effektiv konstruktion och enkel uppvärmning i åtanke, är denna historiska heminredningsstil fortfarande det bästa valet för många designentusiaster i landet tack vare sitt bestående tilltal.

För att ytterligare illustrera det skicklighet och låta dig veta hur du får utseendet, har inredningsarkitekter för Décor Aid avslöjat Cape Cods hemstil, hur det ser ut i en modern designmiljö, och vi delar några Capa Torsk hemidéer samt tips om hur du kan förvandla ditt hem till ett oförglömligt unikt Cape Cod-hem.

Historien om Cape Cod-hemmet

moderna cape torsk hem idéer

Det var i själva verket de puritanska snickarna som ursprungligen tog Cape Cod hemstil till Amerika. Då var klimatet mycket hårdare och mer utmanande, och amerikanerna hade detta att kämpa med under både sommar och vinter. Därför var de tvungna att välja ett designstilval som var tåligt och skyddande från de prövande elementen utanför.

Tidiga Cape Cod-hus byggdes med trä indränkt i tall eller ek och täcktes med klaff eller bältros för ett texturskal för att motstå väderförhållanden av alla slag. Cape Cod-hus präglades också av lågt i tak och skorstensdörrar som gav värmen som invånarna behövde under hårda väderperioder. Namnet ”Cape Cod” myntades under det historiska besöket av pastor Timothy Dwight IV, presidenten för Yale University, i staden Cape Cod 1800.

Med tiden gick Cape Cod-hemstil till ett populärt val bland många amerikaner, och gradvis metaforfickades det från helt enkelt planerade strukturer till större bostäder. Dessa tillägg ökade utrymmet i ett modernt Cape Cod-hem utan att ta bort designstilarna förtjusande charm. Även under tidigare decennier har det funnits flera variationer i Cape Cods heminredningsstil, och naturligtvis fortsätter detsamma långt in i dag.

Cape Cod-husidéer

tidlösa cape torsk hem idéer

Utan tvekan älskar du alla aspekter av utformningen av ett typiskt Cape Cod-hem, och du vill ta med dessa Capa Torskhusdesignidéer i ditt eget hem. Den goda nyheten är att du kan förvandla ditt hem till ett idealiskt Cape Cod-hem utan att bryta banken och det behöver inte vara från grunden.

Med rätt metoder, hack och tips är du redo att starta din egen Cape Cod-transformation. Oavsett om du behöver inspiration för en uppfriskande upplevelse av Cape Torskhusinredningsidéer eller om du vill att utsidan av ditt hem ska framkalla den charmiga känslan av ett Cape Cod-hem, kommer följande tips att inspirera och hjälpa dig.

Cape Cod hus exteriör idéer

cape cod hem idéer exteriör

Eftersom Cape Cod-hus vanligtvis är små i storlek kan du behöva tänka praktiskt på ditt hems yttre utseende när du uppdaterar det eftersom utseendet ofta fungerar med begränsat bostadsutrymme. För ditt tak, använd naturliga bältros eftersom de kan förvandla utseendet på ditt hem till en med en beprövad och äkta Cape Cod-känsla. Kom ihåg att Cape Cod-hus från förr arbetade med mer av ett symmetriskt mönster och kännetecknades av sovsalar som nu också är en modern designfunktion.

Så du kan behöva lägga till upp till fyra sovsalar för att skapa ett autentiskt utseende, beroende på storleken på ditt hem eller struktur. Installera fönsterluckor i ditt Cape Cod-hem, oavsett om du verkligen behöver och kommer att använda dem. Jalusier är bland de främsta funktionerna i många Cape Cod-hem tidigare och de ser fortfarande tidlösa fram till i dag. Och de kan stängas och öppnas enligt väderförhållandena utanför.

På utsidan kan du måla dina fönsterluckor med några tidlösa färger, eftersom de inte begränsar din design men de kommer att förbättra utseendet. Ett torskyttersida är inte komplett utan ett vitt staket. Oavsett var du bor, ett vitt staket ska betraktas som ett måste för ditt Cape Cod-hem eftersom de är en definitiv signatur för den arkitektoniska designstilen. Och se till att ge ditt landskapsarkitektur en snygg kant som kommer att inspirera dina gäster när de tar utsikten från din gräsmatta.

Så mycket som möjligt, inkludera vildblommor i gården på din Cape Cod för att försköna dess yttre med en idyllisk känsla. Cape Cods under den tidigare delen av förra seklet kännetecknades av vackra trädgårdar med lite utrymme kvar för en stor gräsmatta, men var istället en fristad för fjärilar och andra vackra varelser. Om du vill berika din Cape Torskhus exteriöridéer och förvandla ditt hem till ett återhållsamt och klassiskt, du kan också överväga rosor för utsidan och murgröna också.

Cape Cod house inredningsidéer

cape torsk hem idéer vardagsrum

Om du trots att träet bara var reserverat för utsidan av ett typiskt Cape Cod-hem och ingen annanstans, har du tänkt fel. I själva verket kan du behöva tänka igenom de bästa materialen för att skapa ett Cape Cod-hem, eftersom rätt inuti ett Cape Cod-hem ofta ligger ett klassiskt trägolv. Trägolv i ett Cape Cod-hem har trendat sedan början av den tidlösa designstilen, så du bör överväga dem för din egen uppfattning.

När det gäller Cape Cod-husfärgfärger är det vanligt att hitta lugnande pastellfärgspalett i många Cape Cod-hem oavsett eran de byggdes. När Cape Cod-designstilen först kom i modet var många av era rum små och taket lågt, vilket gjorde dem utmanande att kämpa med.

När det gäller Cape Cod-möbler, förutom vackra pasteller, visade salvia och en särskilt subtil smörgul inredningen i ett klassiskt Cape Cod-hem, så se till att överväga att introducera dessa färger i din Cape Torskhusrenoveringsidéer.

Och när det gäller små utrymmen och pastellfärgernas skönhet, var noga med att också välja nyanser som fångar upp så mycket naturligt ljus som möjligt som kommer att distribuera naturligt ljus runt hemmet för ett mer strålande utseende som också gör att varje rum ser större ut och ljusare. När ditt hem börjar framkalla utseendet på ett typiskt strandhus kan du förvandla utseendet inuti ditt hem genom att ta med det perfekta charmig Cape Cod beach house dekorera idés.

Även om din Cape Cod-exteriör har ett subtilt utseende, bör inget hindra dig från att skapa ett sofistikerat utseende inuti. Med liten ansträngning och rätt Cape Cod-hemidéer som dessa kan du skapa en avgörande inverkan på din Cape Cod-interiör. Tänk på inbyggda hyllor som ett väsentligt i ditt vardagsrum när du renoverar ditt hem för att framkalla ett Cape Cod-utseende. Inbyggda bokhyllor är fantastiska för att använda dött väggutrymme och de ger dig mer dekorutrymme för att visa omhuldade samlarobjekt.

För att hålla utseendet subtilt och ögat i rörelse bör dina hyllor avslutas med samma färg som din väggfärg för att återspegla den perfekta känslan av tidlös elegans och konsistens.

sovrum cape torsk hem idéer

Om du älskar utseendet på beadboard eller shiplap, som är vitkalkade träpaneler, kanske du vill tänka på det bästa sättet att lägga till dem i ditt kök. Vit träpanel ger en övertygande upplevelse av Capa Torsk hem kök idéer som låter dig lägga till en idyllisk känsla av lugn i ditt hem. Ett vackert nyanserat modernt köksskåp ihop med en pärlplatta kan omvandla det totala utseendet på ditt kök direkt.

Och även om de är mer av en modern uppfattning om huslayouter, kan öppna vardagsrum ge ditt Cape Cad-hem den uppdaterade ansiktslyftning du behöver. Ditt vardagsrum kan vara antingen luftigt eller inneslutet, men det borde ha en öppen design för att kanalisera den familjära Cape Cod-designinställningen som var trendig för århundraden sedan.

Få dina Cape Cod-hemidéer uppdaterade med den skiktade belysningen i hela ditt hem. Byt ut hård och klinisk standardbelysning i ditt hem med något nytt och spännande med ett uttalande utseende och känns som en överdimensionerad pendellampa.

Många torskhem har en eller två sovsalar (ett fönster som skjuter vertikalt från ett sluttande tak) som ändrar strukturens höjd. Använd det utrymmet för att skapa ett lyxigt sovrum med den mysigaste kroken. Lägg till en eller två stolar och ett bord för att hålla det mysigt och tröstande. Således gör det till en plats där du kan tillbringa hela dagen med att koppla av och läsa.

Cape Cod-stilhem är inte nya när det gäller arkitektoniska kännetecken, de har funnits i århundraden och har nu uppdaterats och omdefinierats för att återspegla en mer sofistikerad känsla som aldrig kommer att gå ur stil. Dessa Cape Cod-hemidéer kommer säkert att hjälpa dig att replikera den klassiska designstilen både med din heminredning och ditt helhets utseende.

Bilder via Pinterest