Entréhall och vardagsrumsdesign

Om du tittar på en design för ditt hem, oavsett om du designer dig själv eller väljer en, är ingången och vardagsrummet två viktiga delar av ditt hem. Båda borde planeras noggrant.

ingång

Har du någonsin kört i en bil och undrat var ytterdörren är? Ingången till ett hus beskriver speciella överväganden. Det bör vara försedd med en mycket attraktiv funktion: en ljus färg, ett annat material, ett smidesjärnräcke eller någon annan speciell funktion för att definitivt markera det som en entrédörr.

Ofta är en dörrklocka eller klocka önskvärd. Eller om ni alla vill komma ut, är en telefon på ytterdörren en bra sak. När folk ringer på dörrklockan kan du fråga dem per telefon vem de är och vad de vill ha. Då kan du bestämma var du vill öppna dörren eller inte. Om en kvinna och hennes barn ofta är ensamma på kvällen är detta en bra säkerhetsåtgärd som hjälper till att hålla oönskade händelser ute.

Många bra hushållerska tror att en entré är nödvändig för ett komplett hem. När människor kommer med sina leriga fötter direkt in i vardagsrummet, utan förberedande plats att förbereda sig för deras inträde, är ett lyckligt resultat svårt.

Entrén bör ha ett bra, hållbart golv som kan tränga in i marmorfritt. Ett golv av stenbrickor, keramiska plattor, skiffer, sten eller marmor är mycket hållbart och kan vara en fin del av entrén. Snö, lera, vatten och tung användning kan inte skada honom.

Mattor är knappast det bästa materialet för korridoren, såvida du inte har en speciell bit som skiljer sig från vardagsrummet och som kan bytas vartannat eller tredje år eller vid behov. Men att göra det till en del av vardagsrumsmattan kan vara katastrofalt.

Lobbyn ska vara varm och vänlig så att gästerna i ditt hem välkomnas ordentligt. Den ska inte vara stor, men minst 5 och ibland 1 bred & # 39; lång, och naturligtvis en större storlek kommer att vara mer användbar. Att planera ett hem är en stor fråga om att dra nytta av utrymmet. Vad du än använder för ingången, utöver de bara nödvändigheterna, är bara så mycket utrymme som tas bort från en annan del av huset som kan behöva det ännu värre.

Vardagsrummet

En annan fråga du bör ställa dig själv när du tittar på en hemdesign är: Vilket slags utrymme skulle du vilja vara i när du går från hallen till vardagsrummet? Det finns nästan lika många typer av idéer när det gäller storlek, form, färger och användning av vardagsrummet som det finns människor. Vissa har tanken på att ett vardagsrum liknar den gammaldags salongen, som stängdes hela veckan och endast är öppen på söndagar, vanligtvis smaklös och i allmänhet oanvänd och obekväm.

Andra går till det andra extrema och ser vardagsrummet som en plats där barn lär sig där människor är och läser tidningen eller det senaste tidskriften. Ett vardagsrum borde bebos, eller hur?

Om det finns ett lugnt hörn för ett skrivbord, eller om en väl upplyst nisch kan hanteras med en fåtölj och en bokhylla, förbättras husets livskvalitet kraftigt.

Vardagsrummet kanske inte är huvudkorridoren genom huset, även om det ofta görs av sorglösa planerare. Varje vardagsrum ska ha en specifik plats utanför TV: n spis, ett fönster, en väggmålning, en intressant samling av eleganta möbler, ett musikcenter eller något som återspeglar ägarens smak, personlighet eller intressen.

Vardagsrummet ska vara rymligt, väl upplyst, väl ventilerat och utrustat med slitstarka golv och väggar som tål hårda miljöer men ändå ser presentabla ut. Detta faktum bör alltid beaktas när du väljer mattor, möbler, gardiner och väggbeklädnader.

Genom att ta hänsyn till ingången och vardagsrummet kommer ditt hem att skilja sig från andra design.