Inomhusväxtidéer

bästa inomhusplantor

När det gäller enkla att hantera inomhusväxtidéer är det också viktigt att komma ihåg att växter är en utmärkt väg att lägga till nödvändig färg och struktur på ett överkomligt sätt och med lätthet i alla rum. De ger omedelbart extra visuellt intresse och ger en organisk inverkan i ditt hem, och de är ett utmärkt sätt att rena luften regelbundet.

Om du vill få ner på de bästa inomhusplanterna för ditt hem, var noga med att läsa vidare när Décor Aid inredningsarkitekter har delat 20 fantastiska inomhusväxtidéer som gör ditt hem ännu mer unikt och inbjudande.

Calatheas

bäst lätt att ta hand om husväxter

Perfekt vackra hoppande löv fulla av struktur är det som drar oss till kalathéerna. Om du behöver små inomhusväxtidéer som har stor inverkan, kommer en av dessa i en vit eller lerkruka att vara ett underbart sätt att lägga till färgglatt spel i alla rum.

De är också kända som zebraväxten på grund av sina grafiska randiga löv och finns i ljusgröna, mörka gröna och lila nyanser för den ultimata blandningen av upprörande färg.

Pothos

moderna pothos husväxter

Om du är orolig för gifter i luften runt dig har du nått jackpotten eftersom pothos-växter är kända för sin förmåga att rena luft regelbundet. De finns i olika färger och är underbart charmiga.

Även känd som djävulens murgröna, kommer de fantastiska gröna tendrilsna att gå ner; med tendrilsna som spills från ett växtställ, vilket ger en fantastisk växtdesign inomhus. De är också ett utmärkt alternativ för att hänga växter, eftersom de kommer att lägga till organiskt drama i ett rum utan att behöva ta hand om eller underhålla.

Kinesiska vintergröna

modern kinesisk vintergrön

En kinesisk vintergrön är ett bra alternativ om du vill ha en växt som växer bra i nästan vilket utrymme som helst. Det går bra i indirekt solljus, vilket gör det perfekt för de irriterande hörnfläckarna som inte får massor av naturligt ljus.

Den växer bra i både hög och låg luftfuktighet och kan till och med överleva med endast artificiellt ljus att kämpa med. Dess flexibilitet gör den till en av de bästa inomhusplanterna, speciellt för mörkare områden i ett hem som en källare, vind eller badrum.

Bonsai träd

modernt bonsaiträd

Om du inte har mycket utrymme att leka med, hur är det med ett bonsaiträd? Ett litet men ändå perfekt format bonsaiträd är ett elegant och dramatiskt alternativ för en mindre lägenhet där du inte har plats för stora palmer.

De gillar mycket solljus, så en fönsterbräda kommer att vara det bästa stället för en av dessa små inomhusväxter och med lite underhåll kommer ditt bonsaiträd att frodas. Nyckeln här är att göra lite snabba undersökningar för att bättre förstå de bästa sätten att ta hand om, beskära och vattna ett bonsaiträd eftersom de kan vara känsliga och ett felaktigt drag kan vara skadligt. Dessutom kostar de mer än vanliga husplanter.

Mini kaktusar

modern minikaktus

Mini-kaktusar är fantastiska om du inte är grön och vill ha ett färgstarkt (och stressfritt) tillskott till ditt hem. Ett gäng söta minikaktusar i djärva krukor är ett utmärkt sätt att öka intresset för ditt utrymme.

De behöver knappast vattna när de inte växer, så det finns ingen stress om du glömmer att vattna dem ibland. De ser bra ut i grupperingar och är ett enkelt alternativ för hem med lite utrymme. Bäst av allt, de kan köpas för under 10 dollar vardera, så investeringen är minimal jämfört med den dagliga glädjen de ger dig. Detsamma kan sägas för minisuckulenter av alla storlekar eftersom det finns många andra typer att välja mellan. Från några få på ditt skrivbord, i ditt badrum, på din byrå – placeringsalternativen är obegränsade tack vare deras läckra storlek.

Dragon Tree

modern inomhus drake trädhus växt

Drakträdets styva, taggiga blad växer uppåt, vilket gör dem till det perfekta trädet för att ge ett rum en dramatisk känsla utan att ta upp för mycket utrymme. De är roliga och slående, och vi tycker att de är en av de bästa inomhusväxtidéerna att introducera lite färg och konsistens utan att vara för imponerande.

De ser också bra ut i kombination med modern inredning från Mid-Century och kan hittas ganska överkomligt. Och när det gäller skötsel och underhåll är de också ganska enkla och behöver bara en bit av beskärning då och då.

Gjutjärnanläggning

bästa idéer för gjutjärnshus

Gjutjärnsanläggningen är lämpligt namngiven – det är en av de starkaste och mest hållbara krukväxterna där ute. Svagt ljus, poolförhållanden och lågt vatten; denna växt tål allt. Den djupgröna lövverket på denna växt kommer att ge ditt rum en rik övergiven färg som kommer att vara underbar mot en vit bakgrund.

En klassisk husväxt per definition föreslår våra inredningsarkitekter att man placerar gjutjärnväxter i unika kärl och krukor för att göra dem till en konversationsstartare i ditt hem.

Sparris Fern

bästa moderna husväxtidén

Sparris ormbunke är en levande grön växt som kommer att se bra ut från en hängande kruka. De är också utmärkta för att mjuka upp dina växtdesigner inomhus för hemmet, med deras fjäderliknande lövverk.

De växer också rikligt och ger ett fullständigt utseende, så se till att du hyser dem i en stor kruka och placerar dem där de har gott om utrymme att blomstra samtidigt som de ger en levande och voluminös effekt i området.

Aloe Vera

modern aloe vera husväxt

Trots sitt taggiga utseende och en vanlig missuppfattning tycker aloe vera om sitt vatten och solljus, vilket gör den till en bra växt för badrumsfönsterbrädan. Där kan den hoppa upp solljuset och vattnet, samt lägga till en touch av grönt till ett badrumsutrymme.

Dessutom är det ett utmärkt botemedel mot lugnande brännskador och läkning av blåmärken – vilket gör det till en effektiv inomhusväxtdesign och hemmet som rullas in i en. Aloe vera växer också mycket snabbt med lätthet för dem som inte är välsignade med en naturlig grön tumme.

Fred Lily

modern fredslilja

Om du vill ha en anläggning med relativt lågt underhåll är en fredslilja bra eftersom du bara behöver komma ihåg att vattna dem en gång i veckan. De klarar sig bra i miljöer med svagt ljus, så om ditt hem inte är välsignat med massor av naturligt ljus, kommer en fredslilja att ge ett underbart feminint alternativ.

De blommar också så ofta, så om du letar efter ett vackert tillskott till dina inomhusväxtidéer är de känsliga vita blommorna i en fredslilja säkerligen att göra tricket. För att motverka deras romantiska utseende föreslår vi att du placerar dem i ultramoderna krukor, som den som visas ovan. Dess överdimensionerade kruka är oväntad och den allmänna skalan ger en känsla av styrka till ett utrymme.

Lucky Bamboo

modern lycklig bambu

Lucky bambu ger ett sött och levande tillskott till alla hem. Det är super lätt att ta hand om eftersom det växer rakt i vatten och går bra i minimalt ljus, vilket gör det till en av de bästa inomhusplanterna om du inte är en naturlig trädgårdsmästare.

Gör ett imponerande tillskott till alla fönster eller sidobord; de kan odlas till visuellt slående arrangemang, med vridningar och böjningar i sina stjälkar för det ultimata gröna uttalandet. Och eftersom de inte behöver för mycket ljus för att överleva, kan du hysa dem nästan var som helst i ditt hem utan rädsla för att de blir halta.

Staghorn Fern

modern staghorn ormbunke

En staghornbärnsten är som ingenting du någonsin har sett förut. Om du vill fängsla dina gäster och skapa en intressant kontaktpunkt i ditt rum, måste en staghornbärnsten vara högst upp på din lista över inomhusväxtidéer.

Bäst odlad i en korg för hög påverkan för fritt växande lövverk, staghornbärnen kommer att leva i årtionden om den vårdas väl. Och de ser också bra ut.

Gråtande fig

topp 2019 husplanter

Gråtande fikon är ett fantastiskt litet träd som lyser upp varje tröskel eller hörn i även de minsta lägenheterna. De gillar starkt (men indirekt) solljus och behöver vattnas några dagar.

Det fina med dessa träd är att de är rikligt lummiga, vilket inte är något du alltid får med små inomhusväxter. För att lyfta fram sin underbara känsla av drama, föreslår våra inredningsarkitekter att man hittar en liknande lågt liggande kruka som den som visas här så att du också kan visa upp sina vackert böjda grenar och stjälkar.

Paddla växt

modern paddelväxt

Paddelväxten erbjuder något lite mer annorlunda än din vanliga saftiga, och har en distinkt form – de rundade bladen erbjuder något ovanligt jämfört med de vanliga, taggiga suckulenterna. Med paddelväxter är söt helt enkelt en underdrift.

De är lätta att ta hand om (precis som dina vanliga suckulenter) och de behöver inte mycket vatten och växer bra i alla typer av ljus. Deras blandning av varma färger och små skalor gör dem till en av våra favorit små inomhusplanter av goda skäl.

Pärlsnöre

modern sträng av pärlväxt

En annan växt som lämpar sig för att odlas väl i en hängande kruka, strängen av pärlor växer över kanten på vilken yta som helst för att lägga till visuellt drama.

En svamp av djärva gröna och intressanta pärlliknande blad betyder att detta är en för din lista över inomhusväxtidéer för att få en härligt imponerande effekt. Var noga med att beskära dem i enlighet med detta så att du kan få det bästa utseendet från dem. Ännu bättre när de paras i grupperingar som på manteln ovan, där de också är ett mycket billigare alternativ till manteldekor.

Philodendron

Snygga husväxter

Även om du inte vet det, kommer du säkert att ha sett en filodendronanläggning någon gång under din inredningsforskning. En filodendron är en fantastisk växt som traditionellt är dekorativ – klättrar upp vad du än tillåter.

Deras stora taggiga gröna blad gör det till en av de bästa inomhusväxtdesignerna för hemmet, eftersom de lägger till ett stort färgstänk i alla utrymmen. De växer också ganska snabbt och har ett helt utseende med lätthet.

Engelska murgröna

färgglada engelska murgröna

Engelska murgröna är snabb att växa och ganska romantisk och charmig att starta. Låt sina ben rinna ner på sidan av en kruka och svep mot golvet för ett extra varmt utseende. Var dock försiktig så att den inte fästs på väggen, annars har du svårt att lossa den.

Ganska och enkelt, denna flytande flora är en bra billig inomhusväxtidé. Och eftersom de lätt kan hittas i valfri storlek kan du placera dem runt ditt hem även i de minsta områdena. Ännu bättre för små lägenhetsinredningar att tänka på.

Kinesiska pengarväxt

kinesiska pengar växter

De nyfikna runda bladen på den kinesiska penningväxten gör det till ett lekfullt tillskott till din fönsterbräda. Det behöver massor av starkt solljus och noggrann vattning (så kanske inte det bästa alternativet om ditt resultat med växter är misstänkt).

Det är en dramatisk liten växt och som små inomhusväxter går – det gör verkligen en fantastisk inverkan. Och eftersom de har en sådan specifik silhuett, föreslår vi att du placerar dem i enkla, minimalt sinnade krukor och kärl för att hålla utseendet okomplicerat och ögat fokuserat på bladen.

Fiddle Leaf Fig

klassisk fiolblad fikonhusväxt

Lite av en tungvridare, men fiolbladfiken är värt det. Om du har ett stort utrymme att fylla är det här en av de bästa inomhusplanterna för det. De växer snabbt och deras extra stora blad är blanka och välformade. Placera i hörnet av ett rum i en stor kruka och vänta på att magin ska hända.

Den enda nackdelen med en fiolblad fikon tillsammans med deras storlek är det faktum att de kan vara en av de dyrare inomhusväxtidéerna som är lätta att ta hand om.

Spindelväxter

spindelväxt husväxt

Dessa är överlägset de enklaste växterna att ta hand om. De kräver knappast någon vattning och verkar växa ganska mycket i tunn luft. De är enkla och graciösa och är en av de bästa idéerna för inomhusväxter om du vill ha något dåligt underhåll.

De ser också bra ut hängande eller placerade på en stor fönsterbräda. Återigen föreslår vi att du håller potten som du placerar dem i enkel design så att den inte tar bort den naturliga skönheten hos en spindelväxt.

Bilder via Pinterest