Köksförvaringsidéer

öppna förvaringshyllor

Känner du någon som har tillräckligt med förvaring i köket? Inte vi heller. Oavsett om du är en blivande Michelin Star-kock, eller om du bara försöker värma upp gårdagens uttag, är ökat köksutrymme viktigt. Innan semesterens galenskap börjar, bör du överväga att ordna om ditt kök. Det kommer att göra underhållning av dina svärföräldrar lite mindre skrämmande. Följ vår köksförvaringsguide för ett utrymme som kommer att vara lugnt och fridfullt tills du får laga mat.

Köksräcken

kök räcke lagring

Att maximera ditt vertikala utrymme är ett utmärkt sätt att få saker från din disk. Installera ett räcke, som det här, och häng upp salt, peppar eller andra viktiga saker som du använder dagligen.

Bild via hem gjorde det.

Hörnlådor

hörnlådor köksförvaringslösning

Hörnutrymmet är ofta underutnyttjat i köket, men kan vara en värdefull förvaringslösning om du vet hur du använder det. Och om du letar efter något lite snyggare än en lat Susan, överväg att installera hörnlådor.

Hyllor med öppen lagring

öppna förvaringshyllor kök

Ett av de enklaste sätten att skapa extra utrymme i ditt kök är att tänka vertikalt. Om du har lite extra väggutrymme, överväga att installera några öppna hyllor. Långt ifrån att vara en skräplåda, kan vertikala hyllor fungera som väggdekorationer om du har lite elegant servis eller snygga förvaringskruvar.

Bild via HGTV.

Hängande vinställ

vinkorg för förvaring av kök

Om du vill att dina gäster ska kika på den sällsynta flaskan Bordeaux som du inte serverar ikväll, installera ett hängande vinställ så att du kan hålla dina värdefulla flaskor i ögonhöjd. Se bara till att reservflaskan med tvåbockchuck inte visas högst upp.

Bild via Etsy.

Lutande handfatslåda

lutande handfat låda köksförvaring

Att maximera utrymmet i ditt kök handlar om att använda varje krok och krok. Tänk på en utfällbar handfatslåda om du har svårt att hitta en plats att förvara diskmedel och svampar.

Bild via ett galet hus.

Peg Boards

pinnbräda vertikalt kök förvaring

För en vertikal väggförvaringslösning som har en tunn profil, överväg att installera en pegboard för att hänga upp krukor, stekpannor, skärbrädor och spatlar. Pinnbrädorna är anpassningsbara och kan lätt ordnas så att du kan justera ditt arrangemang tills du har hittat den perfekta placeringen för alla dina köksmaterial.

Bild via Pinterest.

Magnetisk knivstång

magnetisk knivstång köksförvaring

Den här är en snygg no-brainer. En magnetisk knivstång är ett enkelt sätt att bli av med det träknivblocket och är särskilt användbart om du ofta skär och tärnar.

Bild via Amazon.

Ovan och bortom

kök förvaring höga platser

Dina köksförvaringslösningar bör betona funktionaliteten framför allt annat, så se till att artiklar som används dagligen är inom nära räckhåll. Men varje kök har de få föremålen – en crockpot, en djupare – som bara används en gång eller kanske två gånger om året. För de apparater du vill behålla, men sällan använder, överväga att förvara dem i utrymmet ovanför dina skåp.

Och om du letar efter lite inspiration, kolla in trälådorna som vi använde i köket i vår rustika moderna Hoboken-redesign.