Plan för vardagsrum

Familjemedlemmar samlas för samtal, arbete och tv i vardagsrummet. Fester och officiella evenemang samlar olika människor. En mysig och elegant inredning är att sträva efter. Börja med att designa de olika elementen. Avsikten är att skapa en avslappnad stämning som möjliggör ömsesidig ge och ta medan någon kan arbeta när de vill.

Ett skrivbordshörn kan göra det lättare att arbeta med nödvändig kommunikation och elektroniska enheter. Vissa vardagsrum har ett lugnt meditationshörn som påminner dig om behovet av vila.

Färgkombinationer, blandningar och kontraster

En neutral bakgrund bör vara väl lämpad som en duk som erbjuder oändliga vyer. Texturerade väggplattor skapar underverk. Vitt, ljusbrunt och grått går mycket bra med en kontrasterande ljus färg som orange.

En serie glesa möbler

Undvik trafikstockningar med överdrivna möbler som garanterar rörelsefrihet. Raffinerade föremål fungerar bra för små vardagsrum. Större rum kunde hysa en eller två påkostade soffor i mitten snarare än längs väggen. Det skapar en intim scen för söta konversationer. Mattor definierar rum väl och bildar partitioner på golvet.

Ett attraktivt golv

Ett trevligt och användbart golv skulle vara bra! Glaserade tegelplattor av sten är mycket slitstarka och icke-porösa och består av lera, fältspat och kvarts. De lyser och lyser, även mot fläckar och repor. Välj bland många mönster, inklusive marmor och träimiteringar.

Den ljusa fantasin

Skapa miljöer med lätta knep. Använd flera belysningsnivåer och installera flera källor som matchar. Vardagsrum kan använda en kombination av belysning av bord och golv, medan accentljus skulle fokusera på konstverk och väggar, mantelpieces eller bokhyllor. En sagaeffekt är mycket möjlig med mjuk, intim belysning i bärnstenar som i butiksinredning.

Drömmande gardiner

Den skickliga användningen av gardiner skapar en påkostad scen. De kunde drapera fönstren och väggarna och falla till marken för dramatiska effekter. Undvik små gardiner som gör att rummet verkar mindre. Du kan också byta gardiner beroende på säsong eller familjens önskemål.

Tryckta eller glödande gardiner, blommor eller ett dekorerat mörker, så många alternativ finns tillgängliga. Ljusa färger som rött och gult skapar en livlig miljö och uppmuntrar spänningen genom en lek med ljus med nyanserna. Se till att du har gott om naturligt ljus i rummet och undvik mörka miljöer, särskilt under dagen.