Runda glas kaffebord

På 1950-talet var soffbord extremt snygga och varje hem hade minst ett, om inte flera. Få vardagsrum hade dessa bord, och om det fanns ett familjerum eller ett spelrum, fanns det ofta ett på soffan.

Även om traditionella träbord alltid har varit populära, kom runda glaskaffebord till sin rätt vid denna tidpunkt, eftersom moderna och moderna möbler återkom i mode.

Idag är runda glas soffbord fortfarande populära, särskilt eftersom de tillåter ett rum att förbli öppet och samtidigt göra ett uttalande. Detta beror på att soffbord med glasskivor eller till och med plattor och sidor kan spricka ur form när det gäller att definiera vad ett soffbord ska vara.

Till exempel kan du köpa vackra bord där du kan vända dina intressen. Vissa kan vara så enkla som en trä- eller glaskub med en rymlig glasskiva ovanför. Om kuben är i glas kan du vanligtvis lägga till en värdefull samlarföremål eller skulptur så att människor kan njuta av bordet och konstverk samtidigt. Många fyller marken med sand och skal eller till och med skapar ett terrarium under glas.

Men det är egentligen bara en början. Eftersom glasplattan verkligen kan placeras ovanför allt som kan tjäna som piedestal, kan du köpa runda glas soffbord med stora skulpturer som bas. Om du älskar havet och stranden kan du få bord med en stor delfin eller val som bas. Eller så kan du till och med köpa iögonfallande drivvedstycken från en strand eller skulptur av ett korallrev i vilket tropiska fiskar flyger in och ut.

Det är en av de trevliga sakerna med dessa tabeller. Genom glaset kan man se och njuta av allt under och runt bordet.

Detta är en särskilt trevlig funktion om du har en trevlig eller dyr orientalisk matta eller golv. Tabellen förblir användbar, men påverkar inte den verkliga stjärnan i rummet.

För familjer med små barn är runda glas soffbord ett bra val. Du kan behöva använda Windex lite oftare än ett trä soffbord. Det finns dock inga vassa hörn där ditt barn av misstag stöter på när du lär sig att gå. Tack vare det härdat glaset är de helt säkra, även om ditt barn upptäcker att skramlet och bordet tillsammans ger riktigt bra ljud.

Inte alla glasbord är tydliga. Nya mönster ger dig glas soffbord med etsade och texturerade ytor som är praktiskt taget underhållsfria, vilket ger ett rum en ny skönhet. Det är en ny, ny tolkning av ett klassiskt vardagsrum eller stora rumsmöbler.

Runda glasbord är inte bara genomskinliga, utan ger rummet också en mer informell look. Detta kan vara en fin kontrast till de kantiga möblerna i rummet, skapa kontraster i stil och ton och göra rummet lite mjukare.

Kom ihåg att när du väljer ett bord, kan du ta en annan riktning med ett rundt glasbord, till skillnad från andra möbler. Detta gäller särskilt om du bestämmer dig för att göra bordet till ett uttalande eller fokus i rummet, t.ex. Om du till exempel köper ett soffbord som är byggt runt en vacker skulptur eller konstverk. Ett bord som detta kan fungera lika bra i ett traditionellt möblerat rum som i ett modernt, modernt eller övergångsrum. Den står åt sidan och passar fortfarande bra in i miljön. Så vackert är ett glas soffbord.