Små kök Idéer

Vita skåp studio kök

När husjägare sammanställer sina listor med måste-ha-funktioner för sina framtida hem, tar ”stort kök” vanligtvis plats nummer ett. Det är ingen överraskning varför. Köket betraktas ofta som ”hjärtat” i hemmet och det är där vi tillbringar större delen av vår tid, från matlagning till mat, till underhållning av vänner och familj. Ju större storlek, desto bättre kan man hypotetiskt ta itu med alla tre – utan rädsla för att ta slut på rummet eller snubbla över alla köksapparater och skräp som verkar ackumuleras oavsett hur hårt man försöker hålla sig organiserad. Faktum är att mer än ett lyxigt badrum, ett tvåbilsgarage eller ett särskilt utrymme för tvättmaskin och torktumlare, kan ett anständigt stort kök göra skillnad mellan ”ehh” och ”ooh!”

Trots de uppenbara förmånerna är ett rymligt kök dock en lyx som det kan vara svårt att få tag på – speciellt om du bor mitt i en storstad. För dem som är ute efter en lägenhet, en hyra eller en studiolägenhet, kan alternativet med ett lyxigt, luftigt kök vara opåverkligt och helt enkelt obefintligt. Men frukta inte! Med hjälp av en skicklig inredningsarkitekt, entreprenör eller till och med bara en del DIY-uppfinningsrikedom kan till och med de minsta små köken göras lika fullt utrustade, funktionella och fantastiska som dess stora motsvarigheter. Nedan finns tolv fantastiska, moderna och förvånansvärt små utrymme-vänliga kök som packar ett helt hems värde av lysande idéer i sina begränsade områden.

Minimalistiskt kök

mörka skåp litet köksdesign

Köket till inredningsarkitekten Michel Penneman har ett smalt köksbord som kantar ut från utrymmet mellan fönstren. Foto av Ricardo Labouble för Architectural Digest Espana. Via dammjacka.

Old World Kitchen

Lantligt kök för tappninglägenhet

Platsbesparande kök

Litet träkök under trappa

Köksö

minikök grå vägg

Modernt pentry

välvda trätak modernt kök

Guldkök

guldskåp litet kök

Blue Galley Kitchen

ljusblå köksskåp

Vintage kök

köksbänk för slaktblock

Dold förvaring kök

liten kökslösning biblioteksstege

Rustik pentry

små apparater tunnelbana kakel pentry

Grå kök

Små köksförvaringslösningar

Studiokök

Vita skåp för studiokök