Sommar krukväxter

krukväxter hörn växter

Husplanter livar upp våra hem, fräschar upp luften vi andas in och ger oss stadsbor en nödvändig dos natur. Men att välja krukväxter är som att välja inredning för något annat område i ditt hem. Våra seniordesigners har dessa tips för att lägga till växter i ditt hem i sommar.

I köket

krukväxter kök

Vem säger att krukväxter är rent dekorativa? Om du letar efter ett incitament att stanna i och laga mat, överväga att lägga till kryddväxter i köket. Rosmarin, lavendel, basilika, persilja, citronbalsam, citrongräs, mynta, oregano och koriander är alla väl underhållna, läckra alternativ.

Bild via Notcot

I badrummet

krukväxter eukalyptus

Om du vill fräscha upp ditt badrum kan du överväga att lägga till några eukalyptusväxter. När den utsätts för ånga släpper eukalyptus en mild doft som hjälper till att rensa bihålorna. De är utmärkta för att bekämpa säsongsallergier och kommer att göra duschen ännu roligare.

Bild via samtida

För sovrummet

krukväxter ormväxt

Om du letar efter en naturlig luftrenare, överväga att placera krukväxter i sovrummet. Vi är förtjusta i ormplantan, som också är känd som svärmors tunga. Det är utmärkt för att ta bort gifter från luften och ser bra ut i eleganta, minimalistiska planteringar.

Bild via Pinterest

Levande växtvägg

krukväxter levande växtvägg

Liksom i stort sett alla former av dekor tar krukväxter värdefullt golv- eller bordsutrymme. Det är därför vi älskar den hängande vägganläggningen. Och om du råkar handla med väggkonst kan du döda två fåglar i en sten. Kolla in hur vi fick den levande växtmuren i denna takvåning med utsikt över Central Park West.

Nya planteringsmaskiner

krukväxter eric trine planter

Varför bry sig om krukväxter om du inte får några eleganta planteringsmaskiner? Även om det finns en miljon snygga planteringar där ute, är vi särskilt förtjusta i dessa bitar designade av Eric Trine. Handgjorda i sin Los Angeles-studio, dessa geometriska bitar finns i en mängd olika färger och är perfekta för att lägga till en somrig atmosfär.

Bild via Eric Trine

Självvattnande planteringsmaskiner

krukväxter självvattande planter

Om du glömmer att vattna dina växter då och då, överväga att få en självvattnande planter. Fyll upp det då och då, så kommer planteraren att göra resten. Vi är ett fan av denna 3-delade uppsättning från ikea. Med en keramisk ram och en upphöjd trådbas är den perfekt för att få ett avslappnat, modernt sommarutseende.

Bild via Ikea

Suckulenter

krukväxter suckulenter

Om du letar efter sätt att hålla dina krukväxter vid liv, överväga sedan växter som är lättare att underhålla än den vanliga fiolbladfiken. Och om du letar efter sommarliga alternativ att lägga till i hemmet, överväg att lägga till några suckulenter. De är slitstarka, motståndskraftiga och kommer att ge ditt hem en elegant ökenstemning.

Bild via CB2

I hörnet

krukväxter hörn växter

Hörn är ett av de svåraste utrymmena i hemmet att dekorera. Även om det inte finns tillräckligt med utrymme för en extra möbel, är det också oklokt att lämna utrymmet helt blott. Om du vill lägga till en stor krukväxt i ditt hem kan du överväga att placera dem i ett underutnyttjat hörn. I matsalen i Westchester-familjehemmet placerade vi fikonbladiga fikonplanter i motsatta hörn. De lägger till ett stänk av grönska utan att störa flödet i detta eleganta familjehem.