Trender för heminredning

heminredningstrender

Heminredningstrender inspirerade av mode

Du kan ta det för givet, men modetrender ska inte bara uppgradera hur du presenterar dig själv när de också kan inspirera hur du klär dig och klä din miljö igen. Även om människor ofta är snabba att avfärda mode som flyktiga och oseriösa, finns det något att säga om den tysta synkroniteten som mode- och inredningsindustrin delar för att skapa fullt realiserade livsstilar. Och medan det som går in i ett rum borde skapa mer en atmosfär än ett intryck, är det en utmärkt källa till innovativa, lättare att replikera idéer att titta på banorna för heminredningstrender.

Sökning efter inspiration på Pinterest leder oss tillbaka till Mary Katrantzos genombrott vår 2011-show (ovan) där hon mästerligt spelade med digitala tryck av legendariska rum från gamla nummer av Architectural Digest och World of Interiors och citerades på ett skämtsamt sätt att hon ”ville sätta rummet på kvinnan snarare än kvinnan i rummet.” Det var det som fick oss att tänka: det handlar om att skapa världen runt dig. Inte bara vad du har på dig eller soffan du har köpt, det handlar om den kompletta livsstil du passar till din fördel. Dess hur och var du lever med det.

Titta på de utarbetade, Hollywood-värdiga banorna som lyxhus producerar varje säsong, eftersom attityden och budskapet från interiören i bilderna du ser är lika viktigt som vad modellerna bär. Faktum är att sedan slutet av 60-talet har etiketter från Gucci till Ralph Lauren satt hem décor-trender medan de kanaliserar sin estetik till vackert designade vardagliga föremål för att erbjuda sina kunder ett komplett sätt att leva.

För att få dig att börja införa din miljö med trender för heminredning som ekar anteckningar om hur du klär dig, tog vi en snabb genomsökning genom de senaste bantrenderna för att koppla ihop dig med nya idéer att ta med dig i ditt hem, eftersom både mode- och inredningsvärlden speglar var och en andra oftare än du tror.

Herrkläder ögonblick

heminredningstrender

Notan tack! Från engelska tweeds och kontroller till robusta bankremsor, herrklädtyger har en könsneutral, grafisk kvalitet som ger en exklusiv känsla till även de enklaste vardagliga föremålen. På Calvin Klein fick klassiska herrklädtillverkningar nytt liv med storskaliga optiska houndstooth-utskrifter som hade alla möjligheter till en ny inredningstrend att prova hemma.

För ditt hem: De kontrasterande ottomanska kuberna ovan är ett utmärkt exempel på ett modernt tillvägagångssätt för uppdaterade herrkläder, och tar dem från pappa som är värda till utmärkta textilier som säkert kommer att ge en lätt vördnad i ditt utrymme – utan ett enda stänk av extra färg för att tänka över.

Bild via Elle Decor

Färgblockering

heminredningstrender

När designers fortsätter att bryta 90-talet för inspiration, förblir era smarta hand med enkel färgblockering tidlös samtidigt som det möjliggör lysande spel på motsatta färger för ett nytt sätt att närma sig parningsfärger helt. Ett kännetecken för nutida Celine och Jil Sander, färgblockering är fortfarande populärt i konst- och designvärlden av goda skäl.

För ditt hem: I grund och botten tillåter färgblockering dig att gifta dig med två eller flera nyanser som kanske inte fungerar först för att skapa intressanta färgkombinationer. Tänk på Mondrians grafiska dukar som utgångspunkt. Grafiska färgblockerade rutnät av primära nyanser fortsätter att framkalla en modern anda som är lätt att bemästra för heminredning för en djärv, glad och modern känsla. Det kan vara så enkelt som att lägga till en ny duschdraperi eller klä ditt matbord med sängkläder som kan skryta med en kombination av kartreus och terrakotta – himlen är gränsen med denna minimala heminredningstrend.

Bild via Ralph Lauren

Blandad bukett

heminredningstrender

Från humöriga till nya romantiska blommor, blommor för våren fick en uppgradering via abstraktion, filmiga överlägg och en dos av avantgardistiska tygmanipulationer genom samlingar, överdimensionerade volanger och uttalande. På Giambattista Valli, Louis Vuitton och Valentino fick blommor som överraskande resonerade med heminredningslägen en modern böjning som är värt att notera för ditt hem.

För ditt hem: Den här säsongens kollektioner som sträcker sig gränsen mellan fluffiga, gammaldags blommor och en ultramodern sci-fi-känslighet borde vara din utgångspunkt för att införa blommiga tips i ditt hem utan att det ser ut som Laura Ashley satte en blombomb i byggnaden . Omfamna de glada, livliga aura-blommorna lånar ut till ett rum i små doser för ett nytt tillvägagångssätt med dämpade färgtoner och unika silhuetter som är allt annat än chintzy.

Bild via Etro

Eklektisk skiktning

heminredningstrender

Om 90-talet lärde oss något om hur vi klär oss är det att det inte finns några regler – något du bör ta hänsyn till när du vill byta upp saker hemma. Idag handlar det om hybridisering av normer för att skapa något helt nytt och visuellt slående. För en enkel uppdatering, tänk på hur dina favoritstilikoner presenterar sig. De klär sig inte bara på ett sätt (vem lever så som?). De innehåller element som kanske inte omedelbart är vettiga tillsammans men gör med ett välinformerat öga. Det handlar om höga och låga, romantiska riff med moderna känslor och avslappnade och formella anteckningar i kombination.

För ditt hem: Dra nytta av den frihet som en välbedömd blandning av olika element ger dig och tänk på oväntade sätt som du kan lägga till en frisinnig strimma av energi rum för rum medan du håller fast vid vad som är sant för dig. Genom att smidigt sätta ihop vad som tidigare hade känts som krossat, är du stolt över att para ihop det du en gång skulle ha tyckt vara utmanande med det du redan har. Fortsätt och kombinera låt oss säga en övertygad förgylld brokadduk lagrad ovanpå en annars maskulin konsol, tricket är att hålla stämningen avslappnad genom att inte hålla fast vid en föreskriven, begränsande estetik.

Bild via Paul Costello, med Vivienne Westwood tapet

Textural spelar

heminredningstrender

Eftersom modevärlden ofta är den första som använder de senaste tyginnovationerna på massnivå, är det en idé som är lätt att replikera hemma med uppmärksamhet åt ny utveckling från branschen och hur de används. En snabb promenad längs alla snygga block skulle framkalla den nuvarande trenden för kläder som är fulla av texturintresse att notera; knubbiga nallerockar, fuzzy stickat, 3-d gjutna tillverkningar och överdådig sammet.

För ditt hem: Tur för dig, textur är ett enklare och mer subtilt sätt att lägga till en känsla av spel i ett rum samtidigt som det känns bekvämt och ger ett livskraftigt alternativ till utskrifter och mönster som du kan tröttna på. Eftersom textur ofta finns i små dekorativa doser, införliva den på en mängd prisvärda sätt från kast till en tonad vadderad matelassé quiltad täcke med grafiska sömmar för extra intresse, eller något så lyxigt som en finstickad mohairkudde eller en mysig yetti vägghängning . Och om du är fylld med kast och kuddar, gå en annan väg med amorfa fartyg och planteringar, som de ovan.

Bild Fos för Cèline via tidningen W

Sportif Elements

heminredningstrender

När mode återspeglar hur vi lever fortsätter athleisure att dominera marknaden och det avslappnade, sportiga sätt som många av oss klär oss dagligen, det finns något att säga om romantiken i vintage sportinspirerade färger, grafik och symbolik som långsamt kommer tillbaka in stil.

För ditt hem: Oavsett vart din valda inredningsestetik leder dig, finns det praktiskt taget ingen stil som inte kommer att dra nytta av sportiga ränder och en frisinnig atmosfär som tas in genom element som lyfts från upphöjda sportutrustningar. Leta efter statister som mariniere-inspirerade randiga mattor för sommaren med gratisfärger eller ryttinspirerade accenter avslutade med toppar, insignier och den typ av auktoritativa symbolik som framkallar en vinst för laget utan att säga ett ord i avslappnade tillverkningar som jersey, siden mesh och bomull.

Bild via 1: a Dibs

Neon Brights + Metallics

heminredningstrender

Med tekniska innovationer som fortsätter att främja tillverkningsmöjligheterna och hur de fångar ljus, djärva skott av neon och fullreflekterande, metalliska utseende fortsätter att dominera banor när de väcker en känsla av kraft och stimulerar modernitet.

För ditt hem: Från en smula av neoninfunderade designföremål till snygga silvermetaller handlar det om att lägga till små tips i ett rums mix. Tänk kasta kuddar dekorerade med 3-d utsmyckningar, flytande lamé filtar och skulpturella högglans silver och guld tillägg. För att få in självhäftande nyfärgade nyanser, gå till små doser i upprörande toner från knoppvaser till eftertraktade designtomar som är ansedda placerade för att fungera som pratpunkter i hela ditt hem. På det här sättet behöver du inte gå stort med djärva nyanser och de kan enkelt stängas av när ögonblicket bleknar.

Bild via MM6