Trender för sommarinredning

guide för sommarinredning

Sommaren är precis runt hörnet och med allt det roliga som kommer med sommaren, vad sägs om att ha kul med inredningen? Sommaren är en tid för nya vibbar, nya idéer och mer energi, så varför inte låta detta sprida sig i ditt hem och din sommarinredning? Här är våra topp 10 sydande sommarinredningstrender att följa.

Naturliga fibrer

Inredningsdesign

Att använda naturfibrer i inredningen blir aldrig gammal. De är tillbaka stor tid och en av våra bästa sommarinredningsidéer. Vi använder naturliga fibrer på mer intressanta sätt än vi någonsin gjorde tidigare och det finns så många bitar som får det naturliga utseendet in i ditt hem. De är bra för att lägga till struktur i din design och är en utmärkt samtal. Håll utkik efter underbara handgjorda kuddar och mattor. Raffia gör en entré och det är nytt i världen av inredningstrender! Det används för att göra material för kuddar, gardiner och klädsel, samt har belysning och till och med möbler.

Granny Mönster

vintage vardagsrum inspiration

Sommaren brukade betyda med det gamla och in med det nya, men inte den här säsongen. Gammaldags är det nya mode när det gäller sommarinredning. Men vad betyder termen ”farmormönster”? Tänk blommönster, livliga tyger och massor av trim. Håll den här looken uppdaterad och fräsch genom att välja mer moderna tyger, men mönstret är nyckeln här. Du vill att dina inredningsidéer ska vara upptagna och att de ska vara färgglada. Fokusera på mönstrade soffor, kuddar, gardiner och tapeter för att få nana chic in i ditt hem.

Nautiska teman

nautisk sommarinredning

Blå, grå och vitt är stort på inredningsscenen i sommar och vi kan inte få nog av dem. Lägg till reflekterande element i ditt rum med en nautisk spegel – tänk på hyttventiler, nitar och rep. De naturliga strukturerna med ett nautiskt tema är ett utmärkt sätt att bryta upp färgpaletten. Grå, vit och blå kan alla vara starka färger och införande av naturmaterial som trä kommer att göra en enorm skillnad för din design. Var inte rädd för att bli djärv med nödställda träslag och mörka färger på din inredningsresa.

Tropiska trender

tropiska inredningstrender

Sommaren handlar om ljusa färger och fräscha vibbar, och 2018: s tropiska inredningstrender omfattar det helt. Från kuddfodral med ananas och citrusgardiner till tropiska palmtapet och klädsel; tropisk är aktuell den här säsongen. Gröna och gula nyanser lyser upp ditt hem och hjälper dig att omfamna sommaren; vita bakgrunder hjälper till att färger dyker upp och förhindrar att utskrifterna blir ansträngande. Om du är blyg för djärvt tryck, börja små med kuddfodral och konst för att lysa upp platsen – din sommarinredning kommer snart att vara full av palmblad.

Vit, vit, vit

skandinavisk inredningsguide

När ser vit inte superklass ut? Vit lyser upp alla utrymmen och hjälper ditt rum att se snyggt ut. Vitt på vitt tar den här säsongen med storm, och inredningen efter inredningen är ljus, ljus och vit. Vissa av er kanske är rädda för ljusa färger, men var inte rädda! Undersök dina material och du hittar snart massor av fläckresistenta och rengörbara tyger på marknaden. Accentera vita rum med mörkt trä och naturliga toner här och där för att blanda ihop det och hålla ögat i rörelse i rummet.

The Muted Palette

sommarinredningstrender

Dämpad behöver inte vara tråkig och sommarinredning är allt annat tråkig. Avslappnande gråtoner, blues och rosa är i. Pastellfärger ser ut, uppvägs av mörkare färger i liknande toner. Var inte rädd för mörkare färger; det finns ofta en rädsla eller att de får ett rum att se mindre ut, men att balansera dina mörka väggbeklädnader med ljusa möbler gör skillnad. Dämpade och avslappnade idéer till inredningsdesign är lika vackra som djärva och livfulla inredningstrender. En dämpad palett ger dig gott om utrymme för textur som du kanske inte använder i mer färgstarka mönster.

Boho Chic

boho sommar vardagsrum

Hur många gånger har detta blick kommit runt? Tja, det kommer runt igen och det är en av våra bästa sommarinredningsidéer. Neutrala rum med bohemiska accenter och marockansk-inspirerade uttalande delar är vägen att gå. Denna stil är avslappnad och trendig just nu. Skapa en avslappnad atmosfär i ett rum där du kan vara hemma och trivas i ett vackert utrymme. Växter, vävda textilier och färgstänk är must för boho chic inredning. Vävda korgar ser vackra ut i hörnet av ett rum och färgglada kuddar i marockansk stil kommer att ge en fräsch färg.

Mässing och brons

kopparinredning tillbehör

Mässing är tillbaka och lika vackert som någonsin i sommarinredning. Koppar, mässing och brons accenter blir starka och lägger till ett elegant färgstänk i alla rum. Mässingskranar och armaturer ser vackert ut i köket och badrummet, och koppar och kastruller är både vackra och praktiska. Dörrhandtag i mässing ser fantastiska ut på vita skåpdörrar och bronserade fotoramar ger en vägg med riktig wow-faktor. Håll inte tillbaka med att blanda olika metaller i samma rum, särskilt i köket. Rostfritt stål åtföljer bronston, vilket ger ditt utrymme en hemtrevlig och ’levd’ känsla.

Utanför, inuti

vardagsrum inredning lektioner

Att föra utsidan, insidan är en uppåtgående inredningstrend i sommar. Oavsett om det är inredning gjord av naturmaterial, tryck med löv, träd och blommor eller ett överflöd av växter; att få in det yttre är allt ilska för inredningstrender 2018. Ge fler och fler växter in i hemmet genom att föra in din sommardekor utomhus inomhus, genom att kasta dem på vilken yta du har. Större växter kan ligga i rumshörnan, medan mindre flora placeras på fönsterbrädor och soffbord. Om du inte har tid eller lutning till vattenväxter, investera i vissa plastversioner (du kan få några mycket realistiska i dessa dagar).

Pops of Color

hur man lägger till färginredning

Pops of color är alltid populära trender för inredningen, men de blir mindre och mindre. Tänk tapeter med ett litet, men ändå ljust mönster på och detsamma gäller mjuka möbler som gardiner och kuddar. Att måla stolben i en annan och kontrasterande färg är ett utmärkt sätt att smyga in ett djärvt uttalande (samt en fantastisk sommardesigntrend) och det är något du kan göra själv om du gillar DIY och skapar dina egna inredningsdetaljer. Blanda och matcha texturer och mönster med det här utseendet, men se till att du inte överväldiger rummet.

Alla bilder via Pinterest