Tumbled Stone Tile Backsplash

Letar du efter unika idéer till ett nytt kök backsplash? Om du är trött på de traditionella lösningarna och vill ha något annat än en cookie cutter-look bör du tänka på en backplash med stenplattor. Denna process för "rensning" av stenar kan göras med granit, marmor, travertin och så vidare. När det används som backsplash är utseendet helt enkelt förvirrande, men innan du fattar ett slutligt beslut om ditt ombyggnadsprojekt är det viktigt att leta efter olika stenar för att identifiera den sten du vill använda.

fördelar

Skönheten med att använda tumlad sten för att skapa en bakplatta eller golv är att när man trummar är stenen inte grov och i ett naturligt skick utan ser jämn och polerad ut. Om du letar efter en renare och mer elegant kök på väggens bakre vägg, vare sig det är i köket eller i badrummet, är detta vägen att gå. Stansen skulle behöva installeras av en specialist bara för att även små delar skulle vara så tunga att ytan måste förberedas noggrant.

En annan fördel med denna typ av sten är att du kan använda små bitar i olika färger och nyanser för att skapa olika mönster för kök väggmålningar för bakvägg. Att skapa en väggmålning på baksidan av köket skulle naturligtvis ta mer tid och ansträngning, men när installationen är klar kommer du utan tvekan att avundas av stadsdelen. För att göra detta kan du få brickan installerad av en entreprenör eller överväga att skala och limma tumlade produkter för att förenkla installationen av plattan.

nackdel

Medan de negativa aspekterna av en vägg i köket täckt med tumlad sten är minimala, bör du tänka på några saker. Tänk till exempel på att små och stora bitar, oavsett om du använder natursten, skiffer, travertin etc., är tyngre än prefabricerade stenar, keramik, rostfritt stål, tenn och koppar. Därför, om du vill göra ett DIY-projekt från installationen, måste du ha rätt yta för att applicera stenen på. Dessutom skulle den vidhäftande produkten som används för att lägga sten vara en kritisk framgångsfaktor.

Du kommer också att upptäcka att både råa och tumlade stentegelplattprodukter är dyrare än förproducerade produkter. Av den anledningen är det en bra idé att titta på mönster och sedan välja en som passar din budget. Även till högre priser, om du tar dig tid att bläddra, kan du enkelt hitta naturstenprodukter som säljs till en rabatt.