Valances Idéer

Ett uttalat värde uh ns är en kort fönsterbehandling som bara täcker toppen av fönstret. Ventilerna är vanligtvis 10 till 18 tum långa och var ursprungligen utformade för att dölja gardinstänger eller andra gardinbeslag och ger ett behagligt utseende utan att blockera mycket ljus. Karmarna kan anpassas till valfri rumsdekoration, vare sig det är traditionellt eller modernt, formellt eller avslappnat. Du kan använda en valance ensam eller som en del av ett komplett fönsterbehandlingsprogram med andra fönsterbehandlingar som gardiner och halsdukar.

Det finns så många olika stilar och storlekar på fönsterpallar att det är lätt att bli förvirrad genom att välja vilken man ska köpa eller göra. Eftersom det finns många olika stilar av fönsterrutor, kan varje stil dramatiskt förändra utseendet på ett rum. Därför skulle det vara bra att känna till alla slags fönster. Vissa valstilar inkluderar swag eller jabot flounce-stilar, ballong volant-stilar, veckade valance-stilar och gesimser.

Booty flounces är exakt vad namnet intrycker; De är skapade med byte. Du kan till och med höra uttrycka jaboter, kaskader och horn när du beskriver rovfiskar. De används vanligtvis i formella miljöer, men de är tillverkade av vardagliga tyger för en ljusare effekt. Swag-stilen är längre i varje ände i mitten, medan jaboten är en draperad effekt som kan vara antingen strukturerad eller ostrukturerad.

Ballongflounces har lager och ofta placeras fyllmedel mellan lagren för ett mer fullständigt, mer dimensionellt utseende. De enkla är gjorda av ett tätt samlat tyg och är fyllda så att de springer ut. De mer eleganta ballongförklädena är en förkortad version av tygtoner, som det österrikiska förklädet, det romerska förklädet eller fjärilsförklädet.

En vikta valans kan använda en lådvikning, en klämd vikning eller en åtskild vikning. En lådviktsvals är en valans med en fyrkantig veck, en klämd vals har veck som finns på högkvalitativa gardiner, och en åtskild, vikad vals innehåller några veck med lika stora intervaller.

En cornice är en styv valance. Även om många använder termerna "cornice" och "valance" är det en skillnad mellan dem. En gesimsen är vanligtvis gjord av styva material såsom trä och sedan målad eller belagd med tyg, medan valanser endast är gjorda av tyg. Det används också för att klä gardinstänger och annan hårdvara. När du använder en träkornis läggs ibland en mjuk valans nedan.

Fönsterbeläggningar är ett bra sätt att lägga till en ny, ny twist till befintliga fönsterbehandlingar, eller så kan du till och med göra ett uttalande själv. Oavsett hur du använder dem lägger de till elegans i alla rum i ditt hem.